jaloska 20.02.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Mam pytanie. Gdzie umieściliście głośniki w salonie? Jak w ogóle rozprowadziliście instalację kina domowego i audio? My planujemy telewizor na ścianie koło kominka i mam zagwozdkę jak z tymi głośnikami. Liczę na szybki odzew, bo elektryk już pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 20.02.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jarek 008, jakie masz okna jeśli można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 20.02.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 dokladnie na komin w kotlowni trzeba uwarzac u nas murarz zrobil troche za szeroki komin i trzeba bylo zdejmowac cegly bo belki nie chcialy wejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 20.02.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 widze ze moj Faworyt jako jedyny ma wole oczko:)http://www.zyldek.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.02.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 widze ze moj Faworyt jako jedyny ma wole oczko:) http://www.zyldek.fotosik.pl A gdzie masz te wole oczko?Chodzi o te łuki?To wszyscy prawie je mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.02.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 dokladnie na komin w kotlowni trzeba uwarzac u nas murarz zrobil troche za szeroki komin i trzeba bylo zdejmowac cegly bo belki nie chcialy wejsc Dobry fachowiec sobie z tym kominem poradzi,u mnie jedni to wręcz chcieli rozebrać cały komin aby go przesunąć a inny który mi zrobił w końcu cały dach nie miał z tym problemu,nawet z tym że podniosłam ściankę oraz mocno wydłużyłam wykusz też nie było problemu,narzekają tylko ci "fachowcy" którzy przez to chcą podnieś cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 20.02.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 widze ze moj Faworyt jako jedyny ma wole oczko:) http://www.zyldek.fotosik.pl A gdzie masz te wole oczko?Chodzi o te łuki?To wszyscy prawie je mają. luki nie, nad garazem jest wole oczko, zdjcia wolego oczka tez sa umieszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 20.02.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 dokladnie na komin w kotlowni trzeba uwarzac u nas murarz zrobil troche za szeroki komin i trzeba bylo zdejmowac cegly bo belki nie chcialy wejsc Dobry fachowiec sobie z tym kominem poradzi,u mnie jedni to wręcz chcieli rozebrać cały komin aby go przesunąć a inny który mi zrobił w końcu cały dach nie miał z tym problemu,nawet z tym że podniosłam ściankę oraz mocno wydłużyłam wykusz też nie było problemu,narzekają tylko ci "fachowcy" którzy przez to chcą podnieś cenę. "fachowiec" o duzo sie nie pomylil tylko o 5 cm a u mnie tez to poprawil ciesla od dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 20.02.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Pewnie, że dobry fachowiec powinien sobie poradzić tylko po co poprawiać, tracić czas, pieniądze i nerwy. U mnie z kominami generalnie był problem bo wykonawca choć dobry to uparty i w sprawie kominów miał własną wizję . U mnie w którą stronę by go nie przesuwać to przy tej grubości którą mamy i tak wlazłby nam w jedną lub drugą krokiew na szczęście minimalnie i jest to komin wentylacyjny. Przyłączam się do pytania dot. rozmieszczenia głośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 20.02.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Mam pytanie. Gdzie umieściliście głośniki w salonie? Jak w ogóle rozprowadziliście instalację kina domowego i audio? My planujemy telewizor na ścianie koło kominka i mam zagwozdkę jak z tymi głośnikami. Liczę na szybki odzew, bo elektryk już pracuje. Widzę, że mamy ten sam problem! Na początku wyjaśniam że mamy wersję normalną, a nie odbicie lustrzane. Zrobiliśmy gniazdka wejściowe/wyjściowe od sprzętu grającego na ścianie oddzielającej gabinet od salonu blisko okien, a z głośnikami tylnymi jest problem - gdzie postawić głośnik prawy tylny? Jedyne wyjście to zrobienie wyjścia na ścianie oddzielającej korytarz od salonu na samym jej końcu - wiem, że nie wyjdzie to symetrycznie, ale cóż... zastanawialiśmy się nad zrobieniem wyjścia głośnikowego w podłodze, ale to zbyt ryzykowne - trudno dokładnie utrafić z miejscem (co jeśli nad wyjściem wyjdzie mam kanapa?). Lewy tylny głośnik ma wyjścia pod oknem i na ścianie obok drzwi na taras (tak na wszelki wypadek). Od strony instalacji kina domowego Faworyt jest FATALNY... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 20.02.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Znalazłem jeszcze zdjęcie tego miejsce z wyjściem na prawy tylny głośnik (proszę wybaczyć główny obiekt na zdjęciu ) http://images27.fotosik.pl/137/74366526f94ddc3d.jpg gniazdka są po prawej, ściana kończy się praktycznie pół metra dalej w prawo. W głębi po prawej komin od kominka i UWAGA na tym zdjęciu jeszcze nie ma ściany oddzielającej salon od gabinetu - ta powstała kilka tygodni później! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek008 20.02.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jarek 008, jakie masz okna jeśli można wiedzieć ? Urzędowski. Machoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 20.02.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 zastanawialiśmy się nad zrobieniem wyjścia głośnikowego w podłodze, ale to zbyt ryzykowne - trudno dokładnie utrafić z miejscem (co jeśli nad wyjściem wyjdzie mam kanapa?). Lewy tylny głośnik ma wyjścia pod oknem i na ścianie obok drzwi na taras (tak na wszelki wypadek). Od strony instalacji kina domowego Faworyt jest FATALNY... a my mamy taki pomysł: obniżamy sufit na trasie z holu na taras i tam daje1my oświetlenie. Dzięki temu w załamaniu między obniżeniem a resztą sufitu spróbujemy umieścić głośnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 20.02.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 zastanawialiśmy się nad zrobieniem wyjścia głośnikowego w podłodze, ale to zbyt ryzykowne - trudno dokładnie utrafić z miejscem (co jeśli nad wyjściem wyjdzie mam kanapa?). Lewy tylny głośnik ma wyjścia pod oknem i na ścianie obok drzwi na taras (tak na wszelki wypadek). Od strony instalacji kina domowego Faworyt jest FATALNY... a my mamy taki pomysł: obniżamy sufit na trasie z holu na taras i tam daje1my oświetlenie. Dzięki temu w załamaniu między obniżeniem a resztą sufitu spróbujemy umieścić głośnik. Ja mam już zrobione wyjścia na głośniki w salonie. Jeden będzie w podwieszanym suficie tuż przy podciągu. Drugi będzie zamontowany w miejscu zrobionym w terivie około 4m od podciągu. Głośniki będą prawie symetrycznie względem telewizora umieszczonego na ścianie działowej. Przewody od nagłośnienia mam podciągnięte także na taras i do górnej łazienki. Mam tylko problem ze znalezieniem sprzętu, który posiada oddzielne sterowanie strefami w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 20.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 http://images34.fotosik.pl/151/c3993b997b753633.jpgZrobiłem rysunek poglądowy nagłośnienia - system głośnikowy u mnie zaznaczyłem na czerwono, system u Dziobiego i jaloska na niebiesko w suficie, na zielono podwieszany sufit w ciągu między tarasem a holem. Faktycznie system "niebieski wygląda o wiele symetryczniej... muszę poważne wiąć pod uwagę Wasze pomysły - choć z pewnością jest t system o wiele bardziej skomplikowany i trochę droższy niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdn 20.02.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witamy wszystkich Dołączam się do "faworytowiczów" bo wlaśnie z żoną zamówiłem projekt Faworyta w wersji B z zadaszonym tarasem. Czy może ktoś z was budował według tego projektu? My chcemy zrobic troche zmian wyglądu zewnetrznego zaczerpniętych z Benedykta III. Mymy nadzieje że ta inwestycja nas nie przerośnie Bedziemy budować koło Niepołomic (małopolska). Narazie trwa ostra debata dotycząca w jakiej technologi budować- zastanawiamy się nad bloczkami steropianowymi np.thermodom na ściany zewnętrzne. Czy może ktoś budował dom z takich mateiałów? Pozdrawiamy Olgierd i Iwona [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 21.02.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Ile materów ścian wyszło wam do tynkowania? Dziobi czy możesz dać namiary na ekipę od ocieplenia poddasza o ile jest godna polecenia? Pozdrawiam IzaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatelka 21.02.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 WITAMCZY KTOŚ WYBUDOWAŁ LUB BUDUJE DOM "FAWORYT" PRACOWNI ARCHITEKTONICZNEJ MG PROJEKT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP95 21.02.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witamy wszystkich Dołączam się do "faworytowiczów" bo wlaśnie z żoną zamówiłem projekt Faworyta w wersji B z zadaszonym tarasem. Czy może ktoś z was budował według tego projektu? My chcemy zrobic troche zmian wyglądu zewnetrznego zaczerpniętych z Benedykta III. Mymy nadzieje że ta inwestycja nas nie przerośnie Bedziemy budować koło Niepołomic (małopolska). Narazie trwa ostra debata dotycząca w jakiej technologi budować- zastanawiamy się nad bloczkami steropianowymi np.thermodom na ściany zewnętrzne. Czy może ktoś budował dom z takich mateiałów? Pozdrawiamy Olgierd i Iwona [email protected] Zauważyłem ostatnio tą wersję projektu i jestem zainteresowany czy dla klasycznej wersji można zrobić ten taras bez zmiany pozwolenia na budowę. Czy ktoś się interesował tą wersją? MP95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 21.02.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Ile materów ścian wyszło wam do tynkowania? Pozdrawiam IzaM Witam Ja właśnie dzisiaj rozliczyłam się z tynkarzami i policzyli nas za 660 m, bez górnej i dolnej łazienki oraz pom. gosp. (tam będą płytki bezpośrednio na ścianę- ytong). Ty budujesz chyba bez garażu, a z tego co pamiętam Dziobi pisał, że wyszło mu 450m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts