martasko 03.03.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 pytanie do anwas ile podnosiliscie ta scianke? 1 czy 2 pustaki i czy wydluzaliscie dach? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 04.03.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 pytanie do anwas ile podnosiliscie ta scianke? 1 czy 2 pustaki i czy wydluzaliscie dach? pozdr Ścianka jest podniesiona o jedną cegłę z każdej strony (porotherm 25). Dach jest wydłużony (wypuściliśmy dłuższe krokwie i docinaliśmy wg uznania z lekkim strachem ale myślę że się udało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 04.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam wszystkich Mam dylemat jak rozplanować podłogę na parterze. Na pewno kafle będą w kuchni i holu, w salonie panele lub jakaś deska, ale kompletnie nie wiem co dać na podłogę w jadalni. Opcje są dwie: albo taka sama podłoga jak w salonie, albo taka jak w kuchni i holu W drugim wypadku podział byłby wzdłuż lini między okrągłym słupem a krawędzią okna tarasowego tzn. przejście z holu na taras też byłoby w kaflach (tak jak jadalnia, kuchnia i hol- oczywiście jeden fason wszędzie). Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie, ale jeśli tak, to bardzo proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 04.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Też się zastanawiam jak to ładnie połączyć i skłaniam się raczej do płytek w jadalni tylko myślałam o jakimś łagodniejszym połączeniu (np. łuk) tylko jak to rozplanować ? oto jest pytanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 04.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ja chcę zrobić też płytki od przedsionka, hol, kuchnię i wykusz w jednakowych płytkach a w salonie raczej panele, ale jak sobie wymyśliłam połączenie to nie umiem opisać. Generalnie od ścianki przy wejściu do salonu tej po lewej stronie (u nas jest ona dłuższa niż była w projekcie) po przekątnej do drzwi od tarasu, ale czy to będzie ładnie to nie wiem. Ja nie mam koncepcji na łazienki zwłaszcza jeśli chodzi o górną łazienkę. Więc jeśli macie jakieś pomysły to proszę podzielcie się nimi.Pozdrawiam IzaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 05.03.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 jarek008 czy dostałeś ode mnie maila??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 05.03.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Aneta i Iza, widzę, że mamy podobną wizję Ja też cały czas planowałam kafle w jadalni połączone z salonem właśnie łukiem. W plan ten jednak zwątpiłam po wizycie na budowie mojej szwagierki, a później koleżanki, gdyż obie stwierdziły, że panele w jadalni lepiej by wyglądały Ogólnie nie przejmuję się gustami innych, ale zaczęłam to analizować i teraz mam dylemat. Już nikogo na budowę nie wpuszczę Iza, ja jeszcze o górnej łazience nie myślę, więc nie pomogę. Wiem tylko, że będzie okrągła wanna, bo narożnikowe trochę mi się znudziły. Łazienka jest duża i chcę to wykorzystać. Do dolnej łazienki kupię jasne kafelki, gdyż jest ona mała i ciemna. Mam łazienkę również w sypialni i tam zdecyduję się na coś odważniejszego (ciemniejszego), gdyż ma ona okno dachowe i jest jaśniutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek008 05.03.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 jarek008 czy dostałeś ode mnie maila??? nie dostałem ;( pisz na: [email protected] ta pocztę na "muratorze" rzadko sprawdzam. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 05.03.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Aneta i Iza, widzę, że mamy podobną wizję Ja też cały czas planowałam kafle w jadalni połączone z salonem właśnie łukiem. W plan ten jednak zwątpiłam po wizycie na budowie mojej szwagierki, a później koleżanki, gdyż obie stwierdziły, że panele w jadalni lepiej by wyglądały Ogólnie nie przejmuję się gustami innych, ale zaczęłam to analizować i teraz mam dylemat. Już nikogo na budowę nie wpuszczę Iza, ja jeszcze o górnej łazience nie myślę, więc nie pomogę. Wiem tylko, że będzie okrągła wanna, bo narożnikowe trochę mi się znudziły. Łazienka jest duża i chcę to wykorzystać. Do dolnej łazienki kupię jasne kafelki, gdyż jest ona mała i ciemna. Mam łazienkę również w sypialni i tam zdecyduję się na coś odważniejszego (ciemniejszego), gdyż ma ona okno dachowe i jest jaśniutka. Trudno powiedzieć czy ładniej czy nie, myślę że jest to kwestia dobrego rozrysowania i oczywiście samych podłóg. Zresztą ja tak kombinuję nie ze względu na wygląd a praktyczność. Drewniana podłoga będzie się bardziej niszczyć w jadalni. Ja już nawet myślałam o jakimś specjaliście który zaprojektowałby mi na dole podłogę sufity i oświetlenie. Jeśli będziecie mieć jakiś pomysł dajcie znać. Ja jak tylko zrobi się cieplej pójdę i porysuję trochę kredą może coś wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 05.03.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ja też ze względów praktycznych chcę aby w jadalni był gres i myślę, że jeżeli po całości będzie jednolity to będzie to ładnie wyglądało (mam nadzieję). Z łazienkami mam problem bo nie chcę robić glazury do sufitu tylko nie wiem na jaką wysokość zrobić żeby ładnie to wyglądało. Pozdrawiam IzaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 06.03.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja chcę łazienki w jasnych i ciepłych kolorach, brązy i szarzyzny raczej odpadają. Co do rozplanowania to czekam na hydraulika. Górnej łazienki nie dzieliłam więc jest duża. Umywalka, prysznic , bidet i kibelek będą umiejscowione jak w projekcie (przesunęłam trochę drzwi więc mam większą wnękę na prysznic. A wanna może w rogu po przekątnej prysznica , może odsunięta od ściany owalna, jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 06.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Z łazienkami jest prościej (przynajmniej jeśli mowa o położeniu płytek) bo często projekty wykonują fachowcy u sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmh 10.03.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam!! Za miesiąc powinniśmy rozpocząć budowę Faworyta i chyba zaczynam panikować. Po dokładniejszym obejrzeniu projektu zarówno murarz jak i cieśla podnieśli wstępne ceny ponieważ konstrukcja domu podobno do łatwych nie należy Coraz częściej się zastanawiam czy ten projekt był dobrym pomysłem... A teraz pytania: Postanowiliśmy przenieść kotłownię do pomieszczenia za garażem a drzwi do garażu umieścić pod schodami i stąd pytanko: czy jest tu ktoś kto ma już te drzwi tam właśnie umiejscowione i jak sobie poradził z kwestią podniesienia wysokości przejścia pod schodami? Cały czas zastanawiamy się czy podnieść ścianę kolankową o jeden czy o dwa pustaki. Wiem, że ten temat był juz wielokrotnie poruszany ale chciałabym żeby mi ktoś napisał jak podniesienie o jeden pustak wpłynęło na ustawność pokoi. Czy można, na przykład, pod skosem postawić jakiś mebel, typu łóżko lub komoda, czy raczej jest to realne dopiero przy podniesieniu o dwa pustaki? Kolejne pytanie dotyczy słupów stalowych podtrzymujących konstrukcję więźby. Czy ktoś z Was zastąpił je trochę grubszymi słupami drewnianymi? Taki pomysł ma mój cieśla a ja nie wiem co o tym myśleć. Byłabym również wdzięczna gdyby ktoś przesłał mi mailem aktualny kosztorys dla banku dla wersji classic z pojedyńczym garażem - chciałabym zobaczyć czy to co stworzyłam sama jest w miarę realne. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmh 10.03.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Może podam swojego maila: [email protected] Byłabym naprawdę wdzięczna za kosztorys, który został przyjęty przez bank. A tak poza tym, brał ktos z Was kredyt w BGZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 10.03.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam!! Za miesiąc powinniśmy rozpocząć budowę Faworyta i chyba zaczynam panikować. Po dokładniejszym obejrzeniu projektu zarówno murarz jak i cieśla podnieśli wstępne ceny ponieważ konstrukcja domu podobno do łatwych nie należy Coraz częściej się zastanawiam czy ten projekt był dobrym pomysłem... To jest typowy chwyt murarzy aby tylko cenę podbić do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 11.03.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam,Dawno tu nie zaglądałam a tu proszę Aniss jestem pod wrażeniem tempa. Tak wogóle to piękny domek. Kiedy się wprowadzacie? Mam pytanko ile kosztowały Was instalacje (woda, hydraulika itp). My właśnie ten etap kończymypozdrawiam starych i nowych budujących FaworytaBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultrium 11.03.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam, rozpoczynamy budowę Faworyt 2 w czarwcu . Moja żona widziała zdjęcia okien z żaluzjami i nie daje mi spokoju. Czy mogę prosić o informację kto takie ładne okna produkuje ? Pytanie oczywiście do Bety T Pozdrawiam, PAwel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 11.03.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam, rozpoczynamy budowę Faworyt 2 w czarwcu . Moja żona widziała zdjęcia okien z żaluzjami i nie daje mi spokoju. Czy mogę prosić o informację kto takie ładne okna produkuje ? Pytanie oczywiście do Bety T Pozdrawiam, PAwel poszło na priv pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP95 11.03.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Jesteśmy na etapie ścian parteru i schodów... Czy ktoś z doświadczonych Faworytów miał jakieś wątpliwości co do rysu schodów na projekcie? Na rzucie parteru jest od dołu 12 stopni, co jest zdecydowanie za dużo (brakuje miejsca na zabieg przy wejściu nad garaż). Wydaje mi się, że powinno być 10. Macie jakieś inne rady na tym etapie? MP95 P.S. Dla ciekawych piwniczka jaką zrobiliśmy pod jadalnią: http://images24.fotosik.pl/175/ab24f2b46cc9c61cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 12.03.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Bety_T czy ja dobrze widzę, że roletę masz tylko na środkowym (największym) oknie wykuszu? Jak rozwiązałaś problem bocznych okien? My właśnie dlatego murowaliśmy słupki między oknami wykuszu. Swoją drogą idziesz jak burza z pracami Pytanie do części forumowiczów, którzy już wykańczają łazienki - płytki (flizy) kładliście do sufitu czy zostawiacie trochę tynku? Jeśli tak to ile? Interesuje mnie zwłaszcza łazienka na poddaszu (skosy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts