MP95 19.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 a ja mam pytanie odnosnie salonu do osob ktore juz uzytkuja lub wykanczaja - mam juz na to jakis poglad bo juz zrobiony i nakryty stropem - czy ten salon nie jest zbyt otwarty? wlasciwie jak sie wchodzi to caly salon jest na widoku - zero jakiejs intymnosci - bo ten slup to niewiele zakrywa czy to nikomu nie przeszkadza? czy nie lepiej przedluzyc scianke do slupa ? My dokładnie tak zrobiliśmy. Słup jest niewidoczny, bo jest częścią ścianki, która została przedłużona do niego. Wydaje mi się, że w takim układzie otwór wejściowy do salonu jest optymalny i nie mam problemu, że z salonu ogląda się schody, wejście do łazienki, czy kotłowni. MP95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 21.04.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 My też wymurowaliśmy ściankę oddzielającą salon od holu, aż do słupa i zrobiło się przyjemniej. Pozdrawiam IzaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mas11 22.04.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam wszystkich.Dołączyliśmy do grona faworytowiczów z okolic Wrocławia.Jesteśmy na etapie ścian parteru.Mimo przeczytania całego forum muszę zadać nieśmiertelne pytanie o rolety.Jaki system rolet zastosowaliście w oknach pod balkonem w salonie i w wykuszu w jadalni? Jak rozwiązaliście problem nadproży nad oknami i podciągu balkonu?Budujemy z siporka 24cm+12 ocieplenie. Pozdrawiammas11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP95 22.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 My na razie skontaktowaliśmy się z firmą żalutex i zgodnie ze wskazówkami ich konsultanta zostawiliśmy miejsce, aby zamontować rolety w systemie Integro. MP95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mas11 22.04.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 My na razie skontaktowaliśmy się z firmą żalutex i zgodnie ze wskazówkami ich konsultanta zostawiliśmy miejsce, aby zamontować rolety w systemie Integro. MP95 A jeśli wolno spytać to jakie wymiary ma nadproże w po tym zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 26.04.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Pozwolę sobie jeszcze wrócić do tematu solarów - u nas zostały zamontowane na dachu nad wykuszem (od południa), a wygląda to tak:http://images32.fotosik.pl/229/c64babbcd5351e89.jpghttp://images27.fotosik.pl/201/e434d72490f39e7c.jpgZasobnik na c.w.u. i c.o. (300 litrów) został zamontowany pod schodami, a piec i cała plejada rur i pomp w kotłowni. Dodam, że mamy też kominek z płaszczem wodnym, a takie rozwiązanie powoduje kosmiczne wręcz ilości rur i spore skomplikowanie instalacji. Mam nadzieję, że będzie działać bez zarzutu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.04.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 U mnie też by tam najlepiej pasowały ale południe mam tam gdzie balkon i niestety nie zmieszczą się więc muszę wydłużyć dach nad tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP95 27.04.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 My na razie skontaktowaliśmy się z firmą żalutex i zgodnie ze wskazówkami ich konsultanta zostawiliśmy miejsce, aby zamontować rolety w systemie Integro. MP95 A jeśli wolno spytać to jakie wymiary ma nadproże w po tym zabiegu? Szczerze mówiąc operacja wyglądała tak: 1. Pytanie kier. budowy jak ma być 2. Tel. do przedstawiciela wskazanego przez Żalutex 3. Przekazanie telefonu kierownikowi 4. Rozmowa obu Panów przerywana dość częstym mądrym "aha" i "ok"... 5. Stwierdzenie kier. budowy, że już wie i żeby się nie martwić... Więc teraz pozostaje nam "nie martwić" się i czekać na praktyczną realizację, która odpowie jak to się uda... A z tego co pamiętam mamy po prostu miejsce pod nadprożem ok. 25cm. MP95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta I 28.04.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Mam prośbe do szczególnie życzliwych staram sie o kredyt hipoteczny czy ktoś mógłby przesłać mi kosztorys na e'maila [email protected]- dzięki dobrzy ludzie i mam pytanie do Beatki czy jak podnosiłaś ściankę o 1 pustak to przesuwałaś dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta I 29.04.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Ale jestem gapa nie napisałam jaki faworyt otóż bez garażu wersja standardowa. Jak będę miała chwilkę to wkleje zdjecia, jestem na etapie stropu, zrezygnowałam ze spiżarki (pomysł od badara - byłam u niego za co jestem mu bardzo wdzięczna) powiekszyłam łazienkę, a z korytarza będę miała na całej szerokosci przejscia szklano drewniane drzwi co doda przestronności, powiększyłam okna w wykurzu i w salonie i zamierzam podnieść ściankę ale to przyszlość. Pozdrawiam budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_Miluś 02.05.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam w deszczowy długi weekend! Jestem na etapie wylewania stropu, na czerwiec mam umówiony dach. Czy jakaś życzliwa osoba mogłaby mi podpowiedzieć jaki jest harmonogram prac po wykonaniu dachu? Chciałabym poumawiać już fachowców, ale nie wiem w jakiej kolejności. Serdecznie pozdrawiam, Emilia_________________Emi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 06.05.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 witamdawno juz tutaj nie zagladalem. u nas prace posuwaja sie caly czas do przodu ogrzewanie i elektryka juz jest poloznona posadzki wylane. Od przyszlego tygodnia juz beda tynki wewnetrzne http://zyldek.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.05.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 zyldekCzy nie za krótki masz komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 07.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 zyldek Czy nie za krótki masz komin? z tego co widzę to kominy są zrobione zgodnie z projektem, jeśli chodzi o wysokość. Ja także tak mam. U mnie kominek i piec na ekogroszek hulają bez problemu. Więc niema obawy że są za niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rufi69 07.05.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 witam, mam pytanko czy mógły ktoś nakreślić mi cenę dach za m2.Dadam,że będę porywać blachodachówką z firmy FINCOSTAL i jest to wersja bez garażu .Byłabym bardzo wdzięczna bo już niedługo muszę wszystko już dograć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 07.05.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 zyldek Czy nie za krótki masz komin? z tego co widzę to kominy są zrobione zgodnie z projektem, jeśli chodzi o wysokość. Ja także tak mam. U mnie kominek i piec na ekogroszek hulają bez problemu. Więc niema obawy że są za niskie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/99864dacd3837316.html Przepraszam zyldek za wklejenie ale wydaje mi się że ten komin jest napewno za niski,projekt zawiera inne też błędy jak zresztą każdy projekt,ja wypytywałam o ten komin wielu fachowców i wszyscy byli zgodni że za niski,tym bardziej że planowałam ogrzewanie na ekogroszek,więc go podniosłam,teraz mam już piec na gaz z bańki to mógłby zostać jak w projekcie,jeśli możesz to popytaj fachów,kiedy jeszcze nie jest za późno,chodzi o Twoje bezpieczeństwo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 07.05.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 zyldek Czy nie za krótki masz komin? z tego co widzę to kominy są zrobione zgodnie z projektem, jeśli chodzi o wysokość. Ja także tak mam. U mnie kominek i piec na ekogroszek hulają bez problemu. Więc niema obawy że są za niskie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/99864dacd3837316.html Przepraszam zyldek za wklejenie ale wydaje mi się że ten komin jest napewno za niski,projekt zawiera inne też błędy jak zresztą każdy projekt,ja wypytywałam o ten komin wielu fachowców i wszyscy byli zgodni że za niski,tym bardziej że planowałam ogrzewanie na ekogroszek,więc go podniosłam,teraz mam już piec na gaz z bańki to mógłby zostać jak w projekcie,jeśli możesz to popytaj fachów,kiedy jeszcze nie jest za późno,chodzi o Twoje bezpieczeństwo.. witam tak wiem ze komin trzeba troszeczkie podniesc,na dnichach maja nam to zrobic. a o ile cegiel podniesliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmh 11.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Mam pytanie do tych, którzy zalali strop monolityczny. Ile Wam wyszło metrów sześciennych betonu? Mam tu na myśli wersję classic z pojedyńczym garażem + schody. Wyliczyłam sobie że ok. 24, ale nie jestem pewna. Druga rzecz to moje wątpliwości co do okien na piętrze. Czym je zasłaniacie? O roletach czy żaluzjach raczej nie ma mowy a i na karnisz nie ma zbyt dużo miejsca, sądząc po zdjęciach wnętrz Waszych wybudowanych już domów. Nie wyobrażam sobie okna od łazienki, u nas wychodzącego na dom sąsiadów, bez jakiejkolwiek zasłony. Zaczynam rozważać 'profanację' projektu i zmianę kształtu okien na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 13.05.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 witam,odnosnie kolejności prac po postawieniu stanu surowego mogę wysłać maila z zeskanowanym artykułem z muratora gdzie wszystko jest pieknie opisane pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 13.05.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 my podnieślismy ściankę o jeden pustak ale tylko z przodu i z tylu tam gdzie byla najnizsza - tak zaproponowal nam kierownik budowy- i w sumie caly wieniec byl na jednej wysokosci 75 cm na razie widac zaczatki dachu - tzn robia więżbę i wygląda to całkiem całkiem :)zobaczymy co będzie dalej pozdr dla budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts