Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no mi się wydaje ze bardzo ograniczona to wysokość

my chyba decydujemy się na okna z krakowa (tez plastikowe w okleinie) i tam nie mieli zastrzezen

ale w innych firmach do 2,40 generalnie daja gwarancje

ten temat byl juz kiedys na forum - i podawal zdaje sie Dziobi nazwy firm ktore nie robily ograniczen co do wysokosci i dawaly gwarancje na 2,50 wys

jeden z lokalnych producentow w naszym rejonie (dzierżoniów k. świdnicy, na pd zach od wrocka ) sugerowal nawet unieruchomienie mniejszej czesci tego okna balkonowego - wiec moze warto z jakąś większą i bardziej znaną firmą sie skontaktować?

pozdr

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja podpisalam dziś umowę z projektantką

wyszło taniej niż się spodziewałam ale oczywiście nie jest to niedrogi interes

jednak myślę że warto, wyszło ,płatne w ratach, 4000 za dół domu ( z tym że łazienka przeniesiona do kotłowni, a w łazience małej z planu garderoba) oprócz gabinetu i garażu + górna łazienka i garderoby

ale naprawdę ciekawe rozwiązania zwłaszcza świetlne typu włączanie bądź wyłączanie świateł jednym kontaktem itp - nie mogę chyba zdradzać pomysłów

pozdr

Witam.Po długiej nieobecności znowu się pojawiam.

Co do okien to ja o oknach juz kiedys na forum pisałem.

Ja znalazłem trzy firmy które dają gwarancję na okna łukowe i nie mają ograniczeń to są:

-OKNOPLAST KRAKÓW

-MS OKNA

-GREENLINE

A pozostałe jakieś małe firmy to można zapomnieć o nich bo nie dają gwarancji itp.

I okna tych firm najbardziej się mi spodobały pod wzgledem wykonania ich.

Pozdrawiam.

Ja znalazłem trzy firmy które dają gwarancję na okna łukowe i nie mają ograniczeń to są:

-OKNOPLAST KRAKÓW

-MS OKNA

Nie wiem jak to wygląda w przypadku plastików ale firma MS powiedziała że w drewnie nie podejmie się wykonania okien tej wysokości zwłaszcza że są łukowe ...z tego co pamiętam max mogły być 2,30 lub 2,40.

Witam.Po długiej nieobecności znowu się pojawiam.

Co do okien to ja o oknach juz kiedys na forum pisałem.

-OKNOPLAST KRAKÓW

-MS OKNA

-GREENLINE

A pozostałe jakieś małe firmy to można zapomnieć o nich bo nie dają gwarancji itp.

I okna tych firm najbardziej się mi spodobały pod wzgledem wykonania ich.

Pozdrawiam.

Jeszcze u Jezierskiego dają bo mi dali gwarancję ale to też zależy z jakiego regionu Polski pochodzisz,chodzi o temperaturę w zimie.

pamiętam ze Jarek 008 pisał ze płacił 38 000 za Urzędowskiego mahoń (w garazu i kotlowni założył jednak plastiki)

my tez mamy wycene z Urzedowskiego ale w debie okna 33 350 + montaz 3830 (z garażem i kotłownią) =38 300

od tego rabat - 7% vat od ceny okien czyli 2334 to daje wiec okolo 36 000

myśle ze to dużo w porównaniu do wyceny oknoplastu kraków 25 000 z montażem

jest to nowy profil okien - wygląda super no i jeszcze oni mają taki próg na taras prawie płaski i okna bez okuć tzn są chowane

Witam Wszyskich Faworyt-owiczow,

Podobnie jak Wy planujemy z zona postawic Faworyta II i mam goraca prosbe. Czy moglibysmy takiego Faworyta zobaczyc w rzeczywistosci? Zdjecia sa piekne ale nie ma to jak dotknac.

Miszkamy w Lodzi.

Dziekuje z gory.

• 2 weeks później...

Prośba do osób ktore podnosily o 1 cegłę napiszcie mi proszę czy mieliście w projekcie 63 cm i dodaliście 1 pustak czyli 25cm czy inaczej to zrobiliście. Jaka wyszła wam wysokość końcowa czy podnosiliście również okna. Pytam poniewaz wasze doświadczenie w tym względzie ma dla mnie ogromne znaczenie prosze o szybka radę poniewaz na budowie wrzawa :roll:

I tak sie jeszcze zastanawiam czy Aneta podniosła o taka samą wysokość co martasko dlatego, że u jednej z was dach sie łączy, a u drugiej nie. Od czego to zależy. Poniewaz ja bardzo bym chciała aby u mnie z podniesioną ścianką dach sie łączył i nie wiem co zrobić aby wyszło. :oops: Prosze o rady. dzięki

u mnie sie nie laczy dach tzn daszek nad wejściem z dachem - myślę że o to chodzi? dlatego ze krokwie na dach byly za krótkie i nie dało się tego zrobić - trzeba byłoby zamawiać nowe - czyli znowu płacić

jeśli masz dłuższe krowie zamówione to chyba nie będzie problemu

ale muszą być sporo dłuższe ( u mnie były 30 cm dłuższe)

myślę że i u mnie i u Anety było podnoszone o tą samą wysokość 25 cm od wyjściowej z projektu - niestety nie wiem jaka to była wysokość

na efekt końcowy wpływa dach - zmienia się na pewno jego kąt po podniesieniu o 1 pustak ale nieznacznie - w każdym razie nasi dekarze musieli wszystko sami wyliczać bo dane z projektu się zmieniły - ale dla dobrej ekipy to nie problem

co do okien to nie wiem jak się zorientuję to napiszę

myślę ze warto podnieść o 1 pustak - budowlancy mówili ze kazdy u kogo budowali byl zadowolony z tej decyzji