martasko 24.06.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 no mi się wydaje ze bardzo ograniczona to wysokość my chyba decydujemy się na okna z krakowa (tez plastikowe w okleinie) i tam nie mieli zastrzezenale w innych firmach do 2,40 generalnie daja gwarancje ten temat byl juz kiedys na forum - i podawal zdaje sie Dziobi nazwy firm ktore nie robily ograniczen co do wysokosci i dawaly gwarancje na 2,50 wys jeden z lokalnych producentow w naszym rejonie (dzierżoniów k. świdnicy, na pd zach od wrocka ) sugerowal nawet unieruchomienie mniejszej czesci tego okna balkonowego - wiec moze warto z jakąś większą i bardziej znaną firmą sie skontaktować? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 24.06.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 ja podpisalam dziś umowę z projektantką wyszło taniej niż się spodziewałam ale oczywiście nie jest to niedrogi interes jednak myślę że warto, wyszło ,płatne w ratach, 4000 za dół domu ( z tym że łazienka przeniesiona do kotłowni, a w łazience małej z planu garderoba) oprócz gabinetu i garażu + górna łazienka i garderoby ale naprawdę ciekawe rozwiązania zwłaszcza świetlne typu włączanie bądź wyłączanie świateł jednym kontaktem itp - nie mogę chyba zdradzać pomysłów pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 24.06.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 nie mogę chyba zdradzać pomysłów Możesz, możesz! nie podawaj tylko namiarów projektantki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCWAWA 24.06.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam.Po długiej nieobecności znowu się pojawiam. Co do okien to ja o oknach juz kiedys na forum pisałem.Ja znalazłem trzy firmy które dają gwarancję na okna łukowe i nie mają ograniczeń to są:-OKNOPLAST KRAKÓW-MS OKNA -GREENLINE A pozostałe jakieś małe firmy to można zapomnieć o nich bo nie dają gwarancji itp. I okna tych firm najbardziej się mi spodobały pod wzgledem wykonania ich.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.06.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Spytajcie jeszcze w OKNOPLANIE: http://www.oknoplan.pl/. Jako pierwsi na rynku wprowadzili bezołowiową linię greenline, którą teraz podchwycili wszyscy. Poza tym, gdy my wybieraliśmy firmę, Oknoplan dał nam najlepsze warunki, a okna sprawują się doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 24.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Ja znalazłem trzy firmy które dają gwarancję na okna łukowe i nie mają ograniczeń to są: -OKNOPLAST KRAKÓW -MS OKNA Nie wiem jak to wygląda w przypadku plastików ale firma MS powiedziała że w drewnie nie podejmie się wykonania okien tej wysokości zwłaszcza że są łukowe ...z tego co pamiętam max mogły być 2,30 lub 2,40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 24.06.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam.Po długiej nieobecności znowu się pojawiam. Co do okien to ja o oknach juz kiedys na forum pisałem. Ja znalazłem trzy firmy które dają gwarancję na okna łukowe i nie mają ograniczeń to są: -OKNOPLAST KRAKÓW -MS OKNA -GREENLINE A pozostałe jakieś małe firmy to można zapomnieć o nich bo nie dają gwarancji itp. I okna tych firm najbardziej się mi spodobały pod wzgledem wykonania ich. Pozdrawiam. Jeszcze u Jezierskiego dają bo mi dali gwarancję ale to też zależy z jakiego regionu Polski pochodzisz,chodzi o temperaturę w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 25.06.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 My też mamy Jezierskiego i nie było problemu z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frajdej 25.06.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 MARCWAWA czy moglibyśmy obejrzeć z mężem Twojego faworyta? bardzo nam na tym zależy, bo planujemy kupić ten projekt, ale najpierw chcemy go zobaczyć w realu. Mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta I 26.06.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Jarek 008 nie dają mi spokoju te Twoje piękne okna, napisz mi ile za nie zapłaciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 26.06.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 pamiętam ze Jarek 008 pisał ze płacił 38 000 za Urzędowskiego mahoń (w garazu i kotlowni założył jednak plastiki) my tez mamy wycene z Urzedowskiego ale w debie okna 33 350 + montaz 3830 (z garażem i kotłownią) =38 300 od tego rabat - 7% vat od ceny okien czyli 2334 to daje wiec okolo 36 000 myśle ze to dużo w porównaniu do wyceny oknoplastu kraków 25 000 z montażem jest to nowy profil okien - wygląda super no i jeszcze oni mają taki próg na taras prawie płaski i okna bez okuć tzn są chowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 26.06.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 a u nas skończony dach oto zdjęcia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29711a21c816f5c7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/94e1911bd2f33bc8.html i jeszcze scianka na gorze widok na przyszla lazienke http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec10370e7bc94a8a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.06.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Nie lepiej tak? http://images26.fotosik.pl/237/29711a21c816f5c7med.jpg http://images30.fotosik.pl/237/94e1911bd2f33bc8med.jpg http://images32.fotosik.pl/299/ec10370e7bc94a8amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WildCyberWorld 29.06.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witam Wszyskich Faworyt-owiczow,Podobnie jak Wy planujemy z zona postawic Faworyta II i mam goraca prosbe. Czy moglibysmy takiego Faworyta zobaczyc w rzeczywistosci? Zdjecia sa piekne ale nie ma to jak dotknac. Miszkamy w Lodzi.Dziekuje z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEQ 09.07.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam Mam prośbe czy ktoś mogłby przesłac kosztorys dla banku. Budujemy faworyta z podwójnym garazem. moj adres : [email protected] pozdrawiam geq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta I 09.07.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Prośba do osób ktore podnosily o 1 cegłę napiszcie mi proszę czy mieliście w projekcie 63 cm i dodaliście 1 pustak czyli 25cm czy inaczej to zrobiliście. Jaka wyszła wam wysokość końcowa czy podnosiliście również okna. Pytam poniewaz wasze doświadczenie w tym względzie ma dla mnie ogromne znaczenie prosze o szybka radę poniewaz na budowie wrzawa I tak sie jeszcze zastanawiam czy Aneta podniosła o taka samą wysokość co martasko dlatego, że u jednej z was dach sie łączy, a u drugiej nie. Od czego to zależy. Poniewaz ja bardzo bym chciała aby u mnie z podniesioną ścianką dach sie łączył i nie wiem co zrobić aby wyszło. Prosze o rady. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 10.07.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 u mnie sie nie laczy dach tzn daszek nad wejściem z dachem - myślę że o to chodzi? dlatego ze krokwie na dach byly za krótkie i nie dało się tego zrobić - trzeba byłoby zamawiać nowe - czyli znowu płacić jeśli masz dłuższe krowie zamówione to chyba nie będzie problemuale muszą być sporo dłuższe ( u mnie były 30 cm dłuższe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 10.07.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 myślę że i u mnie i u Anety było podnoszone o tą samą wysokość 25 cm od wyjściowej z projektu - niestety nie wiem jaka to była wysokość na efekt końcowy wpływa dach - zmienia się na pewno jego kąt po podniesieniu o 1 pustak ale nieznacznie - w każdym razie nasi dekarze musieli wszystko sami wyliczać bo dane z projektu się zmieniły - ale dla dobrej ekipy to nie problem co do okien to nie wiem jak się zorientuję to napiszę myślę ze warto podnieść o 1 pustak - budowlancy mówili ze kazdy u kogo budowali byl zadowolony z tej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta I 10.07.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Dziękuję ci martasko za to co napisałaś to już dla mnie dużo a jeśli jeszcze czegoś sie dowiesz to będę wdzięczna - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 10.07.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ja na dzień dzisiejszy po zrobieniu ocieplenia poddasza bardzo żałuję że nie podnieśliśmy ścianki kolankowej o 1 pustak bo nie zmienia to chyba zbyt mocno wyglądu domu na zewnątrz a w środku byłoby wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts