Mato 10.07.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ja na dzień dzisiejszy po zrobieniu ocieplenia poddasza bardzo żałuję że nie podnieśliśmy ścianki kolankowej o 1 pustak bo nie zmienia to chyba zbyt mocno wyglądu domu na zewnątrz a w środku byłoby wygodniej. U nas po podniesieniu ścianki i po zrobieniu ocieplenia poddasza i kartongipsów jest na prawdę super dużo miejsca - szczerze polecam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WildCyberWorld 14.07.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Czy nie ma zadnego budujacego Faworyta w okolicy Lodzi? Czy to znaczy, ze bede pierwszy? Super Z drugiej strony fajnie byloby zobaczyc go w rzeczywistosci........................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwroc79 17.07.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witajcie, Materialy w 2088 roku ida ponoc w dol, mam nadzieje ze robocizna spadnie takze. Mam do Was 3 zapytania, Drodzy Faworyci:1/Czy ktos Laskawy zechcialby przeslac kosztorys Faworyta (idealnie wersja z podw. garazem) w okolicy Wroclawia lub innego duzego miasta?adres: [email protected] Interesuje mnie glownie cena robocizny, ale najlepiej calosci do stanu surowego zamknietego. Jak na raziie ceny robocizny z dachem jaka mi nieformalnie oferowano na 2009 rok waha sie od 70 do 90 tys. Pamietam, ze ktos z tego Forum dal rade nawet za 55tys...Napewno liczyliscie ile w to zainwestowaliscie. 2/ Czy do podwyzenia scianki kolankowej musze zmieniac projekt lub jakos zatwierdzac ta zmiane u architekta gminy? Czy robicie to na dziko? Z odbiorem budynku nie ma problemu?W warunkach zabudowy mam 9m wys. kalenicy, a Faworyt ma 8, wiec ciagle jest metr zapasu. 3/Czy zrobienie garazu bez slupa metalowego na srodku garazu, a zamiast tego odlanego w betonie odwroconego T (czyli slup tylko na poddaszu wsparty na odlewie 'w podlodze' poddasza) wymaga jakiejs spec ekipy do tego? Zmiany techinki budowy Faworyta? Bedziemy bardzo, bardzo wdzieczni za Wasze doswiadczenia, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 18.07.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam ewent jak nikt nie wyśle kosztorysu to ja mogę podesłać z tym że jest to Faworyt classic czyli 1 garaż 1. co do ceny robocizny - 55 mury + 30tys dach - tyle zapłaciliśmy czyli za dom z dwustanowiskowym garażem dobrą cenę macie ja myślę że ceny raczej pójdą do góry w związku ze zbliżającym się euro - ktoś będzie musiał te stadiony wybudować 2. zmianę typu podniesienie ścianki zatwierdza kierownik budowy nie trzeba jej nigdzie zgłaszać nie przekracza budynek po jej podniesieniu tych 9m pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwroc79 18.07.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 kosztorysu to ja mogę podesłać Martasko, bede wdzieczny za podeslanie kosztorysu, mimo ze z poj. garazem. Dzieki z góry Rozumiem, ze zmiany w srodku - typu powiekszenie lazienki kosztem kotlowni, powiekszenie gabinetu - takze nie musimy zglaszac architektowi do adaptacji projektu. dzieki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamobar39 18.07.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 witam was faworyci bo tak można was nazwać bo ja dopiero zacząłem .Na początku coś tam napisałem ale wysłałem chyba w kosmos Rok temu miało się wszystko zacząć a dopiero budujemy tzn ekipa. Jak ktoś w okolicy torunia buduje faworyta to było by miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 20.07.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 witam was faworyci bo tak można was nazwać bo ja dopiero zacząłem .Na początku coś tam napisałem ale wysłałem chyba w kosmos Rok temu miało się wszystko zacząć a dopiero budujemy tzn ekipa. Jak ktoś w okolicy torunia buduje faworyta to było by miło witam My swojego Faworyta budujemy w Rypinie a o to postepy http://zyldek.fotosik.pl/zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 20.07.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 a o to postepy http://zyldek.fotosik.pl/zdjecia Zyldek pełen szacunek za fantastyczny postęp prac! Jak tam z wilgotnością wylewek u Ciebie? Schną? U nas tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 20.07.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 a o to postepy http://zyldek.fotosik.pl/zdjecia Zyldek pełen szacunek za fantastyczny postęp prac! Jak tam z wilgotnością wylewek u Ciebie? Schną? U nas tragedia... wylewki i tynki wszystko ladnie schnie, trafilismy na te cieple dni take wiekszych problemow z schnieciem nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 21.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 wylewki i tynki wszystko ladnie schnie, trafilismy na te cieple dni take wiekszych problemow z schnieciem nie bylo. Tynki u nas wyschły pięknie, wylewki wyglądają na suche, ale przy mierzeniu wilgotnościomierzem przed parkietami wyszło nam 3,5% wilgotności, a dopuszczalne jest 2%... Pytanie do wszystkich już "wykończonych" - ile musieliście czekać na położenie parkietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamobar39 21.07.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam Was Dzięki za informacje że ktoś sie buduje pod Toruniem, jeśli będzie taka możliwość to czy można będzie was odwiedzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEQ 21.07.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam Kto z was podnosił sciankę kolankową i o ile?(ew. które bo sa az trzy rodzaje)czy waszym zdaniem podniesienie scianki kolankowej o jeden pustak jest wystarczającym rozwiązaniem?? czy takie podwyższenie domu nie powoduje utraty walorów estetycznych archotektury zewnetrznej? Planujemy(po wizycie u Damro- jeszcze raz wielkie dzieki!!!) przenieśc kotłownie do pomieszczenia za garażem. w związku z tym powstaje konieczność zrobienia przejscia do garazu w miejscu małej garderoby pod schodami. Czy ktos z was zrobił coś takiego i w jaki sposób rozwiązał problem wysokości drzwi? pozdrawiam qeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 22.07.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam Was Dzięki za informacje że ktoś sie buduje pod Toruniem, jeśli będzie taka możliwość to czy można będzie was odwiedzić? nie ma problemu mozna nas odwiedzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamobar39 22.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 No to fajnie, tylko w jaki dzień wam pasuje, bo nam każdego dnia po południu, chyba że w jakiś konkretny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyldek 22.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 No to fajnie, tylko w jaki dzień wam pasuje, bo nam każdego dnia po południu, chyba że w jakiś konkretny dzień po 18 jestesmy w domu pasuje nam kazdy dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 22.07.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Prośba do osób ktore podnosily o 1 cegłę napiszcie mi proszę czy mieliście w projekcie 63 cm i dodaliście 1 pustak czyli 25cm czy inaczej to zrobiliście. Jaka wyszła wam wysokość końcowa czy podnosiliście również okna. Pytam poniewaz wasze doświadczenie w tym względzie ma dla mnie ogromne znaczenie prosze o szybka radę poniewaz na budowie wrzawa I tak sie jeszcze zastanawiam czy Aneta podniosła o taka samą wysokość co martasko dlatego, że u jednej z was dach sie łączy, a u drugiej nie. Od czego to zależy. Poniewaz ja bardzo bym chciała aby u mnie z podniesioną ścianką dach sie łączył i nie wiem co zrobić aby wyszło. Prosze o rady. dzięki Mam nadzieję, że moja wiadomość dotarła "na czas" (kurcze skrzynka pocztowa i wyszukiwarka na forum muratora - tragedia wszystkie wysłane maile znajdują się w skrzynce do wysłania , u Was jest tak samo ?). Żeby doprecyzować. Podniesione z każdej strony 1 pustak , wysokość wyjściowa 56 cm i 75 cm. Moim zdaniem jest ok, mam już wylewki , nie mam jeszcze ocieplonego poddasza. Co do walorów estetycznych dla mnie też OK, ale pewnie ile osób tyle opinii. Ja tej decyzji bym nie zmieniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nyna 24.07.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam, mam wielką prośbę, czy ktoś, kto posiada projekt faworyta lub faworyta II może podać mi informację jaki kąt nachylenia dachu ma główna połać?!?! Mój plan zagospodarowania przestrzennego mówi, że kąt nachylenia dachu ma wynosić 30-40 stopni, przy czym chodzi o nachylenie głównej połaci dachu, a w opisie faworyta jest napisane, że kąty nachylenia dachu to 35, 38 i 45 st.Proszę o informację, bo wybieraliśmy ten projekt pół roku i teraz nagle czarne chmury zawisły nad przyszłością naszej inwestycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamobar39 24.07.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 No to fajnie, tylko w jaki dzień wam pasuje, bo nam każdego dnia po południu, chyba że w jakiś konkretny dzień po 18 jestesmy w domu pasuje nam kazdy dzien To super że możemy Was Odwiedzić, jeszcze raz wielkie dzięki , tylko zastanawiam się jak Was znajdziemy , może moglibyście podać nam jakiś namiar albo tel. podaję mój adres e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodik 25.07.2008 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Czy ktoś umożliwi nam obejrzenie Faworyta II (ale niekoniecznie) w realu? Najlepiej by było do 150 km od Rzeszowa... My dopiero raczkujemy z budową-będzie to faworyt z 2 garażami,bawolim oczkiem tj.w projekcie i podniesioną ścianką o 25 cm,ale teraz są to dopiero fundameny.W kwestiach budowlanki jestśmy mniej niz zero,ale lektura forum-dniem i nocą -powoli to zmienia. Większość forumowiczów twierdzi,że b.ważne jest "dotknąć i zobaczyć",więc jeszcze raz prośba o możliwość zwiedzania..Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 25.07.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Czy ktoś umożliwi nam obejrzenie Faworyta II (ale niekoniecznie) w realu? Najlepiej by było do 150 km od Rzeszowa... My dopiero raczkujemy z budową-będzie to faworyt z 2 garażami,bawolim oczkiem tj.w projekcie i podniesioną ścianką o 25 cm,ale teraz są to dopiero fundameny.W kwestiach budowlanki jestśmy mniej niz zero,ale lektura forum-dniem i nocą -powoli to zmienia. Większość forumowiczów twierdzi,że b.ważne jest "dotknąć i zobaczyć",więc jeszcze raz prośba o możliwość zwiedzania..Z góry dziękuję My budujemy pod Rzeszowem (Krasne), ale Faworyta w wersji pomniejszonej o metr z pojedynczym garażem. Ściankę też podnosiliśmy. Niedaleko nas też w Krasnem stoi drugi Faworyt - w wersji zwykłej z podwójnym garażem - budowany zdaje się dokładnie wg projektu przez dewelopera. Daj znać to się umówimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts