anwas 25.08.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Chyba wszyscy mieliśmy chrapkę na ich rozszerzenie ... Może trafi się jakaś mądra głowa i coś poradzi. Ramionka można skulić ale ciekawa jestem jak będzie wyglądało wnoszenie mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 26.08.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Podaję wymiary pod schodami :- po obniżeniu , wykonaniu wylewek 194 cm w świetle muru. Od progu do ościeżnicy 185 cm. Skracaliśmy drzwi gerdy (na dole regulowany kaseton). Wysokość schodów na pierwszym biegu 16 cm , szerokość 28 cm, na drugim 16 cm wys, 30 cm szerokie.Grubość podestu i schodów 10 cm. Szerokość podestu 88 cm. Jeśli nie jesteście koszykarzami to przejście w zupełności wystarczy, mój mąż 182 nie uderza głową więc przynajmniej do takiego wzrostu jest ok. Jeśli wolicie większy komfort to trzeba podnieść podest i wydłużyć schody na hol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 26.08.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ... wtorek, południe... ktoś tu nie pracuje, hm .... (a ja piszę po cichutku w pracy , i zarabiam na domek). Dzięki za wymiary, anwas. A jeśli chodzi o poszerzenie schodów, to będę próbował. Jakiś magiczny podciąg, czy coś. Dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 26.08.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 faceci .... 2 dzieci (w tym jedno malutkie) i budowa na głowie a pracy mam zapewnione na jakieś 14 godzin dziennie (nie licząc nocnych karmień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhundla 26.08.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Dawno mnie tutaj nie bylo ale ciesze sie ze wszystkie Faworyty pna sie pieknie do gory :) Widze ze walkujecie temat schdow. Tak wiec chcialem sie troszke pochwalic moim dzisiejszym nabytkiem na ktory czekalem cale pol roku Pozdrawiam wszystkich Ps zdjecia z komorki wiec przepraszam za jakosc http://images47.fotosik.pl/5/f786670d8571492a.jpg http://images28.fotosik.pl/270/fd3d8cdad9dd37da.jpg http://images34.fotosik.pl/351/a34e6a95fd6e4845.jpg <a href=http://images46.fotosik.pl/5/674e59aa0b15636f.jpg' alt='674e59aa0b15636f.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 27.08.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Prze, przepiękne!!!A co to za światłość z pomieszczenia nad garażem?Okno? niebo? czy oświetlenie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhundla 27.08.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam "Swiatłosc" to po prostu piekna pogoda za trzema oknami dachowymi w pokoju nad garazem choc kto wie czy jakis dobry duch nie nawiedzil mojego domu ;) Ciesze sie ze sie podobaja - wydaje mi sie ze nadaly lekkosci tej ciasnej wnece... ale to juz kwestia gustu. Ps moje schody dzieki 3 stopniom zabiegowym wystaja jakies 45 cm mniej na holl niz te o normalnym "projektowym" biegu i mimo to nie sa strome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 27.08.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Światłość wiekuista, hi, hi ... Właśnie przed kwadransem skończyłem rozmawiać z budowlańcem. Proponuje 45 tys za robociznę za stan surowy otwarty - tzn. mury bez dachu, bez okien, bez instalacji.Czy to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SENDI 27.08.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Światłość wiekuista, hi, hi ... Właśnie przed kwadransem skończyłem rozmawiać z budowlańcem. Proponuje 45 tys za robociznę za stan surowy otwarty - tzn. mury bez dachu, bez okien, bez instalacji. Czy to dużo czy mało? Wydaje mi się, że to przyzwoita cena, zależy jeszcze w której części Polski budujesz. W okolicach W-wy za stan surowy otwarty z więźbą i pojedyńczym garażem zapłaciłam 60 tys.(za więźbę zapłaciłam 8 tys). PS. U mnie mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu wejdą dachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 28.08.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, że to przyzwoita cena, zależy jeszcze w której części Polski budujesz. W okolicach W-wy za stan surowy otwarty z więźbą i pojedyńczym garażem zapłaciłam 60 tys.(za więźbę zapłaciłam 8 tys). PS. U mnie mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu wejdą dachowcy Kurcze, a mi się wydawało że drogo płacimy! Rok temu zaczynaliśmy budowę i zapłaciliśmy za stan surowy z więźbą i kryciem dachu dachówką ceramiczną 45 tysięcy! Ceny szaleją po prostu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 28.08.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedzi.Ja z Warmii, a cena warszawska (pozdrawiam Sendi). Inny (polecany i chwalony) murarz policzył sobie (nie widząc projektu, czyli "na oko") kwotę rzędu 35 tys, ew. kilka tys więcej. Ale ten robi tylko stan surowy, a ja szukam firmy na całość.Sukam dalej (szukam, szukania mi trzeba... tra, la la) Ale mi się te ażurowe schody podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SENDI 29.08.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, że to przyzwoita cena, zależy jeszcze w której części Polski budujesz. W okolicach W-wy za stan surowy otwarty z więźbą i pojedyńczym garażem zapłaciłam 60 tys.(za więźbę zapłaciłam 8 tys). PS. U mnie mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu wejdą dachowcy Kurcze, a mi się wydawało że drogo płacimy! Rok temu zaczynaliśmy budowę i zapłaciliśmy za stan surowy z więźbą i kryciem dachu dachówką ceramiczną 45 tysięcy! Ceny szaleją po prostu! Krycie dachu to też nie lada wydatek - 60 zł z m kw. na gotowo - czyli z obróbkami blacharskimi i oknami połaciowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhundla 01.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam Jakos ostatnio wiecej czasu na zagladanie na forum, ale widze ze chyba drodzy budowlancy u Was robota w pelni i troszeczke sie zaniedbujecie U mnie juz odliczam dni do GODZINY ZERO :):) Wielka przeprowadzka juz niebawem. Wlasnie dzisiaj uplywa dokladnie 11-sty miesiac od wbicia pierwszej łopaty na mojej dzialce... Efekty moji drodzy Faworyci osądzcie sami: http://images28.fotosik.pl/271/283d86250fe27851.jpg http://images28.fotosik.pl/271/f802f5b15f59496e.jpg http://images42.fotosik.pl/7/12bba6c9465eca3d.jpg http://images40.fotosik.pl/7/011cf320c5494646.jpg http://images40.fotosik.pl/7/27637bdc015facf8.jpg http://images39.fotosik.pl/7/3c6f9aacad7c943b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 01.09.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witaj, rhundla.No piękny po prostu jest. Ja też bym tak chciał. Gratulacje.Napisz, proszę: Czy masz wersję zwężoną?Pozdrawiam************Mam już avatar, aha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 03.09.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 gratuluję rhundla długo cię nie było na forum i proszę jakie zmiany:)bardzo szybko wam to poszło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasko 03.09.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 ps fajne drzwi macie u mnie tez maja byc takie ze swietlikiem z 1 strony balam sie ze to nie bedzie fajnie wygladac ale u was jest znakomicie u mnie dopiero kabelki zamontowane i dzis zaczyna hydraulik cos tam dlubac:) fajnie wam ze tak szybko sie uwineliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhundla 03.09.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Napisz, proszę: Czy masz wersję zwężoną? Pozdrawiam ************ Witam Dr Brat Nasz Faworyt to wersja pomniejszona o 1 metr projektowo ale "pogrubiona" w wyniku pomyłki budowniczych z kazdej strony o 15 cm. Dziekuje Wam za dobre słowo. Niby finish a ciagle cos pod gorke, ale mysle ze jakos dam rade... u mnie dopiero kabelki zamontowane i dzis zaczyna hydraulik cos tam dlubac:) fajnie wam ze tak szybko sie uwineliscie\ Martasko nie przejmuj sie - wszystko po koleji byle by do przodu... z utesknieniem wspominam czasy kabelkow i rurek... to byl raj dla moich finansow.. teraz ta "wykonczeniowka" mnie wykancza Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszybki koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 03.09.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Dzięki za wymiary. Myśmy zamówili zwykłą wersję z podwójnym garażem. Bo jest bardzo foremna, zgrabna. Kiedy projekt przyszedł, a także po konsultacjach z martasko (dziękuję) uznaliśmy, że dom jest dla nas za duży. Był nawet moment załamania i chciałem kupić inny projekt - nawet wstępneie wybrałem coś podobnego, prawie tak ładnego o pow. użytkowej ok. 120 m2. Ale teraz - widząc, że wersja zwężona o 1 m jest równie ładna - pozostajemy przy Faworycie zmieniając jedynie wersję.Przy okazji informacja.: wymiana projektu na inny kosztuje 30% ceny wybranego projektu. Oczywiście trzeba zwrócić nienaruszony stary projekt.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 05.09.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 My budujemy wersję pomniejszoną! Myślę, że i tak jest ogromna Rodzina 2+3 zmieści się swobodniutko! Rhundla jestem po prostu w szoku jakiego dostaliście spida! Co wy jecie? U nas budowa trwa dziś dokładnie 14 miesięcy i przy super optymistycznym zbiegu zdarzeń potrwa jeszcze 2 miesiące... P.S. wylewka w salonie wg parkieciarza nadal jest za mokra pod parkiet... myślicie że to możliwe? Czekamy już ponad 5 miesięcy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 05.09.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 No nie! Ja tu się zastanawiam, do kogo uderzyć z prośbą o zwiedzanie Faworyta, a tu, pod nosem, kilometr ode mnie, w naszym warmińskim miasteczku, wśród sosen, stoi wykończony (prawie) i zamieszkany Faworyt!!! Wybieram się jutro, pojutrze. Ogolę sie, umyję włosy i zęby to może wpuszczą. Stwierdzam, że grozi nam przeludnienie faworytowe (przedomowienie?, przefaworytowienie?) w Polsce. Ale to nic, będzie pięknie. (na lewo most, na prawo most ...) --> na lewo faworyt na prawo faworyt, albo: Faworytowicze wszystkich krain łączcie się! popłynąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts