Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich serdecznie!

Zamierzamy budowac wiosna przyszlego roku Faworyta II w Zielonej Gorze.

Czy ktos z Was buduje lub wybudowal go w okolicach Zielonej Gory? Chcielibysmy jesli to mozliwe zobaczyc go na "zywo". Projekt jest super, bardzo nam sie podoba. Prosimy o zdjecia! z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich na forum :D

Beata

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich.

Forum przeglądam od kilku dni, ale piszę pierwszy raz. Pomyśly, sugestie, uwagi wszystkich są nieocenione. Dzięki nim ustaliliśmy, że zrobimy małe zmiany lub utwierdzilismy się w przekonaniu, że te które planujemy będą ok.

Jesteśmy na etapie wybierania projektu, ale to już mocno zaawansowany etap :) Faworyt na 100%. Właściwie teraz jest w domu debata - garaż jedno- czy dwustanowiskowy... Trudna decyzja.

Chcemy zacząć jeszcze w tym roku i zrobić tyle, na ile pogoda pozwoli.

Mam pytanie, czy ktoś buduje Faworyta w okolicach Warszawy lub Kielc i czy ewentualnie można byłoby zobaczyć budowę.

Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Witaj wmh!!!

w jednym z postow piszesz, ze zamierzasz zmienic ksztalt okien na gorze.

napisz prosze czy tak zrobilas, jesli tak to moze masz fotki. Bylabym Ci bardzo wdzieczna :) Ja tez rozwazam taka mozliwosc. Z zewnatrz te okna wygladaja slicznieeeee ale od wewnatrz, jak dla mnie sa niepraktyczne.

Moze ktos jeszcze z Was drodzy Forumowiczne dokonal albo chce dokonac takich zmian???? Prosze podzielcie sie swoimi opiniami!!!!!

pozdrawiam wszystkich budujacych

Beata

Witam wszystkich

Po miesiącu czekania na lepszą pogodę i koniec opadów ruszyła na śląsku budowa kolejnego FAWORYTA II.

Wykop fundamentów:

http://images48.fotosik.pl/160/015ce0c59e5c28b2med.jpg

Szalunki i zbrojenie:

http://images41.fotosik.pl/155/7058b826497045e0med.jpg

Pozdrawiam w następnych postach postaram się zamieszczać postępy z budowy

Radek

Mieszkam już w Faworycie rok czasu,jakieś mam już doświadczenie i powiem tak,każdy z nas w trakcie budowy wybiera jakieś oszczędności,ja również tzn mąż był za wstawienieniem okien prostych zamiast łukowych na górze,szybko mu to wybiłam,tłumacząc że można na innych rzeczach zaoszczędzić a okna wstawia się praktycznie raz na całe życie,ktoś wcześniej stwierdził że te okna na zewnątrz rzeczywiście dodają uroku lecz w środku są niepraktyczne,nieprawda wchodząc do pokoju to właśnie one najbardziej rzucają się w oczy i każdy kto ogląda pokoje u góry to pierwsze co rzucają się okna a potem reszta,ja w zamian aby zaoszczędzić zrobiłam podbitkę 14mm a nie 18 czy 22 mm gdzie róznica w cenie jest nawet te pare tys. na które to wydałam więcej na okna,ściany pomalowane mam duluxem,śnieżką a nie Turkkilą wyszłam tu z oknami na zero a na górze mam położone panele a nie parkiet z drewna,to wszystko można po kilku latach wymienić a okna?raczej to już wydatek na całe życie :wink:

Witam wszystkich.

Forum przeglądam od kilku dni, ale piszę pierwszy raz. Pomyśly, sugestie, uwagi wszystkich są nieocenione. Dzięki nim ustaliliśmy, że zrobimy małe zmiany lub utwierdzilismy się w przekonaniu, że te które planujemy będą ok.

Jesteśmy na etapie wybierania projektu, ale to już mocno zaawansowany etap Faworyt na 100%. Właściwie teraz jest w domu debata - garaż jedno- czy dwustanowiskowy... Trudna decyzja.

Mam pytanie, czy ktoś buduje Faworyta w okolicach Warszawy lub Kielc i czy ewentualnie można byłoby zobaczyć budowę.

Będę wdzięczna za odpowiedź

Witam

Ja wybudowałam się pod Warszawą okolice Konstancina jest już stan surowy zamknięty :D .Zapraszam jak tylko macie ochotę.

.....mąż był za wstawienieniem okien prostych zamiast łukowych na górze,szybko mu to wybiłam,tłumacząc że można na innych rzeczach zaoszczędzić a okna wstawia się praktycznie raz na całe życie,ktoś wcześniej stwierdził że te okna na zewnątrz rzeczywiście dodają uroku lecz w środku są niepraktyczne ............................

popieram........... zresztą czy wszystko musi być praktyczne? myślę, że czarna zabudowa kuchenna na wysoki połysk jest bardziej niepraktyczna a wiele osób tak robi..............

.. u mnie akurat okna dachowe w łazienkach są a do łukowych można zewnętrzną roletę zamontować , tylko na etapie budowania ścian trzeba odpowiednią kasetę zamontować i wtedy całkiem chowa się pod ocieplenie jak jest otwarta i wychodzi jakby znikąd ........ .

p.s. też mam świra na punkcie zasłaniania okien.

a ja z tych świrów jestem, którzy cenią sobie prywatność i zasłonięte okna (szczególnie w łazience 8) )- a przy łukowatych oknach rozwiązań w tej kwestii jest niewiele...

ja mam u góry karnisze łukowe a w łazience folię ozdobną w bambusy :D są też na rynku rolety wewnętrzne do takich okien także do wyboru do koloru więc ten argument że są nie praktycze do mnie nie przemawia :D

Witam wszystkich! tydzien temu zaczelismy budowac Faworyta i chetnie wstawiłabym zdjecia ale niewiem jak:)) Jestem ogolnie bardzo zdziwiona ,że idzie to tak szybko-sa juz prawie wszystkie sciany bo fudament byl wylany w tamtym roku.Narazie jedyne zmiany jakie wprowadzilismy to likwidacja spizarenki na rzecz wiekszego przedpokoju. Wydaje mi sie ,że okna sa male ,ale to moze tylko zludzenie....

Dzięki wielkie za zaproszenie.

Kiedy by Wam najbardziej odpowiadało? My się dostosujemy. Oczywiście im szybciej tym dla nas lepiej. Dzisiaj omawiamy wstępne zmiany z architektem i chcielibysmy je jak najszybciej zamknąć. Podaję maila to może się łatwiej skontaktujemy [email protected].

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź :)

Pozdrawiam,

Agnieszka

Witam wszystkich.

Jesteśmy na etapie wybierania projektu, ale to już mocno zaawansowany etap Faworyt na 100%. Właściwie teraz jest w domu debata - garaż jedno- czy dwustanowiskowy... Trudna decyzja.

Będę wdzięczna za odpowiedź

Witam

Ja wybudowałam się pod Warszawą okolice Konstancina jest już stan surowy zamknięty :D .Zapraszam jak tylko macie ochotę.

Do agi i edka:)

wydaje mi się że okna są wręcz za duże jak teraz na nie patrzę i jeszcze jak je myć trzeba :)

nie ma sensu ich powiększać to dodatkowy koszt których i tak będzie wiele potem

Witaj,

My dodamy okno w kuchni i w salonie zamiast 2 okien 150x150 zrobimy 2 okna nieotwierane o wymiarach 210x150 (dolna krawedz na wys. 30cm).

Wydaje mi sie, ze milo bedzie patrzec na ogrod z poziomu sofy, zwlaszcza w okresie zimy, kiedy zimno jest i swiatla malo.

Tylna fasada bedzie wygladala mniej wiecej tak:

http://images41.fotosik.pl/159/b8d00caac460bf54m.jpg

Pozdrawiam,