SENDI 26.07.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam, postanowiłam i ja pokazać swojego faworyta - juz w ubranku http://images48.fotosik.pl/170/6c8d41568e5f4a7am.jpg http://images44.fotosik.pl/170/c1723007466838dbm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SENDI 26.07.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 jeszcze raz spróbuję wkleić drugie zdjęcie http://images48.fotosik.pl/170/d5459bebd853a112m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.07.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 jeszcze raz spróbuję wkleić drugie zdjęcie http://images48.fotosik.pl/170/d5459bebd853a112m.jpg Przecudny Faworek można zdradzić jaki to kolorek elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chepniers 27.07.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 chepniers i wszyscy zainteresowani zobaczeniem na żywo domu Sowy. My też nie moglismy sie skontaktowac z nią na forum dlatego po wnikliwej lekturze jej post-ów znaleźliśmyt miejscowość, w której sie wybudowali - Mikołowice. Pojechalismy, znaleźliśmy "Faworyta" (co nie jest trudne w tej małej miejscowości) i zaryzykowliśmy odwiedziny bez zapowiedzi. Życzymy powodzenia. dzięki ! spróbujemy na "żywca"...z drugiej strony : dym wybudowany, forum nie odwiedzane , rad nie potrzeba, rozterek brak, szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SENDI 27.07.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Dzięki a kolor tynku to weber, o ile pamiętam to L111, a kolumny od frontu i pasek wdłuż balkonu to U005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrinka 27.07.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 jeszcze raz spróbuję wkleić drugie zdjęcie http://images48.fotosik.pl/170/d5459bebd853a112m.jpg bardzo ładnie to wygląda zepełnie inaczej jak jest już otynkowany a ile kosztowało wyszystko, ocieplenie, tynkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 27.07.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam, postanowiłam i ja pokazać swojego faworyta - juz w ubranku Aż miło popatrzeć - piękny. Mam pytanie odnośnie stryszku nad poddaszem: Czy ocieplałeś połacie dachowe na stryszku, czy tylko strop nad poddaszem, a stryszek jest "zimny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SENDI 27.07.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam, postanowiłam i ja pokazać swojego faworyta - juz w ubranku Aż miło popatrzeć - piękny. Mam pytanie odnośnie stryszku nad poddaszem: Czy ocieplałeś połacie dachowe na stryszku, czy tylko strop nad poddaszem, a stryszek jest "zimny"?l Na razie jest ocieplony tylko strop nad poddaszem, ale planujemy jeszcze coś tam docieplić ze wzgędu na rekuperator, który stoi na stryszku(może wełną 5 cm.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SENDI 27.07.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 jeszcze raz spróbuję wkleić drugie zdjęcie http://images48.fotosik.pl/170/d5459bebd853a112m.jpg bardzo ładnie to wygląda zepełnie inaczej jak jest już otynkowany a ile kosztowało wyszystko, ocieplenie, tynkowanie? Styropian - szary - podobno z lepszymi parametrami - 4,5 tys tynk - 3 tys do tego trzeba doliczyć klej, siatkę, - 2 tys i robociznę. Ze wszystkim wyszło 22 tys. + 1,2 tys za marmolit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwroc79 29.07.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Mam pilne zapytanie odnosnie wysokosci scian parteru: Planuje wylewki na poziomie 24cm (15cm styropian, 7cm wylewka z rurami ogrzewania podlogowego, 2 cm plytki) W zwiazku z tym musze dodac jeden pustak na same wylewki. Dodatkowo myslalem, ze dobrze byloby ukryc podciagi i miec wyzej sufity aby zwiekszyc przesten parteru. Wyszlo mi ogolnie 13 rzedow pustakow po 25cm kazdy tj. 3,25m minus 24cm na wylewki tj. 3m wysokosci pomieszczen minus podciagi ktore moglbym ukryc, zostanie jakies 280cmOgladam zdjecia na forum i znajduje tylko 11 rzedow pustaka 2,75m minus wylewki. Czy mam zle zalozenia lub o czyms zapomnialem?Czy to bardzo oszpeci dom? Dajcie szybko znac.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 30.07.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mam pilne zapytanie odnosnie wysokosci scian parteru: Planuje wylewki na poziomie 24cm (15cm styropian, 7cm wylewka z rurami ogrzewania podlogowego, 2 cm plytki). W zwiazku z tym musze dodac jeden pustak na same wylewki. Dodatkowo myslalem, ze dobrze byloby ukryc podciagi i miec wyzej sufity aby zwiekszyc przesten parteru. Wyszlo mi ogolnie 13 rzedow pustakow po 25cm kazdy tj. 3,25m minus 24cm na wylewki tj. 3m wysokosci pomieszczen minus podciagi ktore moglbym ukryc, zostanie jakies 280cm Ogladam zdjecia na forum i znajduje tylko 11 rzedow pustaka 2,75m minus wylewki. Czy mam zle zalozenia lub o czyms zapomnialem? Czy to bardzo oszpeci dom? Dajcie szybko znac. Marcin Witaj, Marcin. Napiszę jak będzie u mnie: Wysokość parteru ma ostatecznie być 270 cm Na zdjęciu poniżej jest stan przed wylaniem posadzki (ogrzewanie podłogowe, płytki). http://images50.fotosik.pl/171/3cf25d6b48c22a57med.jpg Tylko 270 cm ponieważ: - tak mam w dotychczasowym domu i jest naprawdę OK (a mam salon nieco większy niż w Faworycie). - dzięki temu mogłem podnieść ściankę kolankową na poddaszu bez zmiany bryły budynku, co dla mnie jest bardzo ważne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 31.07.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 U mnie już na gotowo jest 290,nie wyobrażam sobie mniej,to jest za duża otwarta przestrzeń,gdybym budowała jeszcze raz to dałabym na gotowo min.3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartas79 31.07.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Cześć . Właśnie rozpoczynamy budowę Faworyta w okolicy Wrocławia. Mam prośbę do użytkownika Damro o kontakt ponieważ chcielibyśmy poradzić się i jeżeli byłaby taka możliwość zobaczyć waszego Faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 31.07.2009 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Chętnie ale dopiero we wrześniu bo wypoczywam z dzieciaczkami nad morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartas79 01.08.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Dzieki Damro za odpowiedź. Chętnie umówię sie na wizytę we wrześniu. Teraz jeśli można chciałem zapytać o kilka rzeczy poniewaz chcemy juz ruszać a pewne rzeczy nalezy wykonać juz na etapie fundamentów i ścian pierwszej kondygnacji. Jak wykonywaliście obniżenie stropu w garażu? Ile obecnie ma ma wysokosci? Czy nie macie już stropu skośnego do pomieszczenia nad garażem, tylko wejście i strop tam znajduje sie na poziomie spocznika schodów?Chodzi mi przede wszystkim o informacje jakie zmiany potrzebne są do zrobienia tego przy pracach na etapie ścian fundamentowych i konstrukcji schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwroc79 03.08.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Tylko 270 cm ponieważ: - tak mam w dotychczasowym domu i jest naprawdę OK (a mam salon nieco większy niż w Faworycie). - dzięki temu mogłem podnieść ściankę kolankową na poddaszu bez zmiany bryły budynku, co dla mnie jest bardzo ważne Pozdrawiam U mnie już na gotowo jest 290,nie wyobrażam sobie mniej,to jest za duża otwarta przestrzeń,gdybym budowała jeszcze raz to dałabym na gotowo min.3 m. Dzieki za odpowiedz. Maja zrobic mi strop bez podciagow wiec przy takim rozwiazaniu zgodze sie chyba na 279cm jak w projekcie. Dodatkowo wyzszy strop skomplikowalby schody bo i tak mam juz je zmienione, aby miec wejsce do garazu pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta I 04.08.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam mam pytanie. Czy komuś pękła wylewka? Ja dałam 13 styropian w dwóch warstwach, siatke zbrojeniową, dylatację przy murze i tak są pęknięcia wzdłuż jadalni i między schodami a ścianą no i oczywiscie między przejściami do pomieszczeń (progi). Czy to moze byc problem jezeli chodzi plytki gresowe czy mogą pękać. Co mogę na to poradzić prodszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I EDEK 07.08.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 http://www.fotosik.pl/moje_albumy.php Witam wszystkich dodałam pare zdjęc, węc zapraszam . Mamy juz zalany strop i mozna wchodzic po schodkach na górę hihi... Mojemu męzowi przypomiało sie o jakiejs wentylacji do szamba. Czy Wy macie tez to zrobione? zamiescilam zdjecie z dorobiona rurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I EDEK 07.08.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam jeszcze raz. Mam pytanie czy ktos zmienił cokolwiek jesli chodzi o schody czy drzwi do pomieszczenia nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBrat 07.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 http://www.fotosik.pl/moje_albumy.php Witam wszystkich dodałam pare zdjęc, węc zapraszam. Nie mogę otworzyć tej strony. Witam jeszcze raz. Mam pytanie czy ktos zmienił cokolwiek jesli chodzi o schody czy drzwi do pomieszczenia nad garażem. Zerknij na post Marcina z 19.03.2009. Bardzo dobry patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts