Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Szukam sterownika elektronicznego do załączania i wyłączania wentylacji o następujących parametrach :

1. min czas nastawy 1 min

2. możliwość ręcznego włączenia centrali przy jednoczesnej dalszej pracy

automatycznej

3. możliwość zaprogramowania jednego z 3 biegów centrali wentylacyjnej

4. do montażu na ścianę (estetyka)

5. dowolna liczba cykli on/off

6. możliwość zaprogramowania w układzie tygodniowym (weekend)

Chodzi mi o typowy sterownik bez jakiegokolwiek czujnika.

Jeśli ktoś z Was ma jakieś informację o czymś takim lub zbliżonym proszę o info.

Pozdro

Sławek

https://forum.murator.pl/topic/48468-sterownik-%C5%9Bcienny-do-wentylacji/

Witam

Szukam sterownika elektronicznego do załączania i wyłączania wentylacji o następujących parametrach :

Tak to tylko w Erze :D

Te wymagania nie są jakieś straszne i pewnie jakiś zaawansowany elektronik mógłby zmajstrować takie cudo w jednym egzemplarzu, ale wtedy może być problem z estetyką, niezawodnością no i ceną (czas poświęcony na opracowanie jednego egzemplarza).

Więc pewnie taniej wyjdzie sterownik z Proventu.

Ja osobiście steruję wentylacją przez centralkę alarmową CA64, gdzie można zdefiniować wiele timerów oraz inne dodatkowe warunki.

Na razie jest to tylko on/off w ustalonych porach oraz przy dłuższej nieobecności. Ale w wolnej chwili (kiedy to będzie) mam zamiar zrobić sterowanie biegami, dodać czujniki temperatury itd.

https://forum.murator.pl/topic/48468-sterownik-%C5%9Bcienny-do-wentylacji/#findComment-1021200