Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MORFEUSZ pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

Bardzo chciałbym zobaczyć zrealizowany projekt Morfeusz. Może ktoś ma taki dom?

http://www.apa-domy.com.pl/index.php?id=2&sh=1024

I w ogóle ciekawi mnie, jak taki dom sprawuje się pod względem funkcjonalnym, może coś przeszkadza, coś jest niepraktyczne a może właśnie coś sprawdziło się idealnie?

Ów projekt przypadł mi do gustu i chcę go zakupić ale dobrzebyłoby się rozejrzeć i coś podpytać forumowiczów.

Pytanie to już zadałem w dziale Galeria zdjęć domów, ale widzę, że lepiej je zadać tu.

Chciałbym taki projekt kupić, przypadł mi i żonie do gustu, odpowiada nam rozplanowanie parteru, jego funkcjonalność. A przede wszystkim wielkość całego domu. Wszystko ładnie w projecie, a ciekawe jak naprawdę taki dom się sprawuje?

Zastanawiałem sie nad sensem wneki od strony frontu i takiej samej od strony ogrodu. Może ścianę wyrównać i zyskać kilka metrów?

Zresztą gdyby ktoś taki dom miał, to miałbym wiecej pytań.

witam , my też braliśmy ten projekt pod uwagę , ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na SP-1001 z pracowni Studioprojekt , przy zbliżonych parametrach ma troszkę ładniejszą bryłę , a wczoraj widzieliśmy go "na żywo" i to nas utwierdziło w przekonaniu , że to jest właśnie ten .Będziemy go kupować we wrześniu .Pozdrawiam Magda

• 1 month później...
  • 1 month później...

no dobra, nadal szukam kogos, kto by realizował projekt Morfeusz...

A tymczasem już teraz nasunęło mi sie kilka pomysłów-poprawek:

-W związku z ukształtowaniem mojej działki poważnie rozważam zastosowanie częściowego podpiwniczenia. Działka ma umiarowy spadek w dół na lewo, patrząc od frontu. Fundamenty więc byłyby wysokie i chciałbym to wykorzystać właśnie na podpiwniczenie (spiżarnia, kotłownia?).

-Chciałbym zmniejszyć widoczne z zewnątrz wnęki od frontu i z tyłu domu. Z rzutów dostępnych w Internecie wynika, że mają one głębokość ok. 1m – chciałbym je zmniejszyć do około 40 cm a z tyłu domu wyrównać całkowicie z licem ściany.

-Daszek jednospadowy z przodu domu chciałbym zmienić na dwuspadowy w stylu dworkowym.

• 3 months później...
  • 7 months później...