AgnesK 17.02.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Zgodnie ze sztuką w naszych płytkach została zrobiona dylatacja wypełnona silikonem, pokrywająca się z dylatacją jastrychu. Problem polega na tym, że nie mogę na nią patrzeć Znajduje się w przejściu komunikacja - witrołap, gdzie nie będzie drzwi więc wstawianie tam progu nie ma większego sensu. Doradzcie proszę jak wy sobie z tym problemem czysto estetycznym poradziliście. A tak to wygląda: http://foto.onet.pl/upload/49/44/_577264_n.jpg Przy kominku nie jest tak źle, bo jak przyjdzie obudowa, to pewnie choć częściowo szczeliny dylatacyjne zostaną zakryte. http://foto.onet.pl/upload/18/18/_577263_n.jpg Będę wdzięczna za wszystkie rady. Pozdrowienia Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.02.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Wierzyc sie nie chce, ze tutaj jeszcze nikt nic nie podpowiedzial...A gdzie nasi eksperci...Chyba nie zagladali tutaj.... A ja myslalam jak Agnes tutaj zalozy taki watek, ze propozycje sie posypia.., a tu... Chyba trace moj dar przewidywania... Agnes, a czy nie można było zrobić tego inaczej? To znaczy zrobić tak, że płytki by szły tak samo do tego progu, na samym progu, tak jak jest jego szerokość zrobić inaczej – ułożyć takie prostokąty jeden do drugiego – taki prosty paseczek, a potem znów zrobić tak jak przed progiem. Bo ten co robił, trochę niefortunnie zaplanował to wszystko i ta „kreska” idzie tak ni jak.. Jak by szła po środku płytek było by może inaczej... Nie wiem co teraz.., bo faktycznie.., lepiej to jakoś zamaskować... E, że tez Wojtek 2112 tu nie zaglądał... Na pewno zna jakieś rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.02.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 teraz to po ptokach Kup coś czym zamalujesz cięcie na kolor płytek. Może jakaś reperaturka............ A jakie to fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.02.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam Nie odpowiem, ale nieśmiało zapytam: -czy można tych płytek nie przecinać i położyć je na silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Widzisz Zeljiko, ja też zaczęłam już tracić nadzieję. Ale może coś się jednak da wykombinować. Szef naszej ekipy twierdzi, że to jedyne rozwiązanie gwarantujące nieodklejanie się, tudzież niepękanie płytek. Ale jak na to patrzę, to chyba wolałabym raz w roku je podklejać... Ta szczelina jest wypełniona silikonem, problem w tym że płyta jest ciemna, wewnątrz jasna a przynajmniej jaśniejsza stąd tak widoczne jest miejsce przecięcia. Dylatacja jest zrobiona dokładnie w miejscu dylatacji jastrychu. Teraz to ja już wiem jak bym to zrobiła... Po prostu poprosiłabym facetów, żeby zrobili dylatację jastrychu pośrodku progu, wtedy łatwiej by było coś wykombinować. Geguś, nie wiem czy na silikon można kłaść płytki.. Myślmy dalej...plizzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.02.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam Pytam nieśmiało, ponieważ widziałem tak położone płytki i nic dziwnego się nie działo. Ba, w innych miejscach kilka sztuk odpadło ( podobno przez podłogówkę) ale te siedziały sobie spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 A ile czasu one tak już były przyklejone? Jakimś specjalnym silikonem pewnie, co? Oj daj pozytywną odpowiedź a będzie u nas kucie płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.02.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam A te płytki już leżą tak z 5 lat . A silikon? No tak, hmmm....... super ekstra, najtańszy jaki był :D:D. A te co odpadły to po pierwszej zimie, ale jak były kładzione to podłogówka pracowała i może dlatego odpadły. Nie wiem dokładnie, tylko tyle co usłyszałem z nienacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Geguś, jesteś genialny Zarz powiem Radkowi żeby powstrzymał się z klejeniem cokołów, bo będziemy skuwać płytki w "progu". Znając życie napewno się ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.02.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam Ale gwarancji nie daję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Czyli... hm... ok... pogadam z mistrzem i dam znać o wyniku rozmowy:D A w międzyczasie może coś nowego się urodzi? Czy poza mną nikt nie ma szczelin dylatacyjnych w płytkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 18.02.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Rozne sa szkoły ale dla mnie ta fuga w płytkach jest zbędna.Poza tym fuga w jastrychu jest fuga zapobiegajaca peknieciom niekontrolowanym podczas schniecia wylewki a nie dylatacją.Aczkolwiek mam do czynienia z parkietami ale problem wystepuje podobny i nigdy nie przecinam parkietu.Jastrych w tym miejscu jest łączony żywicą plus blaszki faliste (jest kilka sposobow dyblowania) dodatkowo to miejse mozna "zazbroić" cienka siatka(np uzywana do tynkowania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.02.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Agnes Moim zdanie powinnas wyciac te plytki i wstawic nowe na elastyczny klej lub silikon . Panu majstrowi poslalabym porzadna wiazanke . Chyba nie wiedzial co robi. Wspoczuje Ci , nie czesto spotyka sie takie rzeczy. Dylatacja w progu Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 18.02.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Moim zdaniem dyaltacja jest niezbędna, aby nie powstała duża tafla, która może potem popękać. Ja mam zrobioną dylatację w progu tak jak ty, z tym że tam wstawiłem sobię listwę dylatacyjną (srebrną), tak że będzie mi pasowało do reszty. W twoim wypadku to bym pomalował silikon na kolor płytek, lub ten wyrył i położył inny w kolorze płytek, ew zamontować listwę dylatacyjną np złotą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 No i bądź tu mądry... Ja mam zaufanie do naszego mistrza. Twierdził, że należy tak zrobić właśnie żeby zapobiec pękaniu tudzież odklejaniu się płytek.. Przyznam, że myślałam już nad listwą takż w kształcie literki T, "na wierzchu" widać ino cieniutki metalowy paseczek o szerokości może 1 cm. Powiedziałam Radkowi o kuciu płytek.. niemal zabił mnie zwrokiem.. Chyba więc najpierw spróbuję wydłubać silikon i wypełnić szczeliną silikonem ciemnobrązowym (teraz jest w kolorze fugi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.02.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 No i bądź tu mądry... Ja mam zaufanie do naszego mistrza. Twierdził, że należy tak zrobić właśnie żeby zapobiec pękaniu tudzież odklejaniu się płytek.. I dobrze twierdzil , tylko dlaczego zrobil dylatacje w miejscu tak uczeszczanym ? Wstaw moze ta listwe i przyzwyczaj sie do tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.02.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam Powiedziałam Radkowi o kuciu płytek.. niemal zabił mnie zwrokiem.. Nałóż strój bramkarza hokejowego i powiedz to jescze raz :D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 18.02.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Przyznam, że myślałam już nad listwą takż w kształcie literki T, "na wierzchu" widać ino cieniutki metalowy paseczek o szerokości może 1 cm. Sa tez listwy jako odwrócone _|_ ja tak mam i wtedy widoczna tylko ta nóżka o grobości fugi (normalnej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.02.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam Powiedziałam Radkowi o kuciu płytek.. niemal zabił mnie zwrokiem.. Nałóż strój bramkarza hokejowego i powiedz to jescze raz :D:D. e tam, lepsza będzie przewiewna, satynowa, kusa koszulka nocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Rrmi, bo jak pisałam w tym miejscu jest dylatacja jastrychu. Podobno właśnie w progach robi się dylatacje. Rrmi, czy spotkałaś się z inną opinią? Geguś, już mu powiedziałam, że sama sobie z mistrzem porozmawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts