aha26 19.02.2006 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 a to ja mam inne pytanie puls ok 50 (55 to max) mowie o spoczynku podobno jest normalny u sportowcow co duzo trenuja ja nie trenuje a tak mam (pozatym cisnienie ksiazkowe , 90/120) i ogolnie b dobre samopoczucie ale jestem ciekawa super masz,naprawde Ci zazdroszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.03.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Fajny watek, tez mam podobne kłopoty. Piszcie, piszcie, może się czegoś nauczę od Was. U mnie wszystko zwalają na zmęczenie i stres. Ostatnio dostałam zastrzyki z wit.B aby się wzmocnić trochę ale po drugim poczułam się bardzo źle. Właśnie takie przyspieszone tętno, przy tym dreszcze, uczucie zimna i właśnie zmęczenia, takie szmaciane ręce i nogi...Od tego czasu pobolewa mnie w lewym boku pod żebrami(z przodu i z tylu), czasami z tylu po lewej stronie tak na wysokości serca mam takie uczucie pieczenia...No ale co z tym robić? Sama sobie zrobiłam echo serca. Też tak jak ekg wykazało tylko te dodatkowe uderzenia. Krew mam na dolnych granicach normy...Mój lekarz mówi, ze tego się nie leczy...,wiec już nie idę do lekarza...Dostałam kiedyś propanol, ale mam wątpliwości co do tego, właśnie z powodu mojego ciśnienia które i tak jest z tych niższych...(100/60) Magnez i potas brałam, było trochę lepiej ale po krótkim czasie arytmia powróciła...Jak długo można brać magnez i potas, aby nie przegiąć w druga stronę? Będę tu zaglądać do Was, może cos ktoś poradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 13.03.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Fajny watek, tez mam podobne kłopoty. Piszcie, piszcie, może się czegoś nauczę od Was. U mnie wszystko zwalają na zmęczenie i stres. Ostatnio dostałam zastrzyki z wit.B aby się wzmocnić trochę ale po drugim poczułam się bardzo źle. Właśnie takie przyspieszone tętno, przy tym dreszcze, uczucie zimna i właśnie zmęczenia, takie szmaciane ręce i nogi... Od tego czasu pobolewa mnie w lewym boku pod żebrami(z przodu i z tylu), czasami z tylu po lewej stronie tak na wysokości serca mam takie uczucie pieczenia...No ale co z tym robić? Sama sobie zrobiłam echo serca. Też tak jak ekg wykazało tylko te dodatkowe uderzenia. Krew mam na dolnych granicach normy...Mój lekarz mówi, ze tego się nie leczy...,wiec już nie idę do lekarza...Dostałam kiedyś propanol, ale mam wątpliwości co do tego, właśnie z powodu mojego ciśnienia które i tak jest z tych niższych...(100/60) Magnez i potas brałam, było trochę lepiej ale po krótkim czasie arytmia powróciła...Jak długo można brać magnez i potas, aby nie przegiąć w druga stronę? Będę tu zaglądać do Was, może cos ktoś poradzi... Zeljko potas i magnez możesz brać stale, tylko okresowo należy kontrolowac poziom potasu i kreatyniny. Każdy ma inne zapotrzebowanie na uzupełnianie tych pierwiastków, zależy to od aktywności fizycznej, diety, dnia cyklu miesięcznego, typu człowieka, nawet od rodzaju pracy. po prostu musisz siebie obserwować podanie propranololu przy niskim ciśnieniu nie jest błędem, trzeba tylko pilnować, aby zwolniło akcję serca, a jak najmnie ciśnienie pieczenia mogą być efektem choroby/anomalii kręgosłupa, np.skoliozy. ten objaw jest bardzo mało charakterystyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.03.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Dzieki Joasiu, wiedzialam, ze moge liczyc na Twoja radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 13.03.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Dzieki Joasiu, wiedzialam, ze moge liczyc na Twoja radę... nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 14.03.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Magnez i potas brałam, było trochę lepiej ale po krótkim czasie arytmia powróciła...Jak długo można brać magnez i potas, aby nie przegiąć w druga stronę? quote] Jak długo? Ja biorę ponad 10 lat 6 (słownie sześć) tabletek dziennie potasu w różnych preparatach, plus dwie magneB6, plus VEROSPIRON aby przyblokować ten potas co go łykam Ile jeszcze - pewnie do końca. Mam zaplanowaną wizytę w szpitalu celem zdiagnozowania czemu mi ten potas ucieka, ale jakoś nie chce mi się tam iść. Moje arytmie przy takich dawkach prawie zniknęły, ale były czasy gdy bez przerwy, dzień i noc serce wygrywało rock and roll'a. Ważne! Potas zabija. Nie należy przeginać - konieczne systematyczne kontrole w laboratorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.03.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Magnez i potas brałam, było trochę lepiej ale po krótkim czasie arytmia powróciła...Jak długo można brać magnez i potas, aby nie przegiąć w druga stronę? quote] Jak długo? Ja biorę ponad 10 lat 6 (słownie sześć) tabletek dziennie potasu w różnych preparatach, plus dwie magneB6, plus VEROSPIRON aby przyblokować ten potas co go łykam Ile jeszcze - pewnie do końca. Mam zaplanowaną wizytę w szpitalu celem zdiagnozowania czemu mi ten potas ucieka, ale jakoś nie chce mi się tam iść. Moje arytmie przy takich dawkach prawie zniknęły, ale były czasy gdy bez przerwy, dzień i noc serce wygrywało rock and roll'a. Ważne! Potas zabija. Nie należy przeginać - konieczne systematyczne kontrole w laboratorium. No nie, ja tylko miesiac bralam, bo u mnie to sie zaczelo nie dawno..,we wrzesniu...Bylo minelo i znow powrocilo... Ja mam taki troche nie zdrowy tryb zycia...Brak mi snu, bo moje dziecko sie czesto budzi w nocy...Mozna by powiedziec, ze juz z 11 lat mam jak z niemowlakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.03.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Magnez i potas brałam, było trochę lepiej ale po krótkim czasie arytmia powróciła...Jak długo można brać magnez i potas, aby nie przegiąć w druga stronę? quote] Jak długo? Ja biorę ponad 10 lat 6 (słownie sześć) tabletek dziennie potasu w różnych preparatach, plus dwie magneB6, plus VEROSPIRON aby przyblokować ten potas co go łykam Ile jeszcze - pewnie do końca. Mam zaplanowaną wizytę w szpitalu celem zdiagnozowania czemu mi ten potas ucieka, ale jakoś nie chce mi się tam iść. Moje arytmie przy takich dawkach prawie zniknęły, ale były czasy gdy bez przerwy, dzień i noc serce wygrywało rock and roll'a. Ważne! Potas zabija. Nie należy przeginać - konieczne systematyczne kontrole w laboratorium. No nie, ja tylko miesiac bralam, bo u mnie to sie zaczelo nie dawno..,we wrzesniu...Bylo minelo i znow powrocilo... Ja mam taki troche nie zdrowy tryb zycia...Brak mi snu, bo moje dziecko sie czesto budzi w nocy...Mozna by powiedziec, ze juz z 11 lat mam jak z niemowlakiem... Trzeba się zaprzeć czterema kopytami i będzie dobrze - techniki relaksacyjne, troche spacerów i kuuuupa optymizmu - ale to masz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 15.03.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Magnez i potas brałam, było trochę lepiej ale po krótkim czasie arytmia powróciła...Jak długo można brać magnez i potas, aby nie przegiąć w druga stronę? quote] Jak długo? Ja biorę ponad 10 lat 6 (słownie sześć) tabletek dziennie potasu w różnych preparatach, plus dwie magneB6, plus VEROSPIRON aby przyblokować ten potas co go łykam Ile jeszcze - pewnie do końca. Mam zaplanowaną wizytę w szpitalu celem zdiagnozowania czemu mi ten potas ucieka, ale jakoś nie chce mi się tam iść. Moje arytmie przy takich dawkach prawie zniknęły, ale były czasy gdy bez przerwy, dzień i noc serce wygrywało rock and roll'a. Ważne! Potas zabija. Nie należy przeginać - konieczne systematyczne kontrole w laboratorium. No nie, ja tylko miesiac bralam, bo u mnie to sie zaczelo nie dawno..,we wrzesniu...Bylo minelo i znow powrocilo... Ja mam taki troche nie zdrowy tryb zycia...Brak mi snu, bo moje dziecko sie czesto budzi w nocy...Mozna by powiedziec, ze juz z 11 lat mam jak z niemowlakiem... ale Ty też jesteś ważna, a nawet ważniejsza, bo jeśli padniesz, to kto będzie ciągnął ten wózek. Proponuję Ci Zelijko, minimum raz w tygodniu nie wstawać to dziecka, może to np. robić Twój mąż, a Ty weź tabletkę nasenną i wyśpij się. Dobrą metodą jest też stały termin wychodnego- spacer, spotkanie z koleżankami, kino, kosmetyczka, itp. czyli czas dla Ciebie, abyś się mogła "doładować". Pozdrawiam cieplutko momi zimnej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 15.03.2006 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Magnez i potas brałam, było trochę lepiej ale po krótkim czasie arytmia powróciła...Jak długo można brać magnez i potas, aby nie przegiąć w druga stronę? quote] Jak długo? Ja biorę ponad 10 lat 6 (słownie sześć) tabletek dziennie potasu w różnych preparatach, plus dwie magneB6, plus VEROSPIRON aby przyblokować ten potas co go łykam Ile jeszcze - pewnie do końca. Mam zaplanowaną wizytę w szpitalu celem zdiagnozowania czemu mi ten potas ucieka, ale jakoś nie chce mi się tam iść. Moje arytmie przy takich dawkach prawie zniknęły, ale były czasy gdy bez przerwy, dzień i noc serce wygrywało rock and roll'a. Ważne! Potas zabija. Nie należy przeginać - konieczne systematyczne kontrole w laboratorium. BOZE 6 tabletek potasu dziennie.....o mammamija,rany julek ty idz lepiej do tego szpitala niech cie zdiagnozują bo to chyba nie jest normalne zeby takie dawki przyjmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.03.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Joasiu, Nefer.., dzieki za porady, jakos postaram sie wytrwac...Musze i chce, wiec uda mi sie na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 18.03.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam w gronie właśnie odebrałam wynik badania holterem. Dość często mam puls w spoczynku 95-100. Wykryto 29 tachykardii jak sądzę podczas wysilku(jazda na rowerze treningowym)" podczas tachykardii znamienne horyzontalne obniżenia ST w odprowadzeniach dolnych oraz skośne ku górze w odprowadzeniach bocznych" oraz 2 pojedyncze przedwczesne pobudzenia komorowe. Czy ktoś orientuje się czy to coś złego??? Pozdrawiam Jasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.03.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Czy Wam naparawdę pomaga taka wymiana informacji medycznych na forum budowlanym? Zakładając, że nie każdy lekarz jest idiotą, tak jak nie każdy budowlaniec-amator specjalistą kardiologii, może jednak warto zapytac swojego doktorka? Czy wiara w medycynę tak podupadła a może po prostu ta dyskusja ma aspekt psychologiczny - takie "odczynianie uroków". W takim razie pozdrawiam i życzę normalizacji tętna wszystkim Forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.03.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Wrócisz tutaj przy pierwszych kłopotach i wtedy zrozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 19.03.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Czy Wam naparawdę pomaga taka wymiana informacji medycznych na forum budowlanym? Zakładając, że nie każdy lekarz jest idiotą, tak jak nie każdy budowlaniec-amator specjalistą kardiologii, może jednak warto zapytac swojego doktorka? Czy wiara w medycynę tak podupadła a może po prostu ta dyskusja ma aspekt psychologiczny - takie "odczynianie uroków". W takim razie pozdrawiam i życzę normalizacji tętna wszystkim Forumowiczom. Następnym razem sprawdź nazwę działu zanim napiszesz coś"mądrego" Jasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 19.03.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witam w gronie właśnie odebrałam wynik badania holterem. Dość często mam puls w spoczynku 95-100. Wykryto 29 tachykardii jak sądzę podczas wysilku(jazda na rowerze treningowym)" podczas tachykardii znamienne horyzontalne obniżenia ST w odprowadzeniach dolnych oraz skośne ku górze w odprowadzeniach bocznych" oraz 2 pojedyncze przedwczesne pobudzenia komorowe. Czy ktoś orientuje się czy to coś złego??? Pozdrawiam Jasmine musisz pokazać się u swojego lekarza, taki wynik wymaga konkretnej oceny lekarskiej, a nie wirtualnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 19.03.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Magnez i potas brałam, było trochę lepiej ale po krótkim czasie arytmia powróciła...Jak długo można brać magnez i potas, aby nie przegiąć w druga stronę? quote] Jak długo? Ja biorę ponad 10 lat 6 (słownie sześć) tabletek dziennie potasu w różnych preparatach, plus dwie magneB6, plus VEROSPIRON aby przyblokować ten potas co go łykam Ile jeszcze - pewnie do końca. Mam zaplanowaną wizytę w szpitalu celem zdiagnozowania czemu mi ten potas ucieka, ale jakoś nie chce mi się tam iść. Moje arytmie przy takich dawkach prawie zniknęły, ale były czasy gdy bez przerwy, dzień i noc serce wygrywało rock and roll'a. Ważne! Potas zabija. Nie należy przeginać - konieczne systematyczne kontrole w laboratorium. BOZE 6 tabletek potasu dziennie.....o mammamija,rany julek ty idz lepiej do tego szpitala niech cie zdiagnozują bo to chyba nie jest normalne zeby takie dawki przyjmować niestety niektórzy ludzie tak mają i nie zawsze można wszystko zdiagnozować, czasem człowiek zadowala się efektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 19.03.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witam w gronie właśnie odebrałam wynik badania holterem. Dość często mam puls w spoczynku 95-100. Wykryto 29 tachykardii jak sądzę podczas wysilku(jazda na rowerze treningowym)" podczas tachykardii znamienne horyzontalne obniżenia ST w odprowadzeniach dolnych oraz skośne ku górze w odprowadzeniach bocznych" oraz 2 pojedyncze przedwczesne pobudzenia komorowe. Czy ktoś orientuje się czy to coś złego??? Pozdrawiam Jasmine musisz pokazać się u swojego lekarza, taki wynik wymaga konkretnej oceny lekarskiej, a nie wirtualnej Mam taki zamiar...tyle, że to jeszcze kilka dni:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 19.03.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witam w gronie właśnie odebrałam wynik badania holterem. Dość często mam puls w spoczynku 95-100. Wykryto 29 tachykardii jak sądzę podczas wysilku(jazda na rowerze treningowym)" podczas tachykardii znamienne horyzontalne obniżenia ST w odprowadzeniach dolnych oraz skośne ku górze w odprowadzeniach bocznych" oraz 2 pojedyncze przedwczesne pobudzenia komorowe. Czy ktoś orientuje się czy to coś złego??? Pozdrawiam Jasmine musisz pokazać się u swojego lekarza, taki wynik wymaga konkretnej oceny lekarskiej, a nie wirtualnej Mam taki zamiar...tyle, że to jeszcze kilka dni:( sam opis to za mało, żeby w Toim przypadku udzielić konkretnej sytuacji. Zależy to od jakości sprzętu, Twojego wieku i dolegliwości, innych schorzeń. Nie da się tak łatwo odpowiedzieć. Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.03.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Lekarz w przypadku zaburzenia rytmu czasem niewiele pomoże. W moim przypadku nikt nie potrafił zdiagnozaować przyczyn arytmi. Byłem u wielu specjalistów. Dotarłem do wszystkich - całej krakowskiej śmietanki kardiologicznej. Nikt się mną nie przejmował - wizyty nic nie wnosiły do mojego stanu. Po wyjściu z gabinetu nic się nie zmieniało. Po umiarowieniu w szpitalu odsyłano mnie do domu i po kilku miesiącach czasem tygodniach wracałem. Nazywali mnie recydywistą. Dopiero przypadkowa rozmowa z lekarzem rodzinnym przy okazji anginy naprowadziła mnie na potas. Sam zacząłem czytać i uczyć się. Sam zacząłem zmieniać dawki, kontrolować poziom w laboratorium, czasem dwa razy dziennie. Nie mogłem dociągnąć do poziomu zalecanego w literaturze. Lekarz rodzinny nie zgodził się na zastosowanie leku oszczędzającego potas. Wreszcie zmuszony zostałem do szukania znajomości. Znalazłem. Znajomy miał kolegów. Po zapoznaniu się z problemem kolega znajomego zadał pierwsze pytanie: "Jak z potasem" po usłyszeniu mojej szczegółowej odpowiedzi, stwierdził: "No tak - przypadek podręcznikowy, zaczniemy od początku, ustalimy potas na poziomie ... i zobaczymy. Przepisał leki. Od tej rozmowy 99 procent objawów ustało. Wniosek: dobrze jest dużo wiedzieć o swojej chorobie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts