jasssmine 20.03.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Właśnie od ponad tygodnia zaczęłam brac potas+magnez 1 tab. dziennie(wcześniej zbadałam sobie poziom potasu i był przy dolnej granicy normy).Jest trochę lepiej nie mam takiego pulsu, ale ten opis holtera mnie zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Następnym razem sprawdź nazwę działu zanim napiszesz coś"mądrego" Jasmine Idiotką nie jestem, sprawdzac nie muszę. Sądzę, że bardziej "życiowej" i bezpiecznej dla Ciebie rady nikt nie udzieli. Daleko nie trzeba szukac. "..musisz pokazać się u swojego lekarza, taki wynik wymaga konkretnej oceny lekarskiej, a nie wirtualnej." Proponuję czasem trochę........ [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 20.03.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Następnym razem sprawdź nazwę działu zanim napiszesz coś"mądrego" Jasmine Idiotką nie jestem, sprawdzac nie muszę. Sądzę, że bardziej "życiowej" i bezpiecznej dla Ciebie rady nikt nie udzieli. Daleko nie trzeba szukac. "..musisz pokazać się u swojego lekarza, taki wynik wymaga konkretnej oceny lekarskiej, a nie wirtualnej." Proponuję czasem trochę........ [/img] Doskonale wiem o tym, że musze iśc z wynikiem do lekarza..a takie wpisy jak Twój tylko podnoszą Ciśnienie i na pewno nie są "na zdrowie" więc daruj sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 20.03.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Trobe - idź sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.03.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Czy Wam naparawdę pomaga taka wymiana informacji medycznych na forum budowlanym? Zakładając, że nie każdy lekarz jest idiotą, tak jak nie każdy budowlaniec-amator specjalistą kardiologii, może jednak warto zapytac swojego doktorka? Czy wiara w medycynę tak podupadła a może po prostu ta dyskusja ma aspekt psychologiczny - takie "odczynianie uroków". W takim razie pozdrawiam i życzę normalizacji tętna wszystkim Forumowiczom. Trobe, jak czytałaś to co piszą tutaj ludzie, to się doczytać mogłaś, ze już u lekarza bili i są pod opieka... Co do reszty...,odpowiem dla siebie... Czy pomaga wymiana info - tak Czy podupadła wiara w medycynę -nie, ale w system zdrowotny, tak Czy dyskusja ma aspekt psychologiczny - jak najbardziej, tak Za te życzenia normalizacji tętna, serdecznie dziękuje.., i życzę Tobie aby zawsze Cię takie zdrowotne tematy śmieszyły...Czyli zdrowia po prostu..., i szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 22.03.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Zeljka,jakiś diabeł mnie podkusił, żeby tu zajrzec, więc mimo wszystko odpiszę na Twój post, bo jest sympatyczny. Spójrz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.03.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Dzieki bardzo!Teraz to ja wiecej rozumiem...Trzeba bylo ludzia powiedziec, ze masz z tym wiele doswiadczenia i dlatego sie martwisz o nas, czy mi tu tylko gadu, czy tez cos realnego z tym robimy...No, ja juz wiem, ale nie napisze jak juz Ty sama nie napisalas...Dzieki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 25.03.2006 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Przyznam , ze rowniez mam wiele watpliwosci czy forum nawet o tak szerokim zakresie jak Forum Muratora jest wlasciwym miejscem na wymiane "informacji medycznych". Niewykluczam oczywiscie , ze udzielajacym rad forumowiczem moze byc lekarz , nie wiem tylko dlaczego nie spotkalem sie jeszcze z przypadkiem aby ktos przedstawil sie z imienia i nazwiska. Nie zagladam tu czesto , ale kilka postow widzialem o ktorych moglbym z duzym prawdopodobienstwem powiedziec iz zostaly napisane przez lekarza. Niestety anonimowo pod pseudonimem O szkodach jakie moga wyniknac z wymiany informacji medycznych miedzy nieswiadomymi pacjentami , badz ludzmi , ktorym wydaje sie , ze wiedza cos o medycynie mozna by wiele pisac , ale to chyba niewlasciwy watek. Pacjent ma prawo do informacji o stanie swojego zdrowia , jednak plotkowanie o zdrowiu i chorobie nie jest najlepsza metoda aby te informacje pozyskac. Chcacym uzyskac odpowiedzi na pytania o zdrowie , za pomoca internetu , polecam wiele medycznych stron www , na ktorych mozna zadawac pytania lekarzom znanym z imienia i nazwiska. Przede wszystkim jednak namawiam do bezposredniego kontaktu z lekarzem / lekarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.03.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Nie zauważyłam aby ktoś w tym wątku udzielał porad. Wymieniamy się własnymi doświadczeniami. Forum budowlane nieodpowiednie? Niektórzy z nas znają się kilka lat, wiemy o sobie wiele. Nie jesteśmy sobie obcy. Nazwisk na forum nie podaje się, taki obyczaj. Nie rozmawiać na temat dolegliwości? dlaczego? Pacjent to nie maszynka do łykania tabletek, też chce wiedzieć co się dzieje, a od lekarza dostaje często odpowiedź: "skończ pan medycynę to się pan dowiesz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.07.2006 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 podnoszę bo może znajdzie się jeszcze ktos z szybkim pulsem i podzieli się doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 20.07.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Ja miałam Holter EKG, wykazał mi niedomykalność zastawek i falę zwrotną krwi. Ale póki co - żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 21.07.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ja miałam Holter EKG, wykazał mi niedomykalność zastawek i falę zwrotną krwi. Ale póki co - żyję takie zmiany wykazuje echo serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 21.08.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Miałam.U mnie serce nawala jak nic nie robię!he, he...Jak sie wysilam to pracuje super żadnej arytmii ani czegoś tam jeszcze...Myślenie pozytywne i działanie ma sens! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 18.09.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Czy ktoś z Was miał moze robionego Holtera i czy wykazał mu tachykardię wysiłkową? W holterze ekg bedą wykryte zaburzenia rytmu serca. Czyli tachykardia lub bradykardia. Jest jeszcze holter abpm którym wykrywa się nadciśnienie tętnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts