Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BADANIE HOLTERA?

aha26

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Następnym razem sprawdź nazwę działu zanim napiszesz coś"mądrego"

Jasmine

Idiotką nie jestem, sprawdzac nie muszę. Sądzę, że bardziej "życiowej" i bezpiecznej dla Ciebie rady nikt nie udzieli.

Daleko nie trzeba szukac.

"..musisz pokazać się u swojego lekarza, taki wynik wymaga konkretnej oceny lekarskiej, a nie wirtualnej."

Proponuję czasem trochę........ :D [/img]

Następnym razem sprawdź nazwę działu zanim napiszesz coś"mądrego"

Jasmine

Idiotką nie jestem, sprawdzac nie muszę. Sądzę, że bardziej "życiowej" i bezpiecznej dla Ciebie rady nikt nie udzieli.

Daleko nie trzeba szukac.

"..musisz pokazać się u swojego lekarza, taki wynik wymaga konkretnej oceny lekarskiej, a nie wirtualnej."

Proponuję czasem trochę........ :D [/img]

Doskonale wiem o tym, że musze iśc z wynikiem do lekarza..a takie wpisy jak Twój tylko podnoszą Ciśnienie i na pewno nie są "na zdrowie" więc daruj sobie :)

Czy Wam naparawdę pomaga taka wymiana informacji medycznych na forum budowlanym? Zakładając, że nie każdy lekarz jest idiotą, tak jak nie każdy budowlaniec-amator specjalistą kardiologii, może jednak warto zapytac swojego doktorka? Czy wiara w medycynę tak podupadła a może po prostu ta dyskusja ma aspekt psychologiczny - takie "odczynianie uroków". W takim razie pozdrawiam i życzę normalizacji tętna wszystkim Forumowiczom. :wink:

Trobe, jak czytałaś to co piszą tutaj ludzie, to się doczytać mogłaś, ze już u lekarza bili i są pod opieka...

Co do reszty...,odpowiem dla siebie...

Czy pomaga wymiana info - tak

Czy podupadła wiara w medycynę -nie, ale w system zdrowotny, tak

Czy dyskusja ma aspekt psychologiczny - jak najbardziej, tak

Za te życzenia normalizacji tętna, serdecznie dziękuje.., i życzę Tobie aby zawsze Cię takie zdrowotne tematy śmieszyły...Czyli zdrowia po prostu..., i szczerze :wink:

:p

Dzieki bardzo!

Teraz to ja wiecej rozumiem...Trzeba bylo ludzia powiedziec, ze masz z tym wiele doswiadczenia i dlatego sie martwisz o nas, czy mi tu tylko gadu, czy tez cos realnego z tym robimy...

No, ja juz wiem, ale nie napisze jak juz Ty sama nie napisalas...

Dzieki i pozdrawiam!

Przyznam , ze rowniez mam wiele watpliwosci czy forum nawet o tak szerokim zakresie jak Forum Muratora jest wlasciwym miejscem na wymiane "informacji medycznych".

Niewykluczam oczywiscie , ze udzielajacym rad forumowiczem moze byc lekarz , nie wiem tylko dlaczego nie spotkalem sie jeszcze z przypadkiem aby ktos przedstawil sie z imienia i nazwiska.

Nie zagladam tu czesto , ale kilka postow widzialem o ktorych moglbym z duzym prawdopodobienstwem powiedziec iz zostaly napisane przez lekarza. Niestety anonimowo pod pseudonimem :(

O szkodach jakie moga wyniknac z wymiany informacji medycznych miedzy nieswiadomymi pacjentami , badz ludzmi , ktorym wydaje sie , ze wiedza cos o medycynie mozna by wiele pisac , ale to chyba niewlasciwy watek.

Pacjent ma prawo do informacji o stanie swojego zdrowia , jednak plotkowanie o zdrowiu i chorobie nie jest najlepsza metoda aby te informacje pozyskac. Chcacym uzyskac odpowiedzi na pytania o zdrowie , za pomoca internetu , polecam wiele medycznych stron www , na ktorych mozna zadawac pytania lekarzom znanym z imienia i nazwiska. Przede wszystkim jednak namawiam do bezposredniego kontaktu z lekarzem / lekarzami.

Nie zauważyłam aby ktoś w tym wątku udzielał porad. Wymieniamy się własnymi doświadczeniami. Forum budowlane nieodpowiednie? Niektórzy z nas znają się kilka lat, wiemy o sobie wiele. Nie jesteśmy sobie obcy. Nazwisk na forum nie podaje się, taki obyczaj. Nie rozmawiać na temat dolegliwości? dlaczego? Pacjent to nie maszynka do łykania tabletek, też chce wiedzieć co się dzieje, a od lekarza dostaje często odpowiedź: "skończ pan medycynę to się pan dowiesz"

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 10 years później...