Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MAGDA pracownia HORYZONT

Recommended Posts

Witam wszystkich, proszę o poradę jestem w fazie poszukiwań projektów i na tą chwilę ten:[http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=52&a=119&sid=5#rzuty] jest chyba dla nas najlepszy. Nie wiem tylko gdzie umieśćić piec c.o (planuję ekogroszek). Co myślićie o przybuduwce z boku. Może jeszcze jakieś uwagi odnośnie schodów. Nigdzie nie widziałem, aby się ktoś budował wg. tego prijektu. Może coś przeoczyłem.

Proszę o krytykę i aprobatę. Pozdrawiam!!![/url]

A na poddaszu cały czas ma ktoś mieszkać czy to będą pokoje gościnne :roll: Bo jeśli cały czs to brak łazienki, niewygodne schody i to przez salon :-?

Z tego co widze są trzy kominy w tym jeden tylko wentylacyjny :-? myślę ze przy dwóch można też dobrze to zrobić :-?

Ogólnie dom jest sympatyczny ale czy praktyczny :roll: :roll:

Czy nie lepiej poszukac czegoś z miejscem na opał :-? niż kombinowac :roll:

Pozdrawiam

Szukajcie aż znajdziecie :wink:

Andrzejka z tego co kojarzę byłaś zdecydowana na ANGELĘ my też byliśmy na nią gotowi, ale chyba jednak jest za mała. Co do poddasza zakładam,że będzie mi potzrebne za parę lat (xx), schody faktycznie zabierają dużo miejsca i szukam naie innego miejsca (zresztą okrągłe chuba odpadają) a kwestię kominka też już kombinowałem aby przenieść na ścianę od kuchni, ale nie wiem czzy to nie będzie za daleko od centrum salonu. TWOJA budowa to chyba coś podobnego- możesz mi przypomnieć. Jest to mój pierwszy post naforum i dostałem go od osoby od której zaczynałem przygodę z tym forum (zacząłem od śledzenia dzienniksa budowy, bo myślałem,że zostaniesz przy angeli)

Dzięki za opinię postaram się ją uwzględnić, ale szukam czegoś taniego, a jeżeli chodzi o praktyczność to wydaje mi się że będzie jak zrobię kotłownie na zewnątrz.

Gdybym już teraz nie potrzebowała 4 sypialni to zostałabym przy Angeli :-? bo bardzo mi sie nadal podoba tylko ten pokój na poddaszu kiszkowaty :-? No i potrzebne mi chyba 2 łazienki, ma u mnie mieszkac teściowa, ja z mężem i dwoje dzieci więc jedna łazienka to ciut za mało :-?

Ja buduje marysię 8)

http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=11&more=elewacje&nazwa_projektu=MARYSIA&autor=Katarzyna%20Herba-Janiak

Trochę nie podoba mi sie, ze nie ma na dole sypialni ale cóż :roll: chciałam prostotę maksymalną bo wtedy koszty są mniejsze :-? I to sie chyba potwierdziło 8) :roll: :wink:

Pozdrawiam

Ps.

A u ciebie kto ma mieszkac już teraz a nie za jakiś czas :roll: :roll:

Ja i ŻONA , 7 latek(już wtedy) i ...... może 2 - 3 latek zależy jak się potoczą wszystkie losy nasze i budowy :wink:

Wybieram ten projekt ponieważ liczę, że będzie tani w budowie chciałbym się zmieścić w 150 tys., bez adaptacji poddasza. Działkę mam, ale jeszcze uzbrojenie, ogrodzenie, projekty itp. mama na to przygotowane 30 tys.. Biorąc pod uwagę stan twojego budynku (właśnie sobie go przejrzałem- idzie sprawnie ale roboty jeszczeeee.) co sądzisz o moich kalkulacjach. Wykończeniówkę mama zamiar zrobić sam tj. zamiast tynków płytę gipsową, sam ocieplenie, może elektrykę-przynajmniej mama taki plan.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

Jest jeszcze jedno wc. a nas jest tylko trzy osoby - syn ma 16 lat... Ta góra to.. nie chcemy marnować dachu wyzszego i syn chce pokój na poddaszu. Już wiemy, że jest wersja z garażem i innym umieszczeniem kominka. a schody - no właśnie - dlatego pytam, bo mam też watpliwosci

E.

Schodów kręconych nie polecam. Mam takie z konieczności (mieszkamy w bloku z poddaszem i na inne nie było miejsca), polubiłam je, przyzwyczaiłam się, ale nigdy więcej tego nie powtórzę.

Szukam projektu domku parterowego, bo skosów w pomieszczeniach i właśnie tych schodów mam już dość. :wink:

[ w nocy do kibelka po kręconych schodach? http://bestsmileys.com/scared/4.gif http://fool.exler.ru/sm/inv.gif

Schody zmieniam - na pewno; strop - jak się da też - więc, myślę mała łazieneczka na górze też będzie , tym bardziej że planujemy drugi pokój (ten mniejszy) przeznaczyć na garderobo - stryszek.....

Ewuniu co Ty na to?

pozdrawiam 8) E.

• 8 months później...
zamierzam kupić projekt Magda i chciałabym aby ci co wybudowali ten domek podzielili się "wrażeniami z budowy" Co zmienili w projekcie , ile na poszczególnych etapach budowy pieniądzorów wydali itd. Szukałam małego domu do 90 metrów w parterze i stąd ten projekt a nie inny, ale może ktoś podpowie inny ciekawszy zanim kupię MAGDĘ .