Trzci_kris 21.05.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Dzieki. Jak tylko to będzie możliwe to prosze o dokładny opis i kosztorys bo czytałemna innych postach, że takie połączenie jest problematyczne i niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorysat 21.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Czy ma sens montaż pieca kondensacyjnego Vaillanta i kominka Makrotermu? Dom 230 m2. Zgóry dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 21.05.2006 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Dzieki. Jak tylko to będzie możliwe to prosze o dokładny opis i kosztorys bo czytałemna innych postach, że takie połączenie jest problematyczne i niebezpieczne. Witam mam kilka pytań otóż czy ten tagzwany śmieciaż włonczony jest do instalacji c.o zamkniętej ciśnieniowej czy otwartej z zbiornikiem przelewowym ?Proszę o opis i w miarę możliwości o zdjęcia aparatem cyfrowym i przesłanie mi na meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 21.05.2006 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Czy ma sens montaż pieca kondensacyjnego Vaillanta i kominka Makrotermu? Dom 230 m2. Zgóry dzięki za radę ma to sens ale dlaczego nastawiłeś się na makroterma jest to najdroższy kominek na rynku w twoim przypadku musiałbyś zakupić model 31 kw bo 21 kw mógłby być za mały który kosztuje 14 000 zł bowiem moc kominka dobiera się 1 kw = 10 m2 powieszchni domu.Zajżyj ma strony prodycentów http://www.merkury.win.pl mają w ofercie kominek 24 kw i http://www.kominki.byrski.pl .Jeżeli wyrazisz takie życzenie mogę podjąć się u ciebie montażu takiego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 22.05.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Trzci_kris napisał: Dzieki. Jak tylko to będzie możliwe to prosze o dokładny opis i kosztorys bo czytałemna innych postach, że takie połączenie jest problematyczne i niebezpieczne. Witam mam kilka pytań otóż czy ten tagzwany śmieciaż włonczony jest do instalacji c.o zamkniętej ciśnieniowej czy otwartej z zbiornikiem przelewowym ?Proszę o opis i w miarę możliwości o zdjęcia aparatem cyfrowym i przesłanie mi na meila Nie mam jeszcze ustalonego pieca. Na razie sie rozglądam i ustalam kształt przyszłej instalacji. Sąsiad kupił np. piec FEXa ale bez dozownika. Czytałem, że jest możliwość zakupienie pieca z dozownikiem np. na ekogroszek, w którym można palić także drewnem nazwane przeze mnie śmieciuchem. Czy są na rynku sprawdzone piece tego typu które można połączyć z kominkime z płaszcze wodnym (przy założeniu, że będzie podłogówka bo nie wiem czy to ma jakies znaczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 23.05.2006 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 biorąc pod uwagę iż kominek i piec o którym pan wspomniał są to kotłami na paliwo stałe to należało by ażeby pracowały w instalacji c.o otwartej co do pieca to niech pan zajży na strone producenta o nazwie kostrzewa niech pan sprawdzi w wyszukiwarce bo nie pamiętam adresu strony jest tam piec na 3 rodzaje paliwa który może pracować z kominkiem z uwagi na samoczynne rozpalanie i wygaszanie paleniska.Co do wyceny ewentualnego montażu systemu grzewczego opartego na kominku z płaszczem wodnym i piecu na paliwo stałe np kostrzewa to niech pan poda mi swojego mejla a prześlę wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 23.05.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dziekuje za [poświęcenie mi czasu. Podaje maila: [email protected] Na strone o piecu jaki Pan wspomina na pewno zajrze bo temat bardzo poważny. Za wycene będe bardzo wdzięczny. Rozumiem, że niekóre sprawy będą w przybliżeniu i dopiero po projekcie możan dokładniej to wykonać, ale to w następnym etapie - teraz najważniejszy jest punkt zaczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 07.06.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 witam. mariobros35 kiedy sie odezwiesz bo niewiem jednej rzecz, pilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 20.06.2006 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Wreście przywrucili mnie na forum muszę posdziękować tobie za wstawiennictwo i redakcji i edzi za przywrucenie mnie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.06.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Wreście przywrucili mnie na forum muszę posdziękować tobie za wstawiennictwo i redakcji i edzi za przywrucenie mnie na forum to miałeś bana ??? o matko z córką taki spokojny człowiek nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 25.06.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 witam. niema sprawy mario. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 25.06.2006 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Wreście przywrucili mnie na forum muszę posdziękować tobie za wstawiennictwo i redakcji i edzi za przywrucenie mnie na forum to miałeś bana ??? o matko z córką taki spokojny człowiek nie wierzę No miałem w/g redakcji za zbytnie nażucanie się użytkownikom forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 13.07.2006 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 przesłałem info na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 21.07.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 witam. mario kiedy bedziesz pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 21.07.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 28.07.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 poproszę o koszty takiej instalacji. dom 86 m2. wróblówka z kolekcji Muratora.Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 28.07.2006 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 poproszę o koszty takiej instalacji. dom 86 m2. wróblówka z kolekcji Muratora. Pozdrawiam Marcin Witam określ czy chodzi ci o wykonanie podłonczenia kominka wodnego do istniejącej instalacji c.o i do zasobnika na wodę urzydkową czy w grę wchodzi też wykonanie całej instalacji c.o i wody urzydkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 31.07.2006 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 poproszę o koszty takiej instalacji. dom 86 m2. wróblówka z kolekcji Muratora. Pozdrawiam Marcin Witam określ czy chodzi ci o wykonanie podłonczenia kominka wodnego do istniejącej instalacji c.o i do zasobnika na wodę urzydkową czy w grę wchodzi też wykonanie całej instalacji c.o i wody urzydkowej w grę wchodzi włączenie kominka do instalacji. zasobnika też nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 31.07.2006 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 wysłałem wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 31.07.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 dzięki!muszę to wszystko zebrać i policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts