Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKO o meblach BLACK RED WHITE (BRW) - opinie, uwagi, doświadczenia

Slawek 1719499182

Recommended Posts

Generalnie zgadzam się z Sergeyem, meble BRW podsumowałbym tak:

wielki błysk a w środku wielka lipa. To tak jak z zepsutym cukierkiem - opakowanie ma ładne....

Jak na tę jakość - sporo kosztują...

Nikogo nie chciałem obrazić, jeśli to zrobiłem to sorry, ale na jakość zwracam uwagę...

• Odpowiedzi 821
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam kuchnie z BRW i inne meble z tej firmy i nic mi się nie psuje.........wszystko zalezy od uzytkowników, zepsuć moga sie nawet najdroższe

uwazam ze cena jest przyzwoita i jakośc również

myslicie że stolarz który robi meble na zamówienie w swojej firmie to z czego korzysta jak nie z gotowych frontów , których większość jest produkowana właśnie w fabryce BRW bo oni między innymi tym się zajmują ( fabryka jest w moich okolicach) oprócz produkcji mebli

widziałam również kuchnie firmy Forte montowaną jakieś 5-6 lat temu może nawet wiecej, na tamte czasy horendlanie droga , dzisiaj marniutko wygląda..........nadaje sie cała do wymiany......

to że ocierają drzwiczki jedne o drugie to kwestia przykręcenia na zawiasach ( sprawdzone)

to że okleina się odkleja to sprawdź czy nie stoi bezposrednio pod szafką czajnik i w trakcie gotowania nie leci na szafkę para ( tak odkleiła się okleina u mojej kuzynki)

a co do reklamy to pokazuje się od jakiegoś pól roku a firma ma ponad 10 lat........

a co do ceny mebli nie szkoda raz na 10 lat wymienić na nowe :wink:

Meble BRW i Forte na jednym wózku jechały, jedne od drugich fronty brały. A nawet jak nie brały to takie same słabe miały.

Na szczęście nie tylko te dwie firmy są na świecie.

Jakiś czas temu zrobiłam kuchnię w studiu, które nie bierze frontów z BRW, tylko produkuje całe meble. Kuchnię mam z dwoma rodzajami frontów ( 1- fornirowane naturalną okleiną drewnianą, 2 - z MDF-u lakierowane), wszystkie są zabezpieczone powłoką lakieru dookoła. Nawet jak stoi pod nimi czajnik, to nic nie ma możliwości się zadrzeć lub odkleić. Meble kuchenne to nie znaczek na liście, który nad parą się odkleja - jeżeli do tego dochodzi, to pomyłka a nie meble kuchenne.

ja użytkuję mebelki kuchenne od ponad pół roku. Też miałam dylemat czy jakość idzie w parze z wyglądem. Mogę powiedzieć, że na dzień dzisiejszy z meblami nie dzieje się nic złego. Oczywiście trzeba dbać o ich wygląd, natomiast żadnych oberwanych zawiasów czy tym podobnych. Za tę cenę, meble OK.

Właśnie zamówiłem kuchnię u stolarza który bierze fronty z brw i po tych wypowiedziach jestem lekko podłamany. Kuchnia znowu nie taka tania bo ok 10000 zł. Widziałem kuchnie które ten wykonawca robił i nie wyglądały źle. Miałem propozycję od kogoś kto robi kuchnie w całości sam ale cena ok 15000 zł. Jeżeli chodzi o okleine jeżeli z nia się coś stanie to zawsze można wymienic same fronty.