KrzysiekWoj 27.12.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam Ja jestem posiadaczem takowych mebli od roku. Powiem tak. Jakość zawsze należy odnosić do ceny. Miałem z żoną szczeście takowe, że dokupując jedną szafkę spasowały się jakby na wymiar kuchni. Co do blatu, to wymieniłem na cały. Jest z tym mały problemik, a mianowićie max długość gdzie nie pytałem 3,05 mb. Ponieważ nam brakło ze 40 cm, to jedną szafkę z piekarnikiem elektrycznym i płytą kuchenną podnieśliśmy o 20 cm w góre dodając dołem jedną szufladę. Stolarz wziąl 100 zł za to + montaż blatu+ pomoc przy zawieszaniu górnych szafek. Materiał z jednej górej nadmiarowej szafki ( jest tam okap). Jeżeli chodzi o stronę praktyczną tych mebli to nie narzekam, natomiast jedno mnie w nich wkurza. Szczeliny pomiędzy drzwiczkami są spore pomimo regulacji. Jedna szafka wyjdzie ładnie, w drugiej zostanie 1 cm. Taki urok niestety. Reasumując za 1000 zł to nie ma co patrzeć na alternatywę. Stolarz i robota pod wymiar to kwoty min. 2500 zł wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 30.12.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Ferdynardzie ja zaobaczyłam porpozycje kuchniBRW i nie powiem bardzo mi się podobają. zastanawiam się czy nie zamontować jej w swoim nowobudowanym domu. słyszałam ze można w Waszej firmie zapłacię 100 za projekt akonto przyszłych mebli. Czy to działa w calej Polsce? mnie podobają sie kuchnie w starym stylu takim prowansalskim, holenderskim... niektóre stylizacje na aszych reklamówkach są rewelacyjne!! nie wiem jak z użytkowaniem bo nie mam jeszcze aszych mebli ale na razie jestem na takPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 30.12.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Witam !! w każdym studiu kuchennym są projektanci którzy od około 100 zł zrobią u ciebie pomiar a potem projekt. niewiem jak jest we wszystkich studiach ale w niektórych zwracają pieniądze jeżeli kupisz u nich mebelki.musisz zapytać w studiu Jeżeli chodzi o okucia to są to akcesoria firmy BLUMinne akcesoria np kosze cargo, systemy relingowe, ociekarki robi REJSBardzo dużo firm wykorzystuje te okucia Użytkowanie: żadne meble nawet te za 100 tys nie są wieczne, ale w tym przedziale cenowym BRW robi dobre meble. czytając posty o tym że niewarto kupować pamiętaj że na 1 niezadowolonego klienta który pisze żeby się poskarżyć przypada 1000 zadowolonych którzy nie piszą o tym. Wszystko w rękach projektanta. Jeżeli dobrze zaprojektuje i zamówi twoją kuchnię a osoba która będzie ją montowała posiada kwalifikacje i odpowiedni sprzęt to będziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 30.12.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 A i jeszcze jedno. Wystawiłem na ALLEGRO swoje propozycje projektów. Zresztą nie tylko ja. Wejdź na allegro, dom i ogród i wpisz w wyszukiwarce projekt wyświetli ci się kilkanaście pozycji. większość proponuje projekt kuchni uwzględniające meble BRW. Zobacz i proszę napisz które propozycje wydają ci się najbardziej profesjonalne i najlepsze. CIEKAW JESTEM KTÓRE WYBIERZESZ. POTEM CI POWIEM KTÓRE SĄ MOJE PROSZĘ TEŻ INNYCH UŻYTKOWNIKÓW JEŻELI MAJĄ OCHOTĘ O OCENĘ. BĘDĘ WIEDZIAŁ CO MUSZĘ POPRAWIĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 31.12.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 To i ja wtrącę swoje 3 grosze na temat BRW generalnie (Ferdynand, błagam, nie krzycz na mnie ). Od 4 lat jestem użytkowniczką systemu Borys i po tym okresie nie zdecyduję się na eksperymenty z kuchnią. Największa szafa ogłosiła agonię już po 1 przeprowadzce. Szuflady, w których jest głównie dziecięca bielizna regularnie "wypadają z torów" (psują się prowadnice), a w wolnych chwilach pozbywają się frontów (takie hobby). Nie przerobiłam wprawdzie odklejania okleiny, ale dotychczasowe doznania skutecznie mnie odrzucają od kolejnych romansów z BRW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 31.12.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 a składałaś reklamację ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 31.12.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Ja nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem mebli BRW ani " obrońcą "tych mebli. poprostu są to meble jak na swoją cenę dobre. jakbym zarabiał 10 000 zł miesięcznie to chciałbym meble z litego drewna wykonane specjalnie dla mnie wg mojego projektu. ale niestety nie stać mnie na to." jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma" Powiedzcie sami dotyczy to wszystkich firm Wszystkie korpusy wykonane są z płyty,fronty z mdf, lub drewnianecena zależy od okuć,firmy zagraniczne mają większe cenyno i marka firmy , pan "edek" który robi kuchnę w stodole jest tańszy kilkakrotnie od scavoliniego a materiały są przecież podobne bardzo dużo osób które robi kuchnie fronty kupuje w brw sami przycinają płytęitd. OSTATNI RAZ MÓWIĘ : MEBLE JAK NA TEN PRZEDZIAŁ CENOWY SĄ DOBRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 02.01.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Będę miała kuchnię z BRW, SIÓDME NIEBO . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 02.01.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 OSTATNI RAZ MÓWIĘ : MEBLE JAK NA TEN PRZEDZIAŁ CENOWY SĄ DOBRE Interesuje mnie projekt kuchni BRW Strategio Mądry,bardzo zalezy mi na uzyskaniu przykładowego projektu. czy mógłbys mi pomóc ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 02.01.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 czy dobrze rozumię------Chcesz zobaczyć ogólnie ( jakiś pezykładowy projekt) czy konkretny do twojej kuchni ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 02.01.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 02.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Jesli mozna to konkretny do mojej kuchni oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 11.01.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam! Ja mam od 2 lat w mieszkaniu służbowym takie meble - jaka cena taka jakość. Blat dokupiłam jeden, 2m a reszta spoczywa w piwnicy Nie bardzo rozumiem dyskusje na temat słabej jakości - przeciez te mable kosztują parę groszy to co byście chcieli??!!! Moja mama ma z 6-7 lat meble kuchenne z brw i nie narzeka (ma też szafki narożne). Na drzwiczkach ma poprzyklejane kółeczka z filcu o średnicy 0,5 cm. Nic nie odpada, drzwiczki nie "walą", itd. A cena jest taka, że jak za rok mi się znudzą (jak każdej babie) to sobie kupię nowe. A ja jestem z nich zadowolona! A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 15.01.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Też budujemy w Błoniu. Moi znajomi mają meble BRW i bardzo sobie chwalą A ile lat wasi znajomi użytkuja te meble? Ja mam gabinet BRW trochę ponad 2 lata i niestety na meblach szybko pojawiły się wytarcia, poodklejały brzegi biurka, wygiął się dół szafki... Nie eksploatowałem tych mebli specjalnie, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 16.01.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 ja mam system XXI od 6 lat - sa ok poza regałem na książki - półki się wyginają. Biurko z 6 szufladami - wszystkie prowadnice działają, półka pod klawiaturę też ok. Mam też bawarię od 2 lat i ok. Z meblami XXI zaliczyłam dwie przeprowadzki. I wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana13 16.01.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.Po ich lekturze raczej nie kupię gabinetu z BRW. Znalazłam bardzo ładne meble gabinetowe, klasyczne firmy Klose, może ktoś ma takie i podzieli się opinią na ich temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 16.01.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Mają (ok.3lat) stolik RTV, komodę z barkiem, wąską, wysoką witrynę i stolik kawowy. Nie narzekają. Wiem,że fronty mają drewniane a boki z płyty. Wygląda to w porządku ale nie wiem czy coś się psuje. A co do tego skąd wziąć stylowe, porządne meble to nam np. sypialnie robił stolarz artysta (po uczelni artystycznej). Wyszło porządnie, ładnie i każdy element jest z litego drewna. Dorobił nam też do zakupionego wypoczynu ławę i stolik RTV. Kolor i kształty idelanie dobrał. Obawiam się jednak,że już siedzi w Irlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 16.01.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Klose i BRW to zupełnie różna pólka cenowa. My mamy Klose i Vox-a. Na pewno Klose jest solidniejszy w wykonaniu, ale idealny nie jest. Wszelkie szuflady w Klose chodzą super, czego nie mogę powiedzieć o Vox-ie, ale jak już gdzieś pisałam na tym forum trzydrzwiowa szafa Klose kosztowała tyle co sześcioelementowy zestaw Vox - Magellan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 16.01.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Wycieranie się blatu i wyginanie półek w przypadku gdy chcę kupić biurko i witrynę na książki to są jednak bardzo istotne wady. Znacie może jakieś inne meble w tym stylu, które mogłabym kupić bez obawy,że się będą działy takie rzeczy? Pozdrawiam Zamów sobie u stolarza, będą takie jak chcesz - półki wystarczy zrobić ze sklejki i nie będą się wyginały. Większość masówki jest robiona z płyty wiórowej, która z założenia jest wiotka, bo jak może być sztywna mieszanina kleju, szmat i papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zhorka 22.01.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam!Zastanawiam sie, czy fronty z mdfu produkowane przez firme brw sa tak samo kiepskie jakościowo jak kuchnie blackredwhite? Pan w sklepie, poinformowal mnie, ze to zupelnie co innego... Czy kuchnie blackredwhite sprzedawane sa w ogole z frontami brw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts