Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKO o meblach BLACK RED WHITE (BRW) - opinie, uwagi, doświadczenia

Slawek 1719499182

Recommended Posts

• Odpowiedzi 821
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też zmówiłem BRW wbrew temu co się mówi o tych meblach.Mój kuzyn który ma sklep z meblami kupił sobie do kuchni BRW !!! ( oczywiście z ichniejszej górnej półki ) - po 2 latch zachowują się bezproblemowo.Stąd moja decyzja.

A po pięciu zaczną się sypać. Tzn. gwoli ścisłości. Derwaniane meble są bez zarzutu. Ale okleinowane okleina się odlepia. Mam zestaw drewniany zestawiony z wanilią z okleiną (dla rozjaśnienia kuchni) i takie wnioski po 5 latach.

Skoro wszyscy krytykują meble z BRW to ja mam pytanie: gdzie kupić nie najdroższe meble do kuchni?? Dla przecietnego Polaka, młodego małżeństwa dla którego wykanczanie domu stanowi olbrzymi wysiłek finansowy.

Konczą się pieniązki, chcemy się wprowadzac a tu jesczze trzeba przecież umeblować gniazdko.

pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dobrych parę lat temu zakupiłem meble BRW (chyba z serii XXI) - takie młodzieżowe. Miłe dla oka i praktyczne, ale kiepskiej jakości. We wszystkich szufladach sukcesywnie padały prowadnice (wymieniłem je wszystkie i jeszcze kupiłem kilkanaście na zapas do wymiany - już niewiele mi się ich zostało...). Odklejały się i odklejają nadal fronty od szuflad - reperuję je poczciwym Wilkolem.

Co do samych oklein drewnopodobnych to nie mam zastrzeżeń - nic nie odłazi ani się nie odbarwia, nadal sa trwałe i estetyczne. Podobno już dawno nie stosują tych felernych prowadnic. Ostatnio oglądałem kuchnie BRW na zamówienie - miłe dla oka a i wyglądaja solidnie.Oczywiście jak na swoją klasę cenową.

Jakoś nie mogę się z Tobą zgodzić - użytkuję meble normalnie i prócz tych nieszczęsnych prowadnic w meblościance nic się nie dzieje. W kuchni prowadnice i zawiasy ( a meble kuchenne używa się przecież intensywniej-szczególnie szuflady) są w takim stanie w jakim je kupowałem, przed chwilą poszedłem aż sprawdzić. :D

Bardzo nie polecam!! Z meblami tej firmy mam tak fatalne doświadczenia, że IKEA jawi mi się przy nich jako superluksusowe, super zrobione, niezawodne meble...

Szkoda gadać. A jak już masz kupić te lepsze z BRW, to znaczy, że możesz rozejrzeć się też za produktami innych firm, które nie łatają dziur w budżecie taniutką masówką.

M

meble szmelc. wyglądają ładnie i porzadnie w katalogu. podobnie Forte - ten sam śmietnik.

A ja mam w kuchni FORTE od 10 lat i nic się z nimi nie dzieje, a są intensywnie eksploatowane :D

Kuchnie Forte to była zupełnie inna bajka. Teraz wyparło ich BRW. Mają lepszy marketing i niższe ceny. Jakość taka sobie.

Jeżeli chodzi o meble do sypialni i pokoju dziecięcego to niestety nie jest najlepszy wybór. Meble z samej płyty wiórowej nie wytrzymają zbyt długo. Musisz się przygotować na wymianę mebli za 2-3 lata.