Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKO o meblach BLACK RED WHITE (BRW) - opinie, uwagi, doświadczenia

Slawek 1719499182

Recommended Posts

• Odpowiedzi 821
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

chcielismy kuchnię z BRW-te podobno są niezłe ...

Zastanawialismy sie nad meblami do dziecięcego-kolezanka zachwalała, że "po 3 latach nic się z nimi nie dzieje"-okazało się przy kolejnej wizycie, gdy zlustrowałam pokoik-że pojęcie "nic" jest względne: wypaczone szuflady,drzwiczki, za duże szpary między drzwiczkami z jednej strony i obcieranie płyty drzwiowej z drugiej.... odchodząca okleina...nie jestem czepiałkowata ale dla mnie szkoda kasy na meble na 3 lata:( moze ktos ma inne doświadczenia?

Bardzo słusznie :) :) :) to własnie chyba od tego wszystko zależy czyli....kto jakie ma doświadczenia :) :) czyli kto do czego był przyzwyczajony i kto z czym... dany przedmiot porównuje :) :)

DO CYCA

Ponieważ wspomniałeś że przcujesz w BRW to mam pytanie o meble z linii ROYAL. Ciekawe fronty, które pasowałyby do koncepcji mojej kuchni. Czy ich cena jest mocno boląca? :roll:

Czy można kupić same fronty? :roll: :roll: :roll:

Co do mebli z BRW. Mam już 7 lat i faktycznie fronty szuflad poodklejały się, a drzwi w trakcie użytkowania trochę opuściły, ale to kwestia regulcji, raz użyliśmy WILKOLU i jest OK. Poza tym nie mam uwag. Nie stać mnie na drogie meble, poza tym uważam, że 10 lat spokojnie wytrzymają, a po tym okresie i tak każde inne, drogie, bądź tanie znudziłyby się.

Mam już jedną meblościankę 7 lat - i ciągle wygląda jak nowa, w pokoju komputerowym też mamy kilka mebelków modułowych z systemu BRW i nawet jak synuś w nie wali swoimi zabawkami, to nic się nie dzieje. Sasiadka tez ma w kuchni komodę z N. Yorka, a w pokoju z. modułowy Borys i też sobie chwali. Moja mama ma Weronę i też jest zadowolona... jedynie wiem, że lubi schodzić okleina z szuflad w sypialniach ( u nas Dream, a u znajomych z Ekstazy), slyszałam też, że meblościanki przeznaczone do pokojów dziecięcych (te kolorowe) są kiepskiej jakości.

DO CYCA

Ponieważ wspomniałeś że przcujesz w BRW to mam pytanie o meble z linii ROYAL. Ciekawe fronty, które pasowałyby do koncepcji mojej kuchni. Czy ich cena jest mocno boląca? :roll:

Czy można kupić same fronty? :roll: :roll: :roll:

Co do mebli z BRW. Mam już 7 lat i faktycznie fronty szuflad poodklejały się, a drzwi w trakcie użytkowania trochę opuściły, ale to kwestia regulcji, raz użyliśmy WILKOLU i jest OK. Poza tym nie mam uwag. Nie stać mnie na drogie meble, poza tym uważam, że 10 lat spokojnie wytrzymają, a po tym okresie i tak każde inne, drogie, bądź tanie znudziłyby się.

BRW to ogromna firma,ma kilkunastu "podwykonawców" i siłą rzeczy rozdziela zlecenia na wykonawstwo poszczególnych modeli ze swej gamy wyrobów między nich.

U mnie niestety nie produkuje si ę tego modelu,więc nie mogę Ci pomóc choć bardzo bym chciał. :(

Proponuję poszukać w necie strony BRW.

Pozdrawiam :)

• 1 month później...

skończyłem właśnie składanie zestawu "młodzieżowego" - łóżko, szafa, biurko, szafka nocna, kontener pod biurko, dwa regały i jeszcze szafka z frontami.

Całkiem fajna zabawa a'la Adam Słodowy. Trzeba tylko odpowiedni przygotować się do niej - bez wkrętarki nie startować (w tym nasadka imbusowa obowiązkowa). Składałem wieczorami i zajęło mi to trzy wieczory. Do szafy potrzeba jest 2-3 osoby - no chyba, że ktoś będzie przybijał "plecy" na stojaka. Dokumentacja wystarczająca; jedyny błąd jaki popełniłem to przy szufladach tylnia deseczka ma wwierconą dziurkę i ona powinna być od tyłu bo w nią wchodzi zatrzask od mechanizmu otwierającego szufladę. Zrobiłem inaczej i musiałem przewiercić otwór na wylot. Części się zgadzały i pasowały.

Co do jakości to nie mam uwag, a co do eksploatacji to dopiero zobaczę.

kuchnia BRW-gotowe zestawy, standardowe szafki - jest tania, a fronty można kupić drewniane np. olcha ciemna, złota

ana -ale BRW robi też tzw "wyższą półkę" -pod zamówienie. Mi się podobają Capital kolor olcha złota. Nie są aż tak tanie -mi za 4metry mebli na jednej ścianie (w tym zabudowa sprzętu AGD) wychodzi prawie 6tys :(

kuchnia BRW-gotowe zestawy, standardowe szafki - jest tania, a fronty można kupić drewniane np. olcha ciemna, złota

ana -ale BRW robi też tzw "wyższą półkę" -pod zamówienie. Mi się podobają Capital kolor olcha złota. Nie są aż tak tanie -mi za 4metry mebli na jednej ścianie (w tym zabudowa sprzętu AGD) wychodzi prawie 6tys :(

tak to prawda :-?

fronty podobne, ale ta na zamówienie ma nowoczesne systemy, lepsze szafki i pewnie korpusy drewniane, a nie mdf

moi rodzice kupili szafki BRW olcha złota, korpusy są białe-jabłoń_ciemna

uznali, że nie warto wydawać tych 6-7 tysięcy na lepsze korpusy

wydali 1900zł na szafki plus blat

gotowy zestaw 260cm zawiera ucięte blaty

Ostatnio składałem synkowi meble seria CAPSLOCK

moje uwagi i zastrzeżenia:

- wiele elementów jest uszkodzonych (reklamowałem nawet szafę bi z 4 elementóe 3 posiadają uszkodzenia eliminujące)

- niektóre otwory są żel powiercone - za płytko i wkręcając np. ogranicznik od półeczki ruchomej na klawiaturę wypchnęlo bok

- ograniczniki otwarcia są beznadziejne... może upaść na nogi dziecka

- prowadnice szuflad - mizerne poprostu (jedna była odrazu uszkodzona , musiałem ją naprawiać),

- skoro meble są dedykowane dla dzieci to powinny mieć ograniczniki przycięcia rączek przynajmniej te najmasywniejsze

zalety:

- łatwy montaż

- fajny wygląd

- chyba fajny sposób załatwiania reklamacji - chyba bo jeszcze mi nie wymieniono frontów jak wymienią to dam znać

Też posiadam w domu kilka mebelków z BRW. I tak:

1. Kuchnia - użytkowana od ok.5 lat - super, nic się z nimi nie dzieje.

2. Sypialnia Dream - beznadzieja :/ Wystarczy stuknąć lekko odkurzaczem i okleina się zdziera. Prowadnice szuflad też kiepskie (pomijając fakt, że w komplecie dostaliśmy same lewe prowadnice, prawych nie było i trzeba było na starcie składać reklamację).

3. W salonie mamy szafeczkę pod tv i jakieś półki (nie pamiętam jaki to zestaw, ale ma łączone kolory chyba wiśnia+wanilia). Póki co się nie niszczy, ale też nie jest intensywnie użytkowany - wycieram z nich tylko kurze :) Mebelki z tego samego kompletu widziałam w biurze BRW, strasznie zniszczone były, a sklep miał nie więcej jak 2 lata.

Jak ktoś nie planuje mebli na całe życie, to śmiało można je kupić. Mnie tam nie będzie szkoda za parę lat wymienić mebli, w końcu nie kosztowały majątku.

Dla mnie zaletą jest też to, że bez najmniejszego problemu dokupiliśmy stół z krzesłami w tym samym kolorze do 3-letniej kuchni.

Pozdrawiam

A ja mam w pokoju kilka elementów z serii N.York. Na co mogę ponarzekać to ilość śrubek i czasu potrzebnych do poskładania wszystkiego w całość ;) Aaa no i nóżki od mebli - niby szczególik, ale razi! Są czworoboczne, ale na brązowo pod kolor mebli pomalowano tylko dwie ścianki - jakby się tego nie przyczepiło, zawsze skądś widać pozostałe zółte boki :/

Tak poza tym nie narzekam, meble nie są narażone na ekstremalne przejścia typu dzieci, zwierzaki domowe czy przeprowadzki, a wyglądają ładnie, lekko i stylowo. Za taką kasę jestem w 100% zadowolona. No i zawsze można dokupić jakiś element :)

Dwa lata temu kupiliśmy dziecku szafki BRW (małgośka), były wykonane dosć badziewnie, ale wyglądały ładnie. Ponieważ nie mamy teraz kasy, a meble przez te dwa lata stały właściwie nieużywane, przewieźliśmy je do domu i dokupiliśmy jeszcze biurko do kompletu. I muszę powiedzieć, ze jakość jednak nieco się poprawiła. Co nie zmienia faktu, że nadal nie wszystko jest dopasowane i zdarzaja się źle wywiercone otwory.

Tydzień temu składaliśmy szafkę (mocno tanią) pod telewizor z IKEI - i jakosć jest nieporównywalnie lepsza, wszystko idelanie pasuje, instrukcja montażu jak dla matołka, nie sposób sie pogubić :wink:

U mnie montują dzisiaj kuchnie i jak na początek sporo pomyłek.Nie myli się ten co nic nie robi. Jedyne zaskoczenie że montaż urządzeń kuchennych (60 zł/szt) to jedno a podłączenie (100 zł/szt) to drugie. Dotyczy to np. zlewu lub kuchni :cry:

Jaki będzie koniec napiszę.

Ps.W poprzednich meblach ścianki miały 18 mm. :) te mają 15 mm grubości. :evil:

U mnie montują dzisiaj kuchnie i jak na początek sporo pomyłek.Nie myli się ten co nic nie robi. Jedyne zaskoczenie że montaż urządzeń kuchennych (60 zł/szt) to jedno a podłączenie (100 zł/szt) to drugie. Dotyczy to np. zlewu lub kuchni :cry:

Jaki będzie koniec napiszę.

Ps.W poprzednich meblach ścianki miały 18 mm. :) te mają 15 mm grubości. :evil:

grzegorz- a z jakiej serii te meble?