Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKO o meblach BLACK RED WHITE (BRW) - opinie, uwagi, doświadczenia

Slawek 1719499182

Recommended Posts

• Odpowiedzi 821
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak kupilismy do salonu to cudo to z komody w pierwszym tygodniu na drzwiczkach odkleila sie okleina, po pewnym czasie opadla szuflada w szafce rtv, a w sypialni rodziców stoi szafa 4-drzwiowa i tata klnie na nia jak nic bo sie dzwi wyginaja uklad jezdny to tandeta. Ale jak to zwykla mawiac moja Babcia : tanie mieso psy jedza.

ja mam w pokoju meble BRW i to jest tragedia. okleina odłazi, pod telefonem okropna rysa od przesuwania bazy przy wycieraniu kurzu tylne ścianki co trochę do przybicia milon razy wymieniane prowadnice w szufladach orywające się fronty od tych szuflad i o ironio ostatnio w barku wyłamał sie zawias przytrzymujący dzrzwiczki wraz z kawałkiem płyty i to wszystko w ciagu 5 lat użytkowania

A u mnie w mieszkaniu sprawdzily sie i po 7 latach uzytkowania wygladaja jak nowe, nic sie nie odkleja, nic nie rozpada. Teraz do nowego domu tez kupilam do sypialni BRW z linii RE SET.

i żadnych problemów z tą dużą szafą RESET? mi to nawet wszystkich sprawnych elementów nie byli w stanie przywieźć

a co do konstrukcji szafy to projektant w pewnych sytuacjach wogóle nie myślał

pozdr

My większość mebli w domu mamy z BRW. Przeżyły dwie przeprowadzki i żyją dalej. Wiadomo, że to nie jest towar z górnej półki, ale jak dla mnie to spokojnie wystarczy.

Moja szwagierka też już od kilku lat ma w salonie BRW i też nie narzeka.

Nie wiem skąd się u Was biorą takie problemy. Może źle je zmontowaliście?

i żadnych problemów z tą dużą szafą RESET? mi to nawet wszystkich sprawnych elementów nie byli w stanie przywieźć

a co do konstrukcji szafy to projektant w pewnych sytuacjach wogóle nie myślał

pozdr

Szafy nie zamawialam, bo mam garderobe. A co do sprawnosci napisze w przyszlym tygodniu, jak skrece meble.

Zdecydowana większośc postów ocenia bardzo źle meble BRW. Nikt z krytykujących nie pisze jednak o jakie linie wzornicze chodzi. My mamy od 1.5 roku Bawarię i .. najmniejszych zastrzeżeń.

Myślę, ze nie można do wspólnego mianownika podciągać całości ich oferty.

a ja wychodzę z załozenia, ze to z tego powodu, że BRW ma coraz gorszych podwykonawców mebli (bo sami nie robia ich) i coraz gorszych pracowników (z jakiego powodu wszyscy wiemy)

no i wiekszość problemów z tym jest zwiazana

Od ponad roku mam BRW - w naszym pokoju system Indiana, u małej Caps Loock. Jak narazie się sprawdzają - żadnych uszkodzeń, żadnych problemów. Mała ma piętrowe łóżko od roku, we wrześniu oderwała się jedna z płyt - projektujący zabezpieczenie nie bardzo się wysilił to fakt, ale Panowie z serwisu przyszli bez problemu, naprawili i nawet kawy nie chcieli się napić :wink: Aktualnie nic złego na te meble powiedzieć nie mogę!!!

Montaż jest stosunkowo prosty, wzornictwo ciekawe (przynajmniej mnie się podobało :wink: ), ale użytkowanie ...

Kupiliśmy 3 biurka, 2 stoły, 2 szafy oraz 4 komody w sierpniu br.

Staramy się użytkować je BARDZO delikatnie, ale czasem otworzyć trzeba :lol:

Do tej pory z jednego biurka odpadła ozdobna listwa, wszędzie listwy okleinowe bardzo delikatne - łatwo się zadzierają, co wygląda nieestetycznie,

więc trzeba je użytkować nadzwyczaj ostrożnie.

Oczywiście determinantą decyzji o zakupie była cena.

Teraz jednak zastanawiam się jak to będzie z żywotnością mebli...

Zdecydowana większośc postów ocenia bardzo źle meble BRW. Nikt z krytykujących nie pisze jednak o jakie linie wzornicze chodzi. My mamy od 1.5 roku Bawarię i .. najmniejszych zastrzeżeń.

Myślę, ze nie można do wspólnego mianownika podciągać całości ich oferty.

a ja wychodzę z załozenia, ze to z tego powodu, że BRW ma coraz gorszych podwykonawców mebli (bo sami nie robia ich) i coraz gorszych pracowników (z jakiego powodu wszyscy wiemy)

no i wiekszość problemów z tym jest zwiazana

BRW robi meble od podstaw, nie ma podwykonawców

BRW robi meble od podstaw, nie ma podwykonawców

no raczej mają podwykonawców bo podczas długo trwającej u mnie reklamacji sami się przyznali, że mają problem z podwykonawcą, który robi ten model mebli dla nich

wynika z tego, że wszystkie modele to ich projekty, ale produkcją mebli dla nich zajmują się firmy zewnętrzne z którymi mają podpisane umowy

pozdr

Większość moich mebli to BRW. Użytkuje od 3 lat. Nic złego się z nimi nie dzieje. Nic nie odłazi, drzwiczki nie odpadają, szuflady prawidłowo się wysuwają.

Kto wie, może to zasługa prawidłowego montażu?

Pozdrawiam

Ps. Dodam, że kupowałem meble raczej z tej "wyższej półki" A rozpiętość cen poszczególnych modeli u tego producenta jest dość znaczna.

Kto wie, może to zasługa prawidłowego montażu?

No własnie jak je się dobrze zmontuje to służą długo.

Ja mam z BRW szafę w sypialni, w salonie stolik z serii vis a vis i stolik rtv oraz kanapę ze skóry ekologicznej + 2 fotele, a w kuchni meble kuchenne, wszystko oki, nic nie odpada.

do nowego domu tez bedziemy kupować tam meble.