joogjan 02.02.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 Na wiosnę będę musiał zrobić coś z wodą opadową z mego dachu.Mam zainstalowane rynny,a ściekająca woda tworzy mało atrakcyjne jeziorka na działce.W odległości ok. 100 metrów przebiega kanał burzowy.Wiem ,że są problemy z pozwoleniem włączenia sie do niego(doświadczenia sąsiadów).Jest parę systemów odprowadzenia wody.Proszę - podzielcie się ze mną Waszymi doświadczeniami. Joogjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 02.02.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 najprościej - wykonanie studni chłonnej Pzdr. [ Ta wiadomość była edytowana przez: wega dnia 2003-02-02 13:01 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 02.02.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 Zrób sobie zbiornik wody. Idealne do podlewania, mycia samochodu itp. bez większych kosztów, oprócz wykonania. Ja zamontuje sobie 6m3 i myśle że wystarczy. pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: woreczek dnia 2003-02-02 16:32 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 09.02.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 Byłem niedawno u kolegi który ma taki zbiornik o pojemności 3 m3. Całą wodę z dachów (ok.300m2) ma podłączoną do zbiornika i niestety przy większym deszczu zbiornik wystarcza tylko na 1 godzinę i jest pełny. Stwierdził więc, że jakby jeszcze raz robił to zamontuje sobie 10 m3 i to z przelewem do oczka wodnego czy coś podobnego w tym stylu. Będzie miał duży ogród to woda się przyda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts