Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plytki z Opoczna

Niuniunia

Recommended Posts

Witam.

Mam te płytki w przedpokoju i moge powiedzieć jedno:

Wyglądają idealnie, jeśli jesteś pedantem i czyścisz je 4 razy dziennie!!!!

U mnie w przedpokoju wyglądają matowo i zawsze brudno!!!!!; no ale to w zasadzie jest u mnie pierwsze pomieszczenie do którego wchodzi się z dworu.

Nie polecam, czeka cię wieczne czyszczenie, żeby wyglądały jak w sklepie, a w sklepie są cudne, nie przeczę.

Co do salonu; każdy ma swoją koncepję jego wyglądu, ale moja skromna rada( nie chcę się wymądrzać, ale z dobrego serca radzę:) ), jeśli nie masz OGRZEWANIA PODŁOGOWEGO ZAPOMNIJ!!! Totalnie zimno w stopy i tak naprawde nieciekawy wygląd(ale to tylko moja skromna opinia ). Zainwestuj chociażby w 3 gatunek jesionowego parkietu, albo w inne drewno na podłodze.

Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!

Reyu

PS: Naxos najlepie wygląda w salonie(sprzedaży niestety), chociaż ma jedną niezaprzeczalną zaletę, jest mega anty poślizgowy!

jakiego koloru masz ten NAXOS z opoczna? zastanawialam sie nad beżem, bialym lub piaskiem. napisz który u Ciebie jest taki brudzacy. dzieki za odpowiedz. mam wlasnie ogrzewanie podlogowe i parkiet raczej nie wchodzi w gre, szukam jakiegos dobrego gresu szkliwionego, jasnego.

Znajomi położyli sobie naxos w przedpokoju i w kuchni kolor piasek - są zadowoleni...Znam kogoś kto mógłby Ci doradzić - co do wyboru konkretnej płytki-ten Pan to fachowiec - tel.502-167-126 zadzwoń zapytaj..mnie doradził w sprawie łazienki i jestem bardzo zadowolona w dodatku kupiłam od niego taniej płytki ma DOBRE ceny....pozdrawiam lexi...

dzieki Lexi. ja chcialam NAXOS piasek dac w salonie i w przedpokoju. w salonie z tego ciemniejszego naxosa chcialam zrobic dywan a naokolo z ozdobna listwa. napisz prosze czy u Twoich znajomych NAXOS piasek nie wyglada za ciemno i czy nie musza myc go szczotka 3 razy dziennie, bo tego sie boje.

• 1 year później...
A ja mam z Opoczna Karbon - wszystkie kolory oprócz oliwki. Są mocno porowate - jedyny problem miałam z usunięciem fugi z zagłębień. Kupiłam San-Profi czy coś takiego i się udało. Płytki długo straszyły mnie matem do momentu aż pokryłam je po prostu Sidoluxem - podłoga lśni i brud nie załazi. Polecam wypróbować.