Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

osuszanie z wilgoci tech. - czy ktoś korzystał

Recommended Posts

Myślę, że dość sporo wilgoci to wyciągnęło.

Wypożyczyłem to z wypożyczalni sprzętu budowlanego. W W-wie 70 zł / doba. Jest to wielkości takiej malutkiej lodówki. Zmieściło się na tylne siedzenie w samochodzie. Z tego co się orientuje są także większe o większej wydajności.

Myślę, że dość sporo wilgoci to wyciągnęło.

Wypożyczyłem to z wypożyczalni sprzętu budowlanego. W W-wie 70 zł / doba. Jest to wielkości takiej malutkiej lodówki. Zmieściło się na tylne siedzenie w samochodzie. Z tego co się orientuje są także większe o większej wydajności.

Cena kosmiczna, jeśli używać dłuższy okres to w cenie około 2400 kupi się z tańszych profesjonalnych osuszczaczy.

Gość 1950
Chyba nie.

Znalazłem za ok. 4 tys.zl i usuwa ok. 25 l na dobę.

Chyba lepiej zapłacić 1,5 tys. za wypożyczenie, a najlepiej zlecić firmie. Tylko nie wie ile biorą.

za osuszenie powierzchni około 100 m2, trzy tygodnie suszenia, trzy osuszacze około 6 tyś

Chcę osuszyć nowo budowany dom, czyli głównie tynki i wylewki.

150 mkw, 600 m3

o jakiej nagrzewnicy z osuszaczem myślałeś

http://www.klimatop.pl/product_info.php/cPath/24_84/products_id/451

http://www.klimatop.pl/product_info.php/cPath/66_73_79/products_id/929

2390+518 = niecałe 3000 zeta

• 7 months później...

Witam,

poniewaz sama od dluzszego czasu zajmuje sie osuszaniem to niestety musze przypomniec, ze zakup jednego osuszacza, aby wysuszyc jeden dom raczej mija sie z celem...:) no i te ceny podane wyzej sa raczej porazajace... za takie pieniadze (6000) mozna kupic urzadzenie profesjonalne o wydajnosci ok. 120l/dobe..:)

pozdrawiam,

AGA