jj 30.11.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mam pytanie: jak długo należy odczekać po wykonaniu wylewek zanim zastosuje się osuszacz? U mnie wylewki były robione 2 tygodnie temu. Mają 5-6cm grubości. Czy powinnam odczekać aż beton dobrze zwiąże- powiedzmy miesiąc, czy też mogę zacząć już teraz? Gdzie w Warszawie można wynająć takie urządzenie? Ewentualnie czy ktoś może polecić firmę, która zajmuje się osuszaniem? Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA_SUCHA 30.11.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Zajmuje sie osuszaniem na codzien. Zainteresowanych poradami w tym zakresie zapraszam na strone http://www.profesjonalne-osuszanie.pl . Po wykonaniu wylewek nalezy odczekac okolo 14-stu dni, az beton "dojrzeje".Po tym czasie mozna rozpoczac osuszanie.Wylewka o takiej grubosci powinna odsychac przez okolo 10 dni.W zaleznosci od powierzchni dobieramy ilosc osuszaczy i wentylatorow. pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 30.11.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Aga, A czy mozesz podac orientacyjna cene osuszania domu o powierzchni okolo 160 m ^2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 30.11.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Aga,W Warszawie też osuszacie?jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA_SUCHA 30.11.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Osuszamy w calym kraju... w przypadku dojazdu monterow cena wzrazsta niestety o koszt dojazdu... ale jest takze mozliwosc wyslania urzadzen do klienta... oczywiscie po ich odpowiednim dobraniu.Dobor jest mozliwy takze na podstawie przeslanej nam dokumentacji (nawet odrecznego schematu) obrazujacej wymiary i rozklad pomieszczen (przegrod itp). W trakcie rozmowy ustalamy takze material z jakiego wykonane sa przegrody, izolacje lub/i grubosc wylewek i na tej podstawie przygotowujemy kalkulacje czyli okreslamy ilosc potrzebnych urzadzen i czas osuszania. Wazna informacja jest takze planowany sposob wykonczenia podlog...w przypadku podlog drewnianych i parkietow wylewki nie moga przekroczyc 2% wilgotnosci (zalecana 1,5%). [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 30.11.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Aga a czy możesz mi na priva podesłać ile moze kosztować to dla projektu: http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=357&CanBack=1 Grubość posadzek 6 cm tynku cem-wap średnio 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA_SUCHA 30.11.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 oczywiscie... przygotuje kalkulacje wieczorkiem i wysle jutro na priva.... podaj moze adres mailowy... bedzie latwiej.... [email protected] pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 30.11.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 30.11.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 A nie lepiej zastosować specjalne wylewki lub jastrychy.Po max 48h mają do 2% wilgotności . Cena wyjdzie taka sama jak przy stosowaniu osuszaczy ale za to jest bez problemu i szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA_SUCHA 30.11.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 A nie lepiej zastosować specjalne wylewki lub jastrychy. Po max 48h mają do 2% wilgotności . Cena wyjdzie taka sama jak przy stosowaniu osuszaczy ale za to jest bez problemu i szybko a moze w takim razie cos wiecej na ten temat.... i czy te 2% to wilgotnosc masowa?? pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 30.11.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Kilka firm ma w swojej ofercie masy poziomujące ,jastrychy,kleje które mają specjalne właściwości .Nie wiem jak to działa ale wiążą chemicznie wodę .Nie wiem jak działa pomimo tego że w jednej z tych firm pracowałem 10 lat jako doradca techniczny . Jest to jeden z bardziej strzeżonych patentów na świecie .Bez względu na grubość wylanego,wyłożonego materiału w ciągu 24h. jest do 2% wilgoci w całym przekroju, bez względu na grubość.Mierzyłem dziesiątki razy takie podłoże z parkieciarzami bo na początku jest niedowierzanie i smiech. Mierzyłem różnymi metodami w tym CM Gerate . Jak wiadomo - generalnie na każdy centymetr betonu aby był suchy musimy czekać tydzień , przy czym działa to do 4 tygodni , potem musimy czekać 2 tygodnie aby uzyskać w naturalny sposób wilgotnośc rzędu 2%.Czyli mamy jastrych, beton 4 cm - czekamy 4 tygodnie i możemy raczej kłaść parkiet.Mamy 5 cm jastrychu i betonu i musimy czekać...10 tygodni aż podłoże uzyska zadawalającą wilgotność . Nie chciałbym tutaj od razu wymieniac nazw tych firm , ale na wyraźne życzenie ( już nie pracuję w tych firmach więc trudno zarzucić chęć kryptoreklamy) podam nazwy i namiary na naprawdę dobrych doradców technicznych w tych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA_SUCHA 30.11.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 ciekawa jestem jakie sa koszty takiej wylewki.... a co z tynkami i pozostala wilgocia..?? przeciez wiemy, ze jezeli sie jej nie pozbedziemy to bedzie odsychac naturalnie przez 2-3 lata, a w tym okresie zjedza nas koszty ogrzewania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 30.11.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Średnio są 2 do 3 razy droższe od zwykłych. Dlatego raczej stosowane sa przy remontach gdzie jest z reguły mniej czasu . Co do ścian to niestety - muszą wysychać sobie normalnie . Z tym że też wszystko zalezy iloma litrami wody rozrobimy np. gips. Jeżeli na worek 25 kg. damy 5-6 l. wody to chyba o wiele mniej niż metody tradycyjne -tak 4 razy mniej wody masz w scianie Ale większy problem jest zazwyczaj właśnie z wylewkami - ich wilgotnośc wstrzymuje nam wiele prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 30.11.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Od razu też napiszę - gipsy tych firm są 2,3 razy droższe od różnych Knaufów, Atlasów, Ceresitów .Diabeł tkwi w szczegółach czyli chemii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA_SUCHA 30.11.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 no i niestety w fizyce.... bo tej diablicy nie da sie oszukac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 30.11.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Staszek,Nie wyobrażam sobie abym miała zapłacić 2-3 razy tyle za wylewki przy dużej powierzchni podłogi. Bo niestety trzeba zdawać sobie sprawę, że tak bardzo popularne projekty z poddaszem użytkowym skutkują dużymi skosami. Powierzchnia użytkowa i kubatura się kurczy, ale powierzchnia podłogi to właściwie 2 razy parter. Jest to wydatek niemały.Zobaczymy jak cenowo wyjdzie osuszanie.Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 01.12.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ja osuszałem 3 lata temu mieszkanie po położeniu tynków i wylewek. Mieszkanie 80m2 suszyłem przez miesiąc uzyskiwałem codziennie 10l wody. Zapłaciłem coś ok 1000zł. ;( Efekty były spoko. Firma na Modlińskiej. Jeśli sie nikomu nie śpieszy to proponuję kupić nawet coś takiego:http://www.allegro.pl/item146209261_q_osuszacz_powietrza_de_longhi_ds105_21l_dobe.html#photo i niech chodzi non-stop. Jakby dało się podłączyć rurke spustową do kanalizacji to nawet nie trzeba odwiedzać żeby wylewać wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 02.12.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Staszek, Nie wyobrażam sobie abym miała zapłacić 2-3 razy tyle za wylewki przy dużej powierzchni podłogi. Bo niestety trzeba zdawać sobie sprawę, że tak bardzo popularne projekty z poddaszem użytkowym skutkują dużymi skosami. Powierzchnia użytkowa i kubatura się kurczy, ale powierzchnia podłogi to właściwie 2 razy parter. Jest to wydatek niemały. Zobaczymy jak cenowo wyjdzie osuszanie. Pozdrawiam jj Dlatego napisałem że raczej stosuje się je przy remontach. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie czekał w remontowanym mieszkaniu lub domu kilka tygodni aż mu posadzka wyschnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts