Gość karol28 18.02.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam! Aby skorzystać z ulgi VAT na materiały budowalne muszę przedstawić faktury. Mam je wypisane na osobę fizyczną(właśnie na mnie). Pytanie czy adres, który tam podałemjest istotny? Bo podaję zawsze mój bieżący adres zamieszania, a on różni się od adresu zameldowania...a tam właśnie jest mój US.Drugie pytanie: czy na tych fakturach musi być mój NIP, abyfaktura była ważna? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 22.02.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Na fakturach vat na osobę fizyczną nie musisz mieć swojego numeru NIP, to nie jest niepotrzebne. Ważne jest aby był NIP sprzedawcy.Jeśli zaś chodzi o adres to tendencje obecnie są takie, że składając do US formularz NIP-3 podaje się zarówno adres zameldowania jaki i zamieszkania, jeśli jest inny. Tu nie powinno być problemu.Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts