Gość karol28 18.02.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam! Mam ekipę murarzy, która chcę wybudować mi dom.Problem jest jak z nimi podpisać umowę ponieważ oni niestanowią firmy. Czy można podpisać (w świetle prawa) umowąna budowę domu z osobą fizyczną? Co z wystawieniemfaktury, co z potencjalnymi reklamacjami? Jest to do pokonania czy mam szukać innej ekipy-firmy? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.02.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 obawiam się, że tu dochodzi dodatkowy problem - ubezpiecznie. Jeśli nie jest to firma, to nie jest ubezpieczona. A kto będzie odpowiedzialny za ewentualny wypadek na budowie? Inwestor ? A bhp? No nie wiem, ale tak sobie kombinuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 18.02.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 W świetle przepisów podatkowych możesz podpisać z nimi tylko umowę o pracę. Będziesz ich pracodawcą a oni Twoimi pracownikami. Żaden interes w podpisywaniu takiej umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.02.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 no to musisz wykupić ubezpieczenie a potem się modlić, żeby po pijaku nie spadł który ze stropu, bo prokuratura to zatrzyma budowę na kilka miesięcy ( jak u mojego kolegi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts