przemekk74 18.02.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 WitamNie wiem jakie rolety beda ale musze przewidziec to pod instalacje.1) Co potrzeba doprowadzic do kazdej rolety? +-uziemienie i 2 kable do zwierania czy 3/4 kable dla osobnego gora i dol wlacznika?2) Co trzeba doprowadzic jezeli chce sie miec centralne sterowanie? a) po prtostu jeden centralnu wlacznik / wylacznik b) centralka (czy wystarczy po prostu skretka do kazdej rolety? Jak wyglada sterowanie centralka - czy centralka moze byc fizycznie daleko od centralnego wlacznika czy takowy nawet nie jest potrzebny!!! (ktos mi mowil ze przytrzymuej sie dluzej ktorykolwiek lwacznik i mozna obslugowac calosc) 3) Jaki jest koszt silniczka i czy potrzeba przekaznika do tego? czy przy sterowaniu bez centralki przekazniki sa takze potrzebne?4) Podobno sa 2 typy silniczkow.. "elektroniczne" i z kondensatorami - o co chodzi i jakie to ma konsekwecnje? Jezeli ktos zna watek gdzie to bylo omawiane i gdzie nie bylo bicia piany rolety vs okna antywlamaniowe to chetnie poczytamPozdrowienia,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 18.02.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Nie należy stosować przewodów o przekroju mniejszym niż 1,5mm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 19.02.2006 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Nie należy stosować przewodów o przekroju mniejszym niż 1,5mm2 do zasialanie to oczywiste ale do roleta <> centralka takze? co tam za prady poza sterowaniem przekaznikiem ida? ile zyl itp Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 19.02.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Ja puściłem 4x1.5 mm do każdego włącznika. Mam sterowanie w jednym miejscu. Jeśli bęziesz chciał konkrety to daj znać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 21.02.2006 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Ja puściłem 4x1.5 mm do każdego włącznika. Mam sterowanie w jednym miejscu. Jeśli bęziesz chciał konkrety to daj znać na priva. konkret dla mnie to - co tymi 4 kablami plynie i dlaczego nie moze to byc skretka (prad do przekaznika chyba taki duzy nie jest chyba ze w jednym ze 2 z tych 4 kabli to zasilanie silnika? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 21.02.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 wystarczy trojzylowy ale daj cztero to bedziesz mial unijnie ciezko odpowiadac bez wizji lokalnej ale nie ma tu zadnych komplikacji nawet z centralka choc ja osobiscie nie wlozylbym centralki wole sie przejsc po domku i sprawdzic od czasu do czasu czy wszystkie roletki chodza cichutko ...to taka chyba przypadlosc ze szewc bez butow chodzi http://www.roletyhoryzont.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 21.02.2006 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 wystarczy trojzylowy ale daj cztero to bedziesz mial unijnie ciezko odpowiadac bez wizji lokalnej ale nie ma tu zadnych komplikacji nawet z centralka choc ja osobiscie nie wlozylbym centralki wole sie przejsc po domku i sprawdzic od czasu do czasu czy wszystkie roletki chodza cichutko ...to taka chyba przypadlosc ze szewc bez butow chodzi http://www.roletyhoryzont.pl czy naprawde nikt nie wie co idzoe tymi kablami? Zasilanie silnika czy tylko sterowanie przekaznikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 21.02.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 no dobra dobra wiec tak do kazdej rolety musisz wrzucic puszke podtynkowa o podwojnej glebokosci do nich doprowadzasz kable z 220 v oraz kable od silnika rolety do miejsca w ktorym planujesz centralke doprowadzasz prad ktory plynie poprzez wszystkie puszki pomiedzy puszkami musisz polozyc jeszcze 2 zylowy kabel (w ekranie najlepiej;taki jak uzywa sie np do sprzetu audio) z dowolnej puszki wyprowadzasz ten kabel do centralki i to wsio zastrzegam ze powinienes sie skontaktowac z lokalnym instalatorem bo moze miec system wymagajacy innego schematu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts