Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto "ciągnie" budowę ? Kobieta czy mężczyzna?

Kto "ciągnie" budowę?  

377 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto "ciągnie" budowę?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 231
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eeee tam nie wierzę. Goście po prostu na neta czasu nie mają, a kobitki po biurach siedzą i na forum się więcej udzielają. Nie znam w okolicy żadnej baby coby się na budowaniu znała. Chociaż nie ! ten majster co mi zwiał z budowy, bo wytrzymać ze mną nie mógł, poszedł do inwestorki - cieszył się, że kobita buduje i będzie można robić po swojemu - czyli partaczyć.

A ja kobita i buduję :lol: Chociaż w biurze siedzę ale jest to biuro firmy budowlanej i niejeden facet się mnie pyta o szczegóły :lol: :lol: :lol:

Mieszkamy od 3 m-cy.Mój ślubny pewnego dnia stwierdził,że gdyby tylko On budował,to może byłby na etapie piwnic :lol: .Z dumą i nieskromnością mogę stwierdzić,że to ja-kobieta-wybudowałam ten dom.Oczywiściście pomijam aspekt finansowy-tutaj lepszy był mąż :D .

Teraz zastanawiam się co będę robić gdy skończę urządzać ogród,zrobię ogrodzenie?Może zacznę odpoczywać?Szkoda tylko,że to mało twórcze.

Nefer gorzej jak my zarabiamy i my wydajemy, a oni zajmują się dzieckiem - mój syn już zaczyna mówić na mnie tato :):):) - wiem nie ma się z czego śmiać

Zacznij się niepokoić jak zaczniesz sikać na stojąco :)

A czy wasi mężowie maja frajdę z gotowania, sprzątania i zajmowania się dziećmi? Chyba... że tego nie robią ... to kto to robi?

Mój zarabia, ale nie sprząta, zagotowąc umie wodę i dziećmi się nie zajmuje.

Kto to robi ? A jak myślisz ? :lol:

przecież kobiety "ciągnące budowy" nie stoją przy betoniarze 10 h dziennie (przynajmniej nie wszystkie). Ja wiem, że mężczyźni mają problem z podzielnoscią uwagi, ale kobiety radza sobie świetnie w tym zakresie :)Można pracować, zajmować się domem i zarządzać budową.

Bo to o zarządzanie chodzi. A jak wiadomo najważniejsze w zarządzaniu jest kilka rzeczy - min. delegowanie zadań :)

Nefer gorzej jak my zarabiamy i my wydajemy, a oni zajmują się dzieckiem - mój syn już zaczyna mówić na mnie tato :):):) - wiem nie ma się z czego śmiać

Zacznij się niepokoić jak zaczniesz sikać na stojąco :)

Nefer już pzyjaciółki się pytają czy mi juz pisior wyrósł :lol: :lol: :lol:

Pozdowionka

Jak w temacie. Zastanawiam się kto w Waszych związkach ciągnie budowę domu? Interesuje mnie płeć "szefa". Oczywiście, wiem, że jest wiele "etapów" budowy od samego pomysłu ( i wiercenia dziury w brzuchu) do biegania po kwiatki do ogródka. Chciałam się dowiedzieć kto fizycznie poświęca więcej czasu budowaniu, kto negocjuje z wukonawcami, kto decyduje o wyborze technologii i materiałów...

Jest klub budujących kobiet na forum i znalazłam wątek "jak żony reagują na budowę" ... i stąd moje pytanie :):)

ja :D czyli kobieta, w dodatku blondynka :D

drugi dom to ja sama wybuduję :D

jak kiedyś w przypływie melancholii budowlanej powiedziałam z żalem, że czuję się jakbym sama ten dom budowała bo ciągle obmyślam i planuję, to mi rzeczowo odpowiedział ze na razie to papierki i kontakty z ludźmi, a ja się po prstu na tym lepiej znam. Jak stanie dom i trzeba bedzie zapierniczać to wtedy on wkroczy do akcji. :) l

mam podobnie :D

Ten świat się do góry nogami przewraca. I Wam jest z tym dobrze?

Cóż, już dawno stwierdziłam, że znacznie przyjemniej jest w pracy, niż w domu. Wolę zarabiać i kierować, niż " myć gary i robić lekcje z dzieckiem". Mężczyźni przyjemność pracy mieli kiedyś w pakiecie matrymonialnym. Teraz muszą o nią zawalczyć i czasem... przegrywają.