Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto "ciągnie" budowę?  

377 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto "ciągnie" budowę?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 231
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Od początku ja wszystkie decyzje od tej że budujemy przez załatwianie formalności w końcu wreszcie budowa tam też żądzę ja choć czasami mnie to drażni i naciągam męża na podejmowanie decyzji
To prawda , ze budowa domu ma zly wplyw na malzenstwo ?

Generalnie życie ma zływ wpływ na małżeństwo :):)

To prawda , ze budowa domu ma zly wplyw na malzenstwo ?

Generalnie życie ma zływ wpływ na małżeństwo :):)

chcesz o tym porozmawiać ?? :D :D

:):):)

Gość Alina Lozowska

Buduję sama, samiuteńka i nikt mi nic nie "ciągnie"

Wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba chcieć i mieć motywację. pozdrawiam wszystkie samotnie budujące kobiety :p

Alina

My budujemy wspólnie.Mąż zajmie się ogrzewaniem,instalacjami.Ja wyborem materiałów ,ekipy,kierownika,pilnowaniem i doglądaniem całej budowy,załatwianiem materiałów(hurtownie itd)no i oczywiście wykończeniówka(wystrój) :lol: jak na razie nie jest żle,idzie całkiem sprawnie.
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Siedzę w domu z dzieckiem więc moge pociagnąć... wertuję Muratory i przeglądam forum a potem chodzę na spacery, dogladam jak sie buduje i zadaję niewygodne pytania :wink: ... boję sie pomyślec, co bedzie wrócę do pracy :(

my ciągniemy na zmianę. Jakoś tak się układa że jak jedno ma dosyć i pada na pysk to drugie ma wtedy full energii i entuzjazmu. To samo było jak wykańczaliśmy mieszkanie :-)

Generalnie ja pilnuję finansów i załatwiam sprawy w urzędach (tu trzeba być uprzejmym i nie wpadać w szał), natomiast mąż rozmawia z wykonawcami (tu potrzeba więcej stanowczości). Uzupełniamy się chyba :-)

Do tej poty ja, zalatwiam wszystkie papierki i orientuje sie w cenach, pozniej mam nadzieje, ze mezus sie dolaczy. Chociaz z fachowcami ceny na pewno bede ustalac sama.
Mąż ale kiedy trzeba pomagam.W dodatku wszystkie sprawy techniczne i finansowe omawiamy wspólnie.Nie chcę pozbawiać mężczyzny przyjemności dominowania choć w tej dziedzinie :wink:
Pierwszy dom budował mąż z teściem ,ale budowę drugiego biorę w swoje ręce.Mąż ma miękkie serce ,więc wykonawcy (ci od grubszej roboty) chodzili mu po głowie .Pomysł zbudowania nowego ,mniejszego domu przeforsowałm i mam zamiar się z tym wyzwanie zmierzyć .A co z tego wyniknie ? Dam znać!