Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto "ciągnie" budowę ? Kobieta czy mężczyzna?

Kto "ciągnie" budowę?  

377 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto "ciągnie" budowę?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 231
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pomysł aby się budować mój . Sprawy papierowe , techniczne wybór technologi i nadzór moje . Oczywiście wszystko przedyskutowane wspólnie . Wykończenie 80 % pomysłów moje . Meble 50/50 % - konsensus wypracowany w bulach i mękach - ale żyjemy i cieszymy się oboje . Acha kuchnia pomysł żony . Firany i wystrój żona .

Ogród - szalejemy w nim obydwoje . Z tym , że to ja z racji wykształcenia lepiej się na tym znam . Żonę zaraziłem tym bakcylem i sam się dziwię nieraz jaką już posiada wiedzę .

Teoretycznie - wszystko razem.

Praktycznie - co tylko mogę zwalam na męża ;)

Nie pasjonuje mnie ta budowa, nie bawi - jest dla mnie tylko metodą na opuszczenie znielubionego mieszkania blokowego...

Jeśli mogę - staram się pomóc - zwłaszcza od strony formalnej czy logistycznej.

Wszelkich prac typowo budowlanych unikam -

bo po pierwsze się nie znam, a po drugie słabeusz bez kondycji jestem :oops:

• 2 weeks później...
Wiatm

Niestety ja czyli facet i źle mi z tym że jej to wogóle n ie in teresuje

nawet nie zaproponowała że pojedzie zobaczyć co i jak !!!! :evil:

O zgrozo , żeby się n ie zdziwiła jak zamieszkam tam z kim innym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Póki co walcz z zimą ( nie z żoną) :):):) Ona wejdzie w kafelki, gresy, dewna i inne pierdoły :)

Mielismy ustalone ze po polowie ale wyszlo lekko inaczej ja zajmowalem sie murarka zona negocjowala ceny za wykonawcow. Myslalem ze wykonczeniowka na nia spadnie bo to kobieta ma swoje fantazje wizualne itd ale niestety sam musze planowac zeby material byl o czasie a jak zworce uwage ze brak kafli to wielka draka bo jak ona ma je dostarczyc a ja jak na rowerze juz powoli mam dola czlowiek ugania sie za wykonawcami prosi zeby wygospodarowali czas bo terminy na marzec a jak przychodza to nie ma kafli bo jest oczywisce czas-brak przewidywalnosci czasami czlowek ma dosyc a wydaje sie ze fajnie pochodzic po sklepach wybierac itd. po prostu rece opadaja. Jak wykona kilka telefonow to zmeczona a jak przychodzi rachunek za telefon to pytanko gdzie dzwonie tak duzo pewnie na 0700 bo mi sie nudzi i chce sprawdzic co tam maja do powiedzenia.

CMyK

Mielismy ustalone ze po polowie ale wyszlo lekko inaczej ja zajmowalem sie murarka zona negocjowala ceny za wykonawcow. Myslalem ze wykonczeniowka na nia spadnie bo to kobieta ma swoje fantazje wizualne itd ale niestety sam musze planowac zeby material byl o czasie a jak zworce uwage ze brak kafli to wielka draka bo jak ona ma je dostarczyc a ja jak na rowerze juz powoli mam dola czlowiek ugania sie za wykonawcami prosi zeby wygospodarowali czas bo terminy na marzec a jak przychodza to nie ma kafli bo jest oczywisce czas-brak przewidywalnosci czasami czlowek ma dosyc a wydaje sie ze fajnie pochodzic po sklepach wybierac itd. po prostu rece opadaja. Jak wykona kilka telefonow to zmeczona a jak przychodzi rachunek za telefon to pytanko gdzie dzwonie tak duzo pewnie na 0700 bo mi sie nudzi i chce sprawdzic co tam maja do powiedzenia.

CMyK

no no tak źle biedaku :lol: ??

ty tu masz żonę wstręciuchę :wink:

U nas na razie ciągnę ja, codzienne wizyty na placu boju. Z żoną wspólnie ustaliliśmy dachówkę i kolor lakierobejcy na nabitkę. Ustaliliśmy, że ja aranżuję mała łazienkę na dola a ona dużą na górze. Kuchnia niech sobie zrobi jaką chce ale w nie może być różowa bo bym dostał torsji :lol: W wykończeniówce żona na pewno bardziej się będzie udzielać. No i projekt był wspólnie ustalany rzecz jasna.