Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Krabik

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów. Troche nieśmiało wklejam linka do naszego "Krabika" . Zdjęcia są poukładane trochę na chybił trafił :) Zdjęcia oddają stan sprzed około pół roku temu - obecnie doszedł na dole parkiet. W tym roku wstawiamy drzwi, robimy kuchnie i ocieplamy i tynkujemy.

To tyle jakby były jakieś pytania chętnie odpowiem.

Acha nasz Krab różni się troche ( może nawet więcej ) od pierwowzoru.

http://boban.fotosik.pl/albumy/4976.html

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Budowaliśmy z betonu komórkowego Prefabet Bielsko-Biała odmiana 400 na zewnętrzne mury gr.36,5cm, a na wew. odmiana 600 gr.12,5.

Przed budowa też dumaliśmy może Ytong może Porotherm itd. Po dwóch zimach moge z pełną odpowiedzialnościa stwierdzic iż jest to ciepły materiał. Tej zimy juz grzaliśmy, piec był ustawiony na temp.12 stopni i rachunek zagaz ( plynny z butli zakopanej ) na nie zjadł . A nie mamy jeszczed drzwi wewnętrznych i styropianu ( pójdzie "piątka" ). Jeśli o mnie chodzi to polecam, ale wybór zawsze należy do Ciebie.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam ponownie,

Zgodnie z zapowiedziami dodałem troszke zdjęć tym razem z aury zimowej :) . Właśnie byli goście od drzwi wszystko pomierzyli i za 4-6 tygodni będziemy mieli w środeczku drzwi. Również schody które obecnie przypominają "rokokoko" są już w głębokiej fazie "finalizacji".

To tyle ode mnie

pozdrawiam wszystkich Forumowiczów

• 3 weeks później...

Bardzo ładny dom. Prosty i łatwy w utrzymaniu - brawo !

Subiektywnie: ta łazienka "duża" absolutnie śliczna. Mniejsza ma brzydkie te brązowe kafelki - pozwalam sobie o tym pisać, bo się łamałam bardzo czy ich nie kupić, są w ostrej promocji - i patrząc na twoją łązienkę cieszę się, że nie dałam się namówić.

Pozdrawiam - niech się dobrze mieszka.