Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

trwalosc/jakosc kuchni z IKEA ?!

Recommended Posts

Tanio, ale parę dni roboty z montażem mebli... Samemu to zrobić, też nie zbyt proste, wbrew pozorom.

IKEA NIC nie podaruje.

Kupiłem 5 wyrobów w ostatnich latach , 4 reklamowane. Jakość koszmarnie spada, większość Made in China.

Fakt, reklamacje załatwione ok.

Razem b. drogo. Nigdy więcej IKEA.

Opowieści o jakości i metodach testowania to już mit.

Hmm- mam sporo mebli z ikea. Nie mogę narzekac na ich trwałośc. Natomiast mój brat twierdzi że to badziew bo wszystkie meble które tam zakupił szybko sie rozlatywały;-).

Moim zdaniem w przypadku tych mebelków dużo zalezy od jakosci montazu - jak ktos ma dwie lewe rece (jak mój kochany brat, ktrórego tu serdecznie pozdrawiam) to lepiej niech kupi cos czego nie bedzie musiał sam składac.

Jak samemu chcesz montować to zapomnij, koszmar i trwałość spada o połowę tj 2,5 roku max. Meble z Ikei są przeznaczone tak na 5 lat maximum potem się sypią. Pomyśl np o Forte, cena może 20% wyższa ale się przykładają zarówno do projektu jak i do montażu, a dobry montaż w meblach to podstawa ! Ja robię dopiero wycenę ale właśnie w Forte, szwagierka ma z Ikei i jak mówiłem już puszczają na łączeniach i pare innych usterek w międzyczasie, a reklamacje jak po grudzie.

, szwagierka ma z Ikei i jak mówiłem już puszczają na łączeniach i pare innych usterek w międzyczasie, a reklamacje jak po grudzie.

Kuchenne- puszczają na łaczeniach???

Może miała powódx w domu i mebelki stały tydzień w wodzie? Jakoś nie mogę sobie wyobrazic co w moich kuchennych meblach moze sie rozejść. Sam je montowałem i to co mogę stwierdzic to genialne spasowanie wszystkich elementów. Składa się te meble jak lego poprostu. Naprawdę nie mam pojęcia co w nich może sie rozłazic.

Maciek napisz proszę co sie rozłazi bom strasznie ciekaw - może zabezpiecze swoje zanim mi sie rozejda po domu.