Tanana 19.02.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 No wychodza mi najtaniej ... ale jak z jakoscia , trwaloscia IKEA'owskich kuchni?? Pozatym: WITAM wszystkich To moje pierwsze pytanie na muratorze i pewnie nie ostatnie, we wtorek odbieramy klucze do naszego domu (domu do remontu) i wtedy to dopiero sie zacznie !!! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tanana 19.02.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 upss http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=21459&highlight=ikea Ale moze jeszcze ktos doda cos od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.02.2006 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Tanio, ale parę dni roboty z montażem mebli... Samemu to zrobić, też nie zbyt proste, wbrew pozorom. IKEA NIC nie podaruje. Kupiłem 5 wyrobów w ostatnich latach , 4 reklamowane. Jakość koszmarnie spada, większość Made in China. Fakt, reklamacje załatwione ok. Razem b. drogo. Nigdy więcej IKEA.Opowieści o jakości i metodach testowania to już mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lajkonikk 21.02.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 tandeta do kwadratu!!!jak masz smykalke do montazuto zamów elementy kuchnii do samodzielnego montażu.w Krakowie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 21.02.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Hmm- mam sporo mebli z ikea. Nie mogę narzekac na ich trwałośc. Natomiast mój brat twierdzi że to badziew bo wszystkie meble które tam zakupił szybko sie rozlatywały;-). Moim zdaniem w przypadku tych mebelków dużo zalezy od jakosci montazu - jak ktos ma dwie lewe rece (jak mój kochany brat, ktrórego tu serdecznie pozdrawiam) to lepiej niech kupi cos czego nie bedzie musiał sam składac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 21.02.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Jak samemu chcesz montować to zapomnij, koszmar i trwałość spada o połowę tj 2,5 roku max. Meble z Ikei są przeznaczone tak na 5 lat maximum potem się sypią. Pomyśl np o Forte, cena może 20% wyższa ale się przykładają zarówno do projektu jak i do montażu, a dobry montaż w meblach to podstawa ! Ja robię dopiero wycenę ale właśnie w Forte, szwagierka ma z Ikei i jak mówiłem już puszczają na łączeniach i pare innych usterek w międzyczasie, a reklamacje jak po grudzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 21.02.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 , szwagierka ma z Ikei i jak mówiłem już puszczają na łączeniach i pare innych usterek w międzyczasie, a reklamacje jak po grudzie. Kuchenne- puszczają na łaczeniach??? Może miała powódx w domu i mebelki stały tydzień w wodzie? Jakoś nie mogę sobie wyobrazic co w moich kuchennych meblach moze sie rozejść. Sam je montowałem i to co mogę stwierdzic to genialne spasowanie wszystkich elementów. Składa się te meble jak lego poprostu. Naprawdę nie mam pojęcia co w nich może sie rozłazic. Maciek napisz proszę co sie rozłazi bom strasznie ciekaw - może zabezpiecze swoje zanim mi sie rozejda po domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 21.02.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 "tanie meble na dwa lata" tak powiedział sprzedawca w IKEA. A poza tym standart zysku w iKEA to min 80% pozazdrościć....WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 21.02.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Lajkonik a mozesz podac gdzie w Krakowie najlepiej kupic kuchnie do samodzielnego montazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 21.02.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 i ja mowie IKEI nie ! jako tako mi sie specjalnie nic z ikei nie zepsulo ... ale cena z jakoscia u nich w parze nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts