zielonooka 21.02.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Geno - dokladnie! a piotrul napisal "Ale jak ktoś podał 400k to moim zdaniem mocno przesadził" no coz ... przesada w dol to 260 tys, a te 400 duzo bardziej realne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 21.02.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 a moje zdanie to takie ze to jakis bezsens budowac duzy drogi dom i wykanczac go badziewiem jak np panele za 20 zl z metra bo juz kasy nie starczylo na przynajmniej dobre jakosciowo materialy Zgadza się. Napisałem, że cena jest płynna bo nie wiem jak Yaro rozumie "pod klucz" Ale dużo można oszczędzić kożystając np. z okolicznych stolarzy itd bez utraty jakości, ale to juz chyba każdy wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 21.02.2006 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 a moje zdanie to takie ze to jakis bezsens budowac duzy drogi dom i wykanczac go badziewiem jak np panele za 20 zl z metra bo juz kasy nie starczylo na przynajmniej dobre jakosciowo materialy Zgadza się. Napisałem, że cena jest płynna bo nie wiem jak Yaro rozumie "pod klucz" Ale dużo można oszczędzić kożystając np. z okolicznych stolarzy itd bez utraty jakości, ale to juz chyba każdy wie. No własnie o tym wspominałe, ze chce zaoszczedzic poprzez takie lokalne budowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 22.02.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Zoielonooka napisała: a moje zdanie to takie ze to jakis bezsens budowac duzy drogi dom i wykanczac go badziewiem jak np panele za 20 zl z metra bo juz kasy nie starczylo na przynajmniej dobre jakosciowo materialy Nie wiem czy wiesz, ale cena nie zawsze odzwierciedla jakość. Ja mam takie panele w sypialni, i 3 pokojach i kupiłem je dlatego że były ładne i tanie a nie tylko tanie zreszta nie widziałem większej różnicy między moimi a tymi za 25-30zł( i to nie tylko moje zdanie) poza tym mam w salonie podłogę z sosny a nie np. z dębu i też nie uważam żeby to był badziew. Druga sprawa Yaro to to że chcąc ciąć na kosztach nie kupuje się pieca kondensacyjnego @Geno Dach w moim domu jest jeszcze bardziej skomplikowany i wiem ile takie coś kosztuje więc nie demonizuj. Sam podałeś kwotę (co prawda netto) 216k no więc do 400k to jeszczę troszke brakuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 22.02.2006 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Zoielonooka napisała: a moje zdanie to takie ze to jakis bezsens budowac duzy drogi dom i wykanczac go badziewiem jak np panele za 20 zl z metra bo juz kasy nie starczylo na przynajmniej dobre jakosciowo materialy Nie wiem czy wiesz, ale cena nie zawsze odzwierciedla jakość. Ja mam takie panele w sypialni, i 3 pokojach i kupiłem je dlatego że były ładne i tanie a nie tylko tanie zreszta nie widziałem większej różnicy między moimi a tymi za 25-30zł( i to nie tylko moje zdanie) poza tym mam w salonie podłogę z sosny a nie np. z dębu i też nie uważam żeby to był badziew. Druga sprawa Yaro to to że chcąc ciąć na kosztach nie kupuje się pieca kondensacyjnego @Geno Dach w moim domu jest jeszcze bardziej skomplikowany i wiem ile takie coś kosztuje więc nie demonizuj. Sam podałeś kwotę (co prawda netto) 216k no więc do 400k to jeszczę troszke brakuje. Pozdrawiam. Dzk za sła otuchy Co do kondnstata t sprawa otwarta,ale podobno mozana w pzyszłsci zaoszczedzic pzdraam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.02.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Piotrul!!! przeczytaj mnie u licha uwaznie! ja nie pisze ze akurat panele to badziew! to byl akurat przyklad ze czesto stawia sie dupną wielką chałupe a potem z braku wyboru i kasy wykancza sie czyms tanim i zlej jakoscipodalam jako przyklad akurat panele (zreszta hmmm nie sadze zeby akurat takie za 20 zeta byly dobre, sory nie dostaniesz niczego taniego i dobrej jakosci, ale moze sie nie zanm , faktem tez jest ze nie zawsze wysoka cena gwarantuje jakosc ale to juz dyskusja na inny watek )ale ok chodzi o to ze co innego swiadomy wybor czegos taniego a co innego ze wybiera sie cos takiego z musuIMHO wole mniejszy domek gustownie wykonczony dobrej jakosci materialami niz wielka chate wykonczona czyms kiepskim lub wykonczona polowicznie bo nie starczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 22.02.2006 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Łał ale rozpetałem burze Ale juz projekt zawieziony do architekta, biurokracja ruszyła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 22.02.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Zielonooka nie denerwuj się j atylko przedstawiam swój punkt widzenia tyle ze troszkę odmienny od Twojego. też nie jestem zwolennikiem "zapychania" domu badziewiem ale trzeba sobie ustalić priorytety. Ty akurat wolisz mniejszy bardziej "dopieszczony", ja się godze na większy kosztem tańszych wykończeń ale tu też bez bez przesady. Ale jak juz się czepneliśmy tych paneli (zamiast paneli można dać inne przykłady) to jak już powiedziałem godze się na takie za 20zł i wcale nie pogarsza to komfortu (mojego) życia. teraz chyba się rozumiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.02.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 tez mysle ze sobie wyjasniliśmy yaro - gratulacje rozpoczecia i pierwszego kroku, trzymam kciuki zeby starczyło na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 22.02.2006 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 tez mysle ze sobie wyjasniliśmy yaro - gratulacje rozpoczecia i pierwszego kroku, trzymam kciuki zeby starczyło na wszystko Dzieki bede informował na bierzaco o postepach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 22.02.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 @Geno Dach w moim domu jest jeszcze bardziej skomplikowany i wiem ile takie coś kosztuje więc nie demonizuj. Sam podałeś kwotę (co prawda netto) 216k no więc do 400k to jeszczę troszke brakuje. Pozdrawiam. Podałęm cene - bez materiałów: -okien -drzwi -terrakoty i płytek ściennych -paneli -tynku cienkowarstwowego - brak równiez robocizny -brak białego montażu -brak instalacji elektrycznych -brak c.o. itd. Póżniej brak kominka, brak podłogówki , małą powierzchnia stropu, stosunkowo tanie pokrycie i dużo mnie skomplikowany dach - brak lukarn. Nie mówie już o tarasie,ogrodzeniach i innych tego typu sprawach. Więc wcale nie demonizuje - mówie tylko ,że trzeba się solidnie przygotować i przemyśleć wydatki oraz priorytety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 23.02.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 mówie tylko ,że trzeba się solidnie przygotować i przemyśleć wydatki oraz priorytety. I tu jest pies pogrzebany, nic nie zastapi myślenia i to jest już rolą inwestora co chce mieć, a bez czego może żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 23.02.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 mówie tylko ,że trzeba się solidnie przygotować i przemyśleć wydatki oraz priorytety. I tu jest pies pogrzebany, nic nie zastapi myślenia i to jest już rolą inwestora co chce mieć, a bez czego może żyć. Dokładnie dlatego hurra optymizm może być wrogiem nie pomocnikiem - trzymam kciuki za yaro mam nadzieję,że mu sie wszystko uda i będzie zdawał relacje bo domek naprawdę jeden z ładniejszych jakie widziałem przynajmniej podług mego gustu Teraz yaro pozostanie dokładnie punkt po punkcie przeanalizować kosztorys i na nowo zdefiniować potrzeby względem marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 23.02.2006 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 mówie tylko ,że trzeba się solidnie przygotować i przemyśleć wydatki oraz priorytety. I tu jest pies pogrzebany, nic nie zastapi myślenia i to jest już rolą inwestora co chce mieć, a bez czego może żyć. Dokładnie dlatego hurra optymizm może być wrogiem nie pomocnikiem - trzymam kciuki za yaro mam nadzieję,że mu sie wszystko uda i będzie zdawał relacje bo domek naprawdę jeden z ładniejszych jakie widziałem przynajmniej podług mego gustu Teraz yaro pozostanie dokładnie punkt po punkcie przeanalizować kosztorys i na nowo zdefiniować potrzeby względem marzeń Dzieki za słowa otuchy Piersze zmiany juz ustalone, wyprostowane nadprozy na poddaszu i likwidacja tych dziwnych rogów przy lukarnach (niewiem jak to sie fachowo nazywa) mój architejkt zreszta tez tego wg. mnie nie da sie uszczelnic!!!!!!! A moze wy macie jeszcze jakies uwagi co do zmian????? Tylko nie piszcze ze drogi w wybudowaniu, juz sie zdecydowałem i bedzie ten, papiery poszły, najwyzej wezme dodatkowo dwie zmiany w robocie ale bedzie ten, jestem uparty Pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 23.02.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jak jest rozwiązana kwestia narożnych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 23.02.2006 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jak jest rozwiązana kwestia narożnych okien? Nazywa sie to podobno słupek systemowy, widziałem takie i to działa Kazdy producent okien to oferuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 25.02.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 25.02.2006 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 25.02.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Stan surowy zamknięty to ok.134 000zł. Pozdtrawiam Realne??????????????? [/url] Rzadnych szans, chyba że dach będzie z blachy i odchudzisz jeszcze do tego więźbę, ale i tak wątpię. Ja budowalem nieco mniejszy dom Virgo II z poj.garażem i wyszło podobnie, ale bez drzwi i okien Prawdę mówiąc trochę ten mur przy lukarnach mi sie nie podoba, ale to kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 25.02.2006 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Stan surowy zamknięty to ok.134 000zł. Pozdtrawiam Realne??????????????? [/url] Rzadnych szans, chyba że dach będzie z blachy i odchudzisz jeszcze do tego więźbę, ale i tak wątpię. Ja budowalem nieco mniejszy dom Virgo II z poj.garażem i wyszło podobnie, ale bez drzwi i okien Prawdę mówiąc trochę ten mur przy lukarnach mi sie nie podoba, ale to kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje. Pozdrawiam Witam Ten mur (niewiem jaka nazwa fachowa mój architekt tez nie wie ) bedzie zlikwidowany bedzie naciagniety dach A pozatym spoko?????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts