iga9 19.02.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Zapraszam wszystkich teraz i w przyszłości do komantowania mojego dziennika. Liczę na Waszą pomoc i wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 To ja pierwsza się wpisuję . Czekam na dalszy cięg dziennika. Niech no tylko zacznię się wiosna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.02.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Ja też proszę o kartę czytelnika. A tak w ogóle to dzięki za instrukcję dot. wklejania zdjęć. Udało się, tylko wyszły trochę za duże. Ale mmoże jeszcze da się coś z tym zrobić.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 19.02.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 No prosze prosze.... Projekt baaaaardzo podobny do mojego no i tez z tego samego biura projektowego. Zobacz jak to wyglada u mnie, a jesli Cie interesuje to posiadam wycene domu zrobiona przez firme budowlana oraz skupulatne zestawienie faktycznych kosztów 3mam kciuki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 19.02.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 aha...nie zapomnijcie poszerzyc garazu. Ja zrobilem o pol metra szerszy i ta zmiana nie wiele kosztowala a walory użytkowe będę na pewno lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 No to utworzyła nam się taka podgrupa archonowców, bo ja też mam projekt z tego biura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.02.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Dzieki johnboro - już sewgo czasu mi przeslales te materialy Bardzo mi sie przedaly do kosztorysu do kredytu i nie tylko Z tym poszerzeniem garazu niestety nie da rady - dzialka za mala i na dodatek o trapezowym ksztalcie. Architekt niezle sie nameczyl zaanim ja ustawil domek zgosdnie z przepisami mimo, ze wywalilismy wszystkie okna z bocznej elewacji grazowej i bedzemy stali tylko 3m od granicy. tabaluga1 - a ja cie na poczatku nie poznalam z tym nowym avatarem Badzo by bylo milo gdyby nam sie podgrupa malych projektow z archonu utworzyla, bo wg. mnie zdecydowanie jest o nich za malo na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 20.02.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 No prosze...to TY hahaha a tak sie wlasnie zastanawialem ze juz kiedys analizowalem ten projekt....ok...juz jestem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.02.2006 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ja widzisz swiat - a juz w szegolnosci na tym forum - jest bardzo maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 20.02.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ładny domek - przez pewien czas był u nas numerem 1. A działeczka taka wiosenna... Niech wam się dobrze buduje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.02.2006 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witaj siłaczka Dzieki A działeczka wiosenna bo zdjecia zeszlej wiosny robione były Teraz juz niestety cześci drzew nie ma Ale trzeba bylo wyciąć, żeby domek wszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga krakow 20.02.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 ładne te domki z archonu szkoda że żaden nie pasuje na moją działkę działeczkę masz super, a droga u mnie też kiedyś była polna (dosłownie) aż pewnego razu gmina zafundowała nam jezdnię asfaltową 5m szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 20.02.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Widzę, że nawet działki mamy podobne, jeśli chodzi o wielkość. (moja 885m2- długi prostokąt- 18m szeroka). A jeśli chodzi o budowę, to również jesteśmy w podobnej sytuacji- mój małżonek również często wyjeżdża, teraz przygotowuje się do egzaminu więc... budowa też będzie na mojej głowie. I dziękuję za komentarz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 20.02.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 IgaFajnie, że zaczęłaś pisać dziennik. Na pewno będę wierną czytelniczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.02.2006 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 KozAnka cieszę sie ze i Ty tu trafilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAo 21.02.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Jeśli nie jest za późno to możesz sprawdzić FortisBank - oprocentowanie: Libor + 1% co na dziś daje 2,25% - IMO nie ma tańszego kredytu w Poznaniu. I starają się o klienta, przynajmniej na początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 21.02.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam.Pragnę pogratulować decyzji o budowaniu własnego gniazdka.Podziwiam kobiety na głowach, których spoczywa budowanie. Jestem pewna, że dasz sobie radę.Dobry pomysł z zamieniem kuchni bo im większa tym lepsza.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.02.2006 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 pAo - w Fortisie tez bylismy. Nie dali nam tak dobrych warunkow a do tego 67% Fv (a my chcemy bodowac gospodarczym) i wycena nieruchomosci + 600 zł. To nie dla nas Olkalybowa - dzieki za podtrzymanie na duchu Sliczny ten twoj piesio - nie moge sie napatrzec Tez ma nadzieje, ze jakos sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lajkonikk 25.02.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 bardzo mnie zainteresowalo dlaczego wybraliście kredyt w CHF?? raczej jest to kredyt denominowany w CHF a tezr mamy w umowie 2,3% - jaka jest różnica przy cenach kupno -sprzedaż CHF w tym banku/ kto to ustala? jeśli jest np 7 gr to podraża kredyt o 7 :242 =2,9% czyli ponad dwukrotnie!! gdzie 242 to kurs CHF w groszach dopisane oto kurs w PKO BP różnica 12 groszy czyli 12:242=4.9% razem daje; 2.3+4.9=7.1% czyli drożej jak za złotówki SZWAJCARIA 1 CHF 2.3716 K 2.4932 S 2.4267 Sredni http://www.pkobp.pl/index.php/id=waluty/zone=-1/section=ogol/layout=popup/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.02.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Jasne, ze podraza. Ale wybierajac kredyt we franku zawsze dycydujesz sie go splaca po kursie sprzedazy banku (momo, ze wyplacaja go po kursie kupna ), chyba ze wynegocjujesz sobie co innego w umowie. ja probowalam w 2 bankach - ale niestety nie udalo sie. Niestety ale takie sa prawa rynku . A kurs bank oblicza na podstawie kursu NBP doliczajac swoja marze - jaka mozne sparwdzic na stronach internetowych bankow, bo tam codziennie publikuja tabele. Decydujac sie nakredyt walutowy zawsze musisz wziac te uwarunkowania pod uwage. Ale suma sumarum - taki kredyt i tak (patrzac na symulacje przez ostatnich 20 lat i prognozy na przynajmniej najblizsze 5) wychodzi duzo tanszy niz zlotowkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts