kze 08.06.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 ...kze trzeci kurek kochany uruchamia prysznic Akurat nikt nie pyta, czemu ta bateria tak z boku zamontowana - anop po to, aby od boku wanny byla rewizja do tego cuda W aranzacjach lazienkowych nikt jakos nie bierze tej praktycznej strony pod uwage Jesli pytasz o ten maly bialy "dynks" na podlodze to jest to anemostat od rozprowadzenia powietrza z kominka. Chyba, ze cos innego cie zaintrugowalo? ... U mnie dynks do prysznica to przełącznik kran-prysznic. A po co od razu kurek? Zazwyczaj ludzie umieszczają anemostaty w ścianach lub sufitach... Może to związane jest z tym, że gorace powietrze idzie do góry i w Twoim przypadku wzniecałoby kurz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.06.2007 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 kze wlasnie dlatego, ze gorace powierze idzie do gory anemostat w suficie lub w scianie pod sufitem to blad. Bo jak to powietrze ma sie przemieszac z chlodniejszym na dole? To najczesciej popelniany blad przy grawitacyjnym dgp (a ja mam wlasnie bez turbinki). A z poglogi nie bedzie mialo co wziecac- bo ja pedantyczna i alergicza jestem wiec kurzu na podlodze w sypalnym miec nie zamierzam Drugi anemostat na gorze mam u samego dolu na scianie, bo niestety na podlodze przeszkadzalby w przejsciu i ustawieniu mebli. Ten w sypalnym idelanie sie ulokowal. Mohag dokladnie tak samo (o schodek nizej) mam garaz Ale tam mam zupelnie inne drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.06.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 No bo ja o anemostatach w ścianie (np. na dole) słyszałem, ale w podłodze nie słyszałem. Ale może za krótko słuchałem.. Nie boisz się, że coś wpadnie do tego anemostatu w podłodze? W to ze nie będzie u Ciebie kurzu - to nie wątpi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.06.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Anemostat mozna sobie skrecic jak jest nieuzywany i nawet szparki nie ma. A nawet jak jest rozkrecony to rzeczona szparka jest powyzej poziomu podlogi a nie zieje dziura w ziemi jakbym miala mozliwosc to bym wszystkie zrobila w podlodze. jest to bardzo praktyczne przy jasnych scianach- zawsze przy anemostatach bedzie sie gromadzil kurz wyrzucany przez dgp- dokladnie tak jak nad kaloryfarami (datego zwykle nad nimi maskujemy to parapetami). A jak masz anemostat w podlodze to sobie latwo zawsze podloge wyczyscis- zawsze to latwiej niz sciany szorowac, czy malowac. W ogole na kurz w dgp uczylona jestem (doslownie i w przenosni ) - mam wiec w kominku zaprojektowane 3 rewizje, abym mogla odkurzac przy doprowadzeniu i wyprowadzeniu powietrza z kominka. Otwieram sobie klapki i wkladam rure od odkurzacza. Nie powinno wiec byc tak zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.06.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Teraz rozumiem ten pomysł z podłogowymi anemostatami.. A masz zdjęcia tych rewizji do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.06.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 iga, powiem szczerze, że też nie widziałam anemostatu w podłodze, ale wynika to chyba z faktu, iż rzadko jest to możliwe. Zazwyczaj zmuszani jesteśmy do montowania ich w ścianach lub sufitach właśnie przez brak możliwości innego rozwiązania . Również uważam, że usytuowanie ujścia DGP w podłodze jest wygodne, ale tylko wówczas, gdy jest ono w "bezkolizyjnym" miejscu . U mnie np. są zamontowane w ścianach bocznych . Myślę, że też nie będę miała problemów z ich czyszczeniem Miałam trochę problemu, by znaleźć anemostaty metalowe. A Ty jakie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.06.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 bosh ale zawilosci, nie mam pojecia o czym dyskutujecie uciekam stad bo zaraz zaczne czytac o tej dgp i bede siedziec do rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.06.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 łał! jakie odważne kolorki wyglądają bardzo....intrygująco u mnie do tej pory były jaśniutkie pastele, ale syn zazyczył sobie do pokoju niebieski ....trochę byłam do tego sceptycznie nastawiona, ale nie wyszło źle do tego jasne brzozowe mebelki i jesion na podłodze.... no i nawet mi sie spodobał taki bardziej wyrazisty kolor i przemalowaliśmy salon z kremowego na żółto-pomarańczowy i super baterie w łazience! i w ogóle całe łazienki! i bruk! i ach...wszystko super pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 11.06.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Iga,Czy możesz napisać, gdzie nabyłaś baterię do wanny i ile Cię kosztowała? Jaki jest jej producent? z góry dzięki za info, Pozdrawiam,Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.06.2007 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Adriano Komputero ja niestety mam anemostaty biale plastikowe- nawet nigdy nie widzialam metalowych Juz ci ich zazdroszcze Ivonescaale cie dawno nie bylo- pewnie sie u cibie duzo wiecej zmienilo Musze koniecznie zobaczyc! Ale przemalowanie salonu to juz odwazna decyzja - ze tez ci sie chcialo po tak krotkim czasie Ja mam wrazenie, ze jak w koncu sie wprowadze to palcem nie kiwne Tylko bede meble kupowac Marta S. wszystkie moje baterie to KFA- te w lazience to seria Symetric. Kupowana z ok 25% rabatem od ceny katalogowej- ceny chyba sa na ich stronce. Gdzies pare stron wczesniej w komentarzach dawalam link do producenta i mojego sprzedawcy- ale jak wpiszesz w wyszukiwarke to tez znajdziesz bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 11.06.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Iga,Bardzo dziękuję za informację. Pozdrawiam serdecznie,Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.06.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Ivonescaale cie dawno nie bylo- pewnie sie u cibie duzo wiecej zmienilo Musze koniecznie zobaczyc! Ale przemalowanie salonu to juz odwazna decyzja - ze tez ci sie chcialo po tak krotkim czasie Ja mam wrazenie, ze jak w koncu sie wprowadze to palcem nie kiwne Tylko bede meble kupowac dużo sie u mnie zmieniło a nic nie pisałam muszę Ci powiedzieć że to przemalowanie salonu wyszlo jakby odgórnie - w związku z ruszeniem prac na poddaszu musieliśmy wybić "dziurę" na schody, która do tej pory była zakryta płytami gipsowymi...no i odsunęliśmy narożnik, który stał pod ta dziurą.....i za głowę się złapałam jak zobaczyłam te okurzone ściany i w szale malowania poddasza pociągnęliśmy też salon no dobra....wiem co teraz powiesz - gdzie zdjęcia? postaram sie coś pstryknąc do końca tygodnia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.06.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 tu Houston, tu Houston... iga zglos sie, iga zglos sie... najlepsze kasztany .... babka Hermentgilda nadchodzi... Bruner ty swinio... ps iga, chyba na inna orbite wleciala bo cosik sie nie odzywa i nie ma co komentowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.06.2007 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Ano bawilam na wyjezdzie sluzbowym za nasza wchodnia granica. Wrocilam dopiero wczoraj w nocy Mohag jakze moglabym nie odpowiedziec na takie wezwanie! A na budowie zastoj. Z nowosci to instalator zamontowal kibelke na gorze Maja ruszyc od jutra Zobaczymy Ale od jutra tez montaz kuchni- dzis robilam odbior techniczny i bardzo mi sie mebelki podobaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 iga, to ja ustawiam się pierwsza w kolejce do obejrzenia Twojej kuchni. Jestem ogromnie ciekawa jak wygląda . Trzymam kciuki za kibek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.06.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Jest juz ta kuchnia ???? !!!!!! a jak zamontowali kibelek, trzyma wymiary ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.06.2007 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Kuchnia sie robi- wole wam pokazac jakies konkrety wiec sobie poczekacie Ale jestem na razie bardzo zadowolona- nie tylko z kuchni. Ciesze sie, ze sama obmyslilam cale wnetrza i rozpiera mnie autorka duma Kibelek zamontowany- ale wyglada paskudnie. To ten, co mial mies odplyw pionowy a podejscie zostalo zle zrobione i ma wyjscie poziome- wszystko na wirzu- taka paskudna rura. Bede t musiala jakim koszem na smieci obstawic, zeby ten ohydny widok zaslonic... Kompletna porazka. Nietety, ale to wlasnie nasza prywatna niebieska lazienka wyszla najgorzej- same fuszerki i niedorobki- od instalacji do polozenia plytek. I niewielkie pocieszenie stanowi dla mnie fakt, ze tylko my we dwoje bedziemy to ogladac i z tego korzystac. Wg mnie dom buduje sie dla siebie a nie na pokaz dla gosci... Na oslode wkleje jakies foty czastkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.06.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 igus, a nie mozesz tej rury zaplytkowac, zrobic taka ala obudowe z plytek ? u mnie w malej lazience tez jest taka rura, tylko u mnie musi ona byc bo przesowalam kibelek i umywalke bardziej w kat zeby mi sie w drugim kacie normalnie drzwi od kabiny otwieraly... a ze w tym kacie jest komin to nie mozna bylo jej wpuscic w sciane i jest tez na wierzchu. U mnie bedzie robiona obudowa z mdf-u identyczna jak szafka pod umywalke. Obudowa bedzie biegla od sciany az do tej szafki, bedzie miala taka wysokosc zeby laczyla sie gorna krawedzia z dolna krawedzia tej wiszacej szafki... mysle ze jakos to bedzie wygladac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.06.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 No u mnie wlasnie nie ma szafiki w poblizu a kibelek obok scianki kolankowej. Juz mysle, zeby stolarz, ktory bedzie mi w tej lazience robil obudowe umywalki i toaletke - zrobil mi jakas taka zaslone z ustawionej pinowo i mocowanej do sciany deski... A jak sie da to nad kibelkiem przeszloby to w taka polke licujaca za scianka kolankowa. Na razie trzeba bedzie to czyms prowizorycznie zaslonic...Nie mam teraz jakos glowy do myslenia o takich duperelach. Juz chce tam mieszkac, bo to codzienne jezdzenie w te i z powrotem u umawiami e sie z ludzmi mnie wykancza. Jak juz bedziemy na miejscu powinno byc duzo prosciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.06.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 pewnie ze tak, pozniej na spokojnie sobie wszystko poukladasz kurcze nie wiem czy dobrze widze, ale jak powiesz mi ze masz turkusowe szafki gorne do tego ciemnego dolu, to umre zaraz z zazdrosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts