Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Kochana tabaluga1! Ja dopiero jestem pół roku po slubie! I akurat na takim etapie, ze chcialabym efektow juz teraz - zaraz - jak najpredzej! :D :wink:

Ale moi tesciowe sa twradzi - nie daja :D :wink:

W kazdym razie nie zrozumcie mnie zle - ja bardzo swoich tesciow lubie (i mysle ze oni tez mnie toleruja - w koncu pozwolili mi u siebie zamieszkac :) ), tylko wlasnie jak sie duzo czasu spedza razem i jeszcze przy takiej zyciowej inwestycji to czasem jest maly kryzys :D

Generalnie ja sie przy tesciu uspokajam, bo on straszny nerwus i sie bardzo ta budowa przejmuje, wiec ja czesciej moge sie usmiechac i z przypmruzeniem oka do pewnych problemow podchodzic (bo on je widzi nawet tam, gdzie ich nie ma :D ) Ogolenie jest bardzo a nawet wiecej niz bardzo OK :D 8)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

iga - ależ ta budowa się "sama buduje". Podziwiam twój zapał i zaangażowanie. Ja też tak chcę - może prześlesz jakieś pozytywne fluidy, do tego mojego sąsiada, aby się nie rozmyślił, co ? :wink: :D

Co do wtrącania się teścia, to doskonale cię rozumiem :wink: . Moja mama też się zawsze do wszystkiego wtrąca i już nawet dowiedziałam się, że ta nasza działka, to nie jest wcale taka fajna 8) . Czasami brak mi słów :-? .

Ach co sie tesc przy tej budowie nerwów zje - to mówie wam - szkoda gadac. Wracam dzis o 21 do domu, ide na gore a on siedzi nad projektem i sie martwi. Bo tego słupka na dole sie nie da zlikwidowac! :( :o Ja mu na to, ze to juz ustalone (przeciez dzis ponad godzine szukalam po wszystkich stalowniach w okolicach rury fi 197cm 8mm i dł 3 m - zeby w ogóle byla na stanie, o cenie juz nie wspominajc! przy okazji w Centostalu odnalazlam na zybcie moją koleznakę z liceum :D ). On nadal bidolii. I krzyczy, ze projekt do d...., ze ta co robila adaptacje to i to spaparała (on sie znacznie gorzej o niej wyraza -i w sumie co do jakosci jej prac ma racje :wink: ), ze w projekt nie wpięte jakies moje zamienne rysunki działówek na poddaszu (ma je ekipa) i w ogóle caly swiat się wali, dom się sypie, nie da się w nim mieszkać - mam siąść z nim i płakać. I schody drewniane trzeba już zaraz zaprojektować, na nowo więźbę projektować i jeszcze cała masa problemów. Które dla mnie nie istnieją. A mnie się płakać wcale nie chce :D Bo co z tego, że słupek będzie - mnie to wcale nie przeszkadza:D Co z tego, że belki stropowe trzeba przeprojktowac - po to mam ekipię i kierownika żeby wychwycić błędy w projekcie i w porę im zaradzić. Nic się nie wali, ani nie pali. A ja oprócz budowy mam przecież jeszcze swoje inne życie i nie będę cały dzień siedzić i badolić :wink: Trochę mu powiadziałam do słuchu i się chłopak uspokoił (choć zapewne teraz nadal nad tym projektem siedzi :wink: ). Na jutro się, bez mojej wiedzy umówił z kierownikiem na 19 - i zdziwniony że mnie nie bedzie. Niech sobie mężczyźni badolą nad tym projektem i ustalają zmiany konstrukcyjne - mnie to już nie dotyczy. Mam zamiast tego ciekawsze zajęcia :D :wink:

Gerion tak. Wymar otworow okiennych + odpowiedni zapas na rolety ustalilam z producentem oknien jeszcze przed ropoczeciem prac muraskich i podalam ekipie. Tak samo zrobilam z wymarami drzwi wejsciowych. Szerokosci i odleglosc okna od poziomu podlogi sprawdzalam z miarka na budowie w zeszlym tygdoniu - wszsko bylo cacty (tylko okno kuchenne i w salonie beda jeszcze ceglami sztukowac aby im wyszla odleglosc od planowanego poziomu pozlogi 90 cm. Wysokosci okine przed nalozeniem naprozy nie sprawdzalam, bo po prostu nie mialam mozliwosci, ale kilka razy ich na tu uczulalam, ze okna sa zamowione i jak spartola otowry i zrobia sie nietypowe okna to ini beda doplacac, takze mysle, ze jest ok. Wiem, ze moze powinnam spradzwic, ale w tym tygodniu jestem troche poza ta budowa i po prostu nie mam nawet kiedy tam podjechac.

Jasne dziewczyny :lol: :lol: :lol: Juz koncze :lol: :lol: :lol:

Z niewadomych przyczyn chociaz klada strop (zalewany bedzie po dlugim weekendzie) to moi budowlancy okreslaja koniec murow na koniec maja :o Chyba sie chca zabezpieczyc - ale nie ma szans - termin w umowi mija im w polowie maja. I chocbym nie wiem jak byla z nich zadowolna - to odsetki za ew. opoznienia im policze. Ale jak na razie to sie na to opoznienie nie zanosi. Na ostatni tydz. maja planuje wiec wejscie ekipy od dachu :D

zuczek, Adriano Komputero i reszta zaczynajacych na wiosne 06 - do dziela kochani! Ja chetnie na was zaczekam :D :wink:

Oj, ja też zupełnie nie spodziewałam się takiego tempa. :o :o :o :o :o :o

Ale buduj iga , buduj i oby zapału nie brakło. A teść bidulek rzeczywi ście się przejmuje. Z drugiej strony masz dużą pomoc przy nadzorowaniu.

Projektantkę pożądnie obsmaruj na forum- jak skończysz budowę. Przecież wzięła za to pieniądze. Jak można tak zawalić projekt?

Oj projektantka to bylby temat na dlugi i bardzo niecenzuralny watek...

Ale to "tamta raza" jak wyrazal sie bohater poboczny jednej z moich ulubionych ksiazek z dziecinstwa. Coz - madry jest czlowiek po szkodzie, ale niestety przekonalam sie, ze jak cos jest super tanie to jest w tym knyf. I wtedy nie szulakal polecen z forum - teraz kazde poszukiwanie nowego ludka do budowy od tego zaczynam :wink:

Iga, miej oczy dookoła głowy i wklejaj zdjęcia, wklejaj, bo wszystko tak szybko idzie, że zanim ja zacznę to Ty już skończysz :lol:

Oby tak dalej !!! Trzymam kciuki !!! :D

O, widzę, że jeszcze nie wszyscy zaczęli :wink: A ja już myślałam, że zostanę sama na placu boju. Adriano Komputero - kiedy zaczynacie? :wink:

Iga wczoraj wieczorkiem zacztywałam się Twoim Dziennikiem.

Jesteś Bardzo Dzielną Kobietką , wspaniale sobie radzisz na tej trudnej wojnie budowlanej.Jesteś dla mnie kolejnym przykładem na tym forum że kobiety dużo mogą.Gratuluję dotychczasowych sukcesów.Będę pilnie śledzić Twój dziennik i oczywiście TRZYMAĆ KCIUKI !!!! :lol: :lol: :lol:

Iga, miej oczy dookoła głowy i wklejaj zdjęcia, wklejaj, bo wszystko tak szybko idzie, że zanim ja zacznę to Ty już skończysz :lol:

Oby tak dalej !!! Trzymam kciuki !!! :D

O, widzę, że jeszcze nie wszyscy zaczęli :wink: A ja już myślałam, że zostanę sama na placu boju. Adriano Komputero - kiedy zaczynacie? :wink:

Zuczek, mamy zamiar już niedługo - w najbliższy wtorek wchodzi geodeta, w czwartek ogradzają teren , a od nowego tygodnia po długim weekendzie robota ma ruszyć na całego :D

Iga, zaczekaj na nas, zaczekaj 8) Nie, nie tylko żartowałam... idzie Ci tak dobrze, że nie możesz zwalniać! Trzymaj tempo, trzymaj! :p

kasia64 dzieki :D Kciuki jak zawsze mile widziane - zawsze sie przydadza i wiele moga pomoc :wink: Wiesz, ze ja tez jak wiele osob na tym forum trzymam kciuki za twoj poczatek :wink:

Adriano Komputero ja tam czekac specjalnie nie bede :wink: Ale dobrze wiem - zreszta sama zobaczysz - ze szybko dobijemy do podobnego etapu :D