Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Właśnie przeczytałam Twój ostatni wpis :( Przykre to rzeczywiście, ale Iga, to nie koniec świata. Bardzo mądrze postąpiliście nie kłócąc się z murarzami. Bo kłótnia nigdy do niczego dobrego nie prowadzi. Z każdej, nawet beznadziejnej sytuacji można wybrnąć, dojść do porozumienia. I w dalszym ciągu patrzeć na siebie bez :evil: :evil: Choć nie ulega wątpliwości, że powinni zrobić to dobrze i to oni powinni się znać na swojej robocie, a nie Wy. Ja już się przekonałam, że niektórym to trzeba tłumaczyć jak dzieciom. Dla Ciebie może być coś oczywiste i myślisz, że dla fachowca tym bardziej. A wcale tak nie jest :-? Ale nie martw się już, murarze to poprawią i będzie ok. Uszy do góry! :) Napisz no lepiej co tam miłego w sprawie dekarza i instalatora :wink:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ty się Iga tak nie przejmuj. Ważne że da się odkręcić. U mnie cały garaż ma spierd@#$ poziom wieńca, a były kierownik budowy o mało co nie pomylił frontu z tyłem budynku...

Poprawią poziom nadproży, trochę się opóźni reszta, ale to nie tragedia. Ot niewielka wpadka.

pozdrawiam

Gerion

Ano staram sie nie przejmowac,choc wczoraj bylo ciezko i myslalam, ze zalicze nocke rykliwa w moim piwnicznym WC - ale tesc wpadl i mnie przeploszyl :lol: Dziś - jak juz wiem, ze da sie odkrecic (bo wczoraj uslyszlam tysiac wrzaskow, ze sie nie da... :wink: ) to juz sie troche z calej sytuacji smieje. I Szef ekipy tez sie usmiechal - kwitując "Wszytsko za dobrze szło " i moze cos w tym jest :wink: Ale słyszelismy poznej czesc rozmowy z reszta ekipy. Oto słowa, ktore padaly od panow, ktorzy jakies 2 dni pracy spedzili nad tymi filarkami:

Szef:" No to trzeba rozkuć"

Pan1 - lekko płaczliwym głosikiem:" No po to tyle to robiiśmy, żeby teraz kuć?"

Pan;" No i co teraz?" Głosik podobny był do Pana1 :lol: :lol: :lol: Normalnie serce się kraje :wink:

Teraz sobie wyobraźcie rokuwanie tej żel-betowej konstrukcji :-? brrr :-?

Iga, nie może być tak, żeby nie było jakiś wpadek. To byłoby za piękne :wink: . Najważniejsze, że da się jeszcze to poprawić .

Ja za swoje kaloszki (bardzo podobne do Twoich i kolorek ten sam 8) ) dałam 26 PLN , ale kupowałam je w gminnym sklepie . Na peryferiach miast nie dosyć, że wybór fasonów większy to i w kolorach można wybierac :lol: .

Głowa w górę Iga ! Będzie dobrze ! :D

Nie przejmuj się iga, tą wpadką- najważniejsze, że w porę wykryta i można jeszcze ją naprawić.

Stempelki za darmo- proszę, proszę. Takie oszczędności naprawdę cieszą i duszę i nasze portfele. A jeśli chodzi o płaszcz wodny- ja właśnie taki zamierzam zrobić u siebie. Tym bardziej, że mam w domu alergików, a ponoć w takim przypadku DGP jest niedopuszczalne.

Iguś

co do kominka z płaszczem - mamy taki z firmy Termico z Międzychodu.

Pomimo, iż jeszcze nie mieszkamy, to jesteśmy badrzo zadowoleni.

Gdyby nie on to tej zimy, przy 30 stopniowych mrozach szlag by trafił nasze jesienią kładzione tynki - a tak...

PRZETRWAŁY

widzię jeszcze wiele innych plusów, ale nie ma co się rozpisywać :)

ps. kosztował 3, albo 3,6 tys. + VAT :D

Szczęście, w nieszczęściu z tymi filarkami jest takie, że udało się je w porę wychwycić i wszystko naprawić :wink: . A tak w ogóle masz bystrego męża :lol: , dobrze że jest ktoś kto patrzy na to " z dystansu", bo człowiek oglądając to na codzień, tak naprawdę nie zauważa podstaw :wink: :lol: .

Kaloszki pikne,

a kominek z płaszczem wodnym i my mieć będziemy i pewnie niedługo zaczniemy się rozglądać :lol:

Powodzenia

Iga - nie było mnie parę dni i jakie postępy :D :D :D . Dobrze, że w porę udało się wychwycić niedociągnięcia z filarkami. Tylko pozazdrościć. Zanim ja zacznę, to ty już zdążysz skończyć.

My będziemy mieć kominek z płaszczem wodnym. W końcu czymś trzeba się ratować przed rosnącymi cenami gazu :wink: . Moi znajomi mają i bardzo sobie chwalą.

Ano widze, ze nam sie klub milosnikow kominkow z plaszczem zrobil. A jakie dodakowe ceny instalacji (to do tych co maja, albo moga sie od znajomych dowiedziec)? I czy jakis bardziej wybajerzony piec jest potrzebny?

Nefer- wlasnie to zagotowanie tez mnie martwi. No ale w dobrze zrobionej instalacji powinno byc jakies zabezpieczenie - naczynie wyzbiorcze (czy jakos tak :wink: :roll: ) i miejsce na spuszczenie przegrzanej wody - tylko jak ona z powrotem wcaca do instalacji? :roll: Oj chyba z moimi róznymi instalatorami sobie urzadze narade na ten temat i zadam im mnostwo pytan.

Generalnie jest tak, ze uzytkownicy wszyscy sobie chwala - pocztalam troche odpowiedni klub u nas na forum.

Jak wy macie jakies konkretne wyceny i rozwiazania - albo najlepiej ludzi z oklic Poznania to ja chetnie wszystkie informacje przyjme :D

Wiem, ze balagan w tym moim pisaniu ale cos z nadmiaru zajec sie pozbierac nie moge i skladnie pisac :wink:

A poza tym - kurduple tak maja :lol: :lol: :lol: :wink:

NAsz wspólny instalator zrobił u mnie tylko sanitarną ;-)

Teraz czeka na resztę (znaczy mam mu dać znać), bo zaim do mnie wejdzie to jeszcze pewnie kilka ładnych tygodni(wpierw elektryka, potem tynki, a dopiero potem CO).

pozdrawiam

Gerion

ps. masz jakiś wzór umowy? podeślij mi proszę jeśli można... [email protected]

iga, widzę, że masz poważne dylematy, tym bardziej, że czas trochę Cię goni. Ale z tego co zdążyłam Cię już poznać, wiem, że dokonasz trafnego wyboru. Wkażdym razie życzę Ci tego.

A z tymi filarkami.... dobrze, że też w porę zauważył Twój mąż. Najważniejsze, że da się naprawić.

No Iga, czytam, że kusi Cię płaszczyk wodny :D My też jesteśmy wiernymi fanami takich kominków :D Jakiś czas temu dzwoniłam na ul. Miętową w Poznaniu, bo pamiętam, że kiedyś ktoś ich polecał bodajże w grupie wielkopolskiej i generalnie pierwszy kontakt ok, ale bliżej ich nie sprawdzałam, więc nie będę polecać. Jeśli chcesz podeślę Ci dokładny kontakt - sprawdzisz i ocenisz sama :wink:

A tak w ogóle to gratuluję postępów na budowie! :D