alfreda 28.05.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 No fakt!!! DOMEK prezentuje się fajowo!!Pomysł na ściankę z obrazami..Super!!! Już teraz jestem ciekawa produktu finalnego A tak pozatym , to podziwiam Cię za wnikliwość i operatywność( Wyceny, rabaty, )podziwiam rownież to że na tym etapie już zaopatrujesz wykończenie ( bateria) BRAWO!! Ja na tym etapie to myślalam o ...głownie chyba o gwoździach.. Szło ich tyle, jakby majstry je jedli...nie mialam ani czasu, ani wenny na myślenie o wnętzrach i ich końcowym efekcie..To teraz mam! Mam to, na co sobie zasłużyłam!! Czyli wielkie "JAJO" w postaci doposażenia wnętrz!!! Gratulacje przedsiębioczości i zapobiegliwośći!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.05.2006 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Dzięki Gryfpc ta elektryczna pomoc bardzo sie przyda a i kieszen bedzie dobrze sie czula Adriano Komputero jednak dgp, bo plaszcz dla nas za drogi A widzialam juz po sezonie zimowych instalacje dgp na parterze i na poddaszu bez sladu zabrodzen. mam nadzieje, ze i u mnie tak bedzie. Na wszlki wypadek tak projektuje odbudowe, zeby mozna bylo odkurzac w srodku raz na jakis czas tabaluga1 dziekuje za pochwaly Batryja nie dosc, ze podoba mi sie wizualnie to jeszcze bardziej cenowo alfreda ale mi kadzisz Mysle, ze nie wystaje podan przecietnych forumowiczow budujacych. A z tym budowaniem i tak mam mnostwo problemow. No a wnetrza t moj konik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna 29.05.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Widzisz ja na tym etapie myślę już też o kominku, ale mój małżonek się ze mnie śmieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.05.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czarna to niech sie nie smieje tylko sie cieszy, ze ma taka myslaca Żone Od tego jaki chcemy kominek zależy doprowazdenie powietrza, spalinowa czesc w komnie (przekroj) i np. instalacja wodna. warto to dobrze na poczatku przemyslec, aby poniej nie plakac, ze nie mozemy zamontowac takiego kominka jakiego chcemy. No ale twoj malzonek na pewno takich technicznych szczegolow dopielnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.05.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Zgadzam się po całości.... Prędzej trza się rozglądać!! Później wychodzą babole..niedość że nieładne to i kosztowne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.05.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Iga, jejku, jejku, jak Ci ten Twój domek rośnie. Już ekipa od dachu wchodzi . No, no i już o roślinkach zaczynasz myśleć, o pomoście nad wodą... ach ! jak miło będzie A ze zdjęciami to dobry pomysł. Zawsze lepiej pokazać o co nam chodzi niż tłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.05.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 No - ogrod to dopiero temat na kolejna wiosne, ale ja lubie pracowac koncepcyjnie na calosci, coby mi sie poszczegole elementy zgraly w jedno Z tego powodu np. odrzucialm pomysl pomaranczowego tynku na zew. i bedzie raczej jakis bez w poloczeniu z brazem. Jeszcze nie zdecydowalam czy raczej tynk mozaikowy czy plytki klinkierowe No ale to takie luzne dygresje. Bo cos ostatnio w zyciu pozabudowlanym uklada sie srednio, wiec sie skupia na budowaniu i od razu mi sie humor poprawia jak taki piekny cel widze na koncu sciezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.05.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 I ten CEL jest najważniejszy ! Wszystko inne jakoś się ułoży. Ważne żeby zdrówko dopisywało Powodzenia ! Trzymaj się cieplutko P.S. Zapachowa, ciepła kąpiel sprawi, że poczujesz się odprężona i zrelaksowana. No i humorek bedzie lepszy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.05.2006 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Kochana - zebym ja to miala wianne! Pamietajcie, ze mieszkam w piwnicy Nie mam kuchyni i zlewu a ty mi tu o wannie Dletego z takim zaangazowaniem wybieram wanne do naszej lazienki przy sypialni Ale bez obaw - ja mam raczej pozytywne usposobienie, wiec i bez kapieli sobie poradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.05.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 To całe szczęście Iga , że Ty optymistka jesteś ! Już Cię widzę w wannie pełnej piany w NOWYM DOMKU . Chyba będziesz w niej się pluskać kilka razy dziennie , by odrobić ten czas kiedy jej nie miałaś P.S. Tak z innej beczki : mieszkałam kiedyś w przystosowanym pomieszczeniu na lokal mieszkalny (czytaj : piwnicy) i zamiast zlewu miałam wannę. Myliśmy w niej naczynia. Jak już było po zmywaniu, to człek nie mógł sie wyprostować - tak go plery bolały. Tak więc nie wiadomo co lepsze - wanna, czy zlew . Odpowiedź jest oczywiście banalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.05.2006 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 My teraz mamy taka mala wanienke na wysokosci w pralni. Ta pseudo wanienka jest naszym zlewem kuchennym (wiec boloce plery zapewnione ) i prysznicem Zgebiam wiec temat ze wszystkich stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 30.05.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Hi hi hi! A my za to mamy i zlew i wannę, ale co z tego, jak łazienki są naokrągło zajęte przez moje dwie dorastające szwagierki Iga - gratuluję postępów na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.05.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Iguś - ale masz chałupę !!!!!!!!!! Pięknie rośnie !!!!!!!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.05.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Hej Iga ! Ja w sprawie wanny Tez planuję dokładnie taką samą i mam już jakieś typy np: Ravak Campanula http://www.ravak.pl/?page=campanula Rozmiar 180x80 cena 1330zł - myslę że to nie najgorszy wybór. Bardzo szybko u Ciebie budowa się posuwa - ale ja też nie próżnuję - jestem tylko 2 tygodnie z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.05.2006 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Zuzza ja wlasnie wczoraj wieczorem ogladalam sobie katalog Ravaka. I maja nowosc - taka super ergonomiczna i wygodna wanne You, ktora ma dolewania cieplej wody podczas kapieli w okolice ledzwi i bioder Bajka No ale jest tak uksztaltowana, ze kapiel we dwojke odpada... A poniewaz wspolka kapiel bedzie pewnie u mnie rzadkoscia za to moja prywatna bczestym luksusem - mam niezly zgryz. Choc jesetm pewna, ze Malzonek powie - kup dla siebie. Na szczescie wanna You nie jeste taka piekna jak inne modele, wiec sie jeszcze obaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ty to masz tempo. Domek urósł w oka mgnieniu, teraz dysputy o wannach. Zazdroszczę tego zapału i zasobu informacji. Ja powoli wysiadam. A tak poważnie, zaczynam w czwartek- już zgrałam koparkę, wywóz gliny, beton, wykonawców i kierownika budowy. Szkoda tylko, że zaczną beze mnie- ja do 13.05 pracuję. Myślę jednak, że zdążę na najważniejszy moment- zalewanie. A poza tym to teraz żyję bardziej moim awansem (nauczyciele pewnie wiedzą, o co chodzi) i szlag mnie ciężki trafia, że muszę pisać jakieś bzdurne sprawozdania i ewaluacje i tym podobne głupoty, kiedy powinnam zająć sę czymś zupełnie innym. pozdrawiam i życzę dotrzymania takiego tempa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.05.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Iga, Ja bym się bała tego plastiku w wodzie. Jak to doczyścic? Zresztą wiem ze z wanny nie będę wcale korzystać - tak jak teraz Mam w projekcie podwójną kabinę prysznicową, a wiem, że czasu na wylegiwanie się w wannie nie będzie za duzo... Mi się podobają jak najprostsze - chętnie nawet zupełnie prostokątne - ale właśnie z odpływem na srodku... Moze kiedyś się uda z niej skorzystać we dwójkę Zobaczymy... Podobno duża wanna to też oszczędność wody - potrzeba mniej wody, żeby się całkowicie zanurzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.05.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 tabaluga1 czytajac o twoich nauczycelich egzaminach wiemy, ze dasz sobie rade - a od sierpnia bedziesz iala cza sposwiecic sie budowe. Pociesz sie, ze nie mialam szans byc na zalewaniu i wszystkie te wazne etapy dzieja sie jak ja jestem w pracy Zuzza nie boj nic - ja tez mam zaplanowana 2-os kabine 120 x 120 (albo na 90 - sie zobaczy ), bo Malzonek woli prysznic Ja wam mowie - jak sie nie ma lazienki to sie fiola dostaje planujac przyszla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 31.05.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Iga ja tylko planuję i planuję... Tabaluga - nie martw się - ja też nie mam czasu jeździć na budowę. Ktoś musi pracować... Pojawiam się tylko raz w tygodniu. Czasami wieczorem nie mam nawet siły, żeby zobaczyć zdjęcia, które mąż robi w ciągu dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 31.05.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 To ja mam pomysł - zastrzel tych swoich Mężczyzn inną propozycją odnośnie elewacji komina: pokryjcie go kamieniem ciętym!!! My nie mamy innego wyjścia, bo kształt naszego komina dyktuje nam tylko taką elewację (no może oprócz tynkowej ), ale wierz mi jest to bardzo ładne rozwiązanie!!! Wymurujecie z cegły pełnej (ale drążonej!!!) i przykleicie na to ładny kamień cięty. Pomyśl!!! Pozdrawiam!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts