tabaluga1 07.06.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Iga, wszystko bardzo ładnie ze sobą gra, ale to pisali juz moi poprzednicy. Czekamy niecierpliwie na dalsze relacje z boiska i zdjęcia z udanych akcji Jeśli chodzi o drewno, to czyżbyś też miała więźbę z drewna ciętego nie w zimie? Pytam, bo sama nie miałam wcześniej funduszy (jeszcze nawet nie zamówiłam więźby, choć juz mam wyliczoną) i będę miała więźbę wiosenną albo i letnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.06.2006 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Nie wiem kiedy ciete bylo drewno na moja wiezbe - pewnie jakos teraz na czasie. wiem, ze nimy zimowe lepsze - ale po pierwsze nie mialam wybranego wykonawcy do dachu (a przez wykonawce wiezbe mamy taniej), a po drugie jakbym cos zmienila po drodze i wizba tez by sie zmienila to mialabym klopot. Niby podobno zimowe lepsze - ale raczej staram sie o tym nie myslec Dowiedzialam sie, ze drewno ma byc w piatek - najpozniej w poniedzialek, czyli czytaj w poniedzialek wchodzi ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.06.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Iga, no proszę ! W poniedziałek wchodzi ekipa - toż Ty zaraz wiechę wieszać będziesz . A to czy drewno z zimy, czy z lata - jest z pewnością mniej ważne od dobrej impregnacji Instalator (z gazem) , ten "środkowy" co daje serwis, to co konkretnie będzie Ci instalował ? P.S. Wszystko Ci świetnie idzie. Tak trzymaj !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.06.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Nie wiem kiedy ciete bylo drewno na moja wiezbe - pewnie jakos teraz na czasie. wiem, ze nimy zimowe lepsze - ale po pierwsze nie mialam wybranego wykonawcy do dachu (a przez wykonawce wiezbe mamy taniej), a po drugie jakbym cos zmienila po drodze i wizba tez by sie zmienila to mialabym klopot. Niby podobno zimowe lepsze - ale raczej staram sie o tym nie myslec Dowiedzialam sie, ze drewno ma byc w piatek - najpozniej w poniedzialek, czyli czytaj w poniedzialek wchodzi ekipa Dzięki - to chciałam wiedzieć. Więc też już nie martwię się o moją więźbę. Zresztą podobnie jak Ty, powiedział mój tato, który trochę zna sie na drewnie i będzie mi ją układał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 07.06.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 witam i o dachówkę pytam-jaka firma iczy ceramiczna to jest czy cementowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 08.06.2006 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Adriano Komputero wszyscy instalatorzy ( a więc równiez środkowy) są od: wody i centarlnego, kanalizy,l podlogowek a niektórzy dodatkowo robią też instalacjie gazowe. I ceny sa za to wszystko na moj dom: w tym 45m2 podłogówki i 3 łazienki. Jak widać jeden od rdugiego może być droższy o panad 1000 zł! Sama nie wiem, którego wybierzemy... tabaluga1 Powiem ci tak - nie mozemy dac sie zwariowac. Przez cala budowe na kadzym kroku slyszysz takie twierdzenia jak tym zimowym drewnem. Albo nie bedziesz sie tym za bardzo przejmowac, albo na 100% nie wybudujesz domu w jeden sezon - a i tak pozniej bedziesz sie stale czyms gryzla. Jak dla mnie gra nie warta swieczki Miraśka Dachówka jest ceramiczna firmy Jungmeier - model COSMO - taki dosc specyficzny, bo bardzo płaski, ale ja własnie czegos takiego szukałam. Trochę podobna to tegalitu Brassa, ale tę dachówke trudno już dostać. A i co najwazniejsze - wszystkie kolory sa w jednej cenie - bez dopłat jak w przypadku innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 09.06.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Iga, całkowicie się podpisuję pod twoją odpowiedzią dla Tabalugi (zresztą tą dla Miraśki też ) Pewnych rzeczy trzeba dopilnować, ale wszystkiego nie da rady , zresztą niektóre kwestie mają duże mniejsze znaczenie niż nadają im "fachowcy" A co do rozbieżności cen instalatorów wod-kan, CO itd, to u nas sa od 4,5 do 8 tys za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.06.2006 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 No - alez mnie wszyscy opuscili Cisz Panie - cisza! A u mnie dach zaczeli stawiac - czytaj strugaja i wnosza pierwsze wiezbowe klody Ale wielkie niektore - projektant ostro przewymiarowal - gdzie tam do takich belek dach jak nasz. Poszlo na drewno 4000 mam tez pewnie jutro placis 8000 za dachowke. I wplacac za okna i rolety bo maja montowac ... Kasa leci - a tu juz po pierwszej transzy... Normalnie finansowa masakra No ale trza sobie radzic - z oszczednosci swoich i rodziny I leceic po transze nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.06.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 iga, to gdzie te zdjęcia z zaczątkami daszku? No i dzięki za pocieszającą odpowiedź. Faktycznie, nie można sie tak wszystkim przejmować. Będzie dobrze- ....bo MUSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.06.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Adriano Komputero wszyscy instalatorzy ( a więc równiez środkowy) są od: wody i centarlnego, kanalizy,l podlogowek a niektórzy dodatkowo robią też instalacjie gazowe. I ceny sa za to wszystko na moj dom: w tym 45m2 podłogówki i 3 łazienki. Jak widać jeden od rdugiego może być droższy o panad 1000 zł! Sama nie wiem, którego wybierzemy... iga, i co już wybraliście ? Gdzie masz zdjątka tych wielkich kłód ? Chcę je zobaczyć ! Pierwsza transza jak mówisz wydana i przeżywasz finansową masakrę . Przewyższyłaś budżet ? Co Ci wyszło drożej przy realizacji ? Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 14.06.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Iga - faktycznie, dach jest troszku przewymiarowany. Ja zmniejszyłem nieco wymiary murłat i płatwi, ale same krokwie pozostawiłem takiej grubości jak w projekcie. Dlaczego? Bo zobaczyłem, jak się powyginały "zapałki" położone na dach przez szwagra. Lepiej zapłacić trochę więcej i nie patrzeć na łuki z belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.06.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 No proszę, to jeszcze chwila i wiechę będziecie opijać? Czekamy na fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.06.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Gdzie są zdjątka dachu w częściach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.06.2006 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Zdjecia wkleje - obiecuje - juz niebawem Na razie masakra - dzis zamowilismy w koncu akresoria dachowe, dachowke (maja byc na srode). W sobote konczy z wiezba. A na pn i wt znowu wchodza murarze. W zw z tym zamowilam tez cegle klinkierowa na kominy i transport na pn. Mialam zalatany dzien. Osatecznie szlufujemy temat rolet... Adriano Komputero instlator tescia ze srednia cena umowiony na jutro. Chyba podpiszemu umowe... pasco masz racje ale te krokwie sa na prawde WIELKIE! Normalnie budowa przyspiesza i mam braki w kasie i czasie Jesli chodzi o kase to po prostu musilismy juz zaliczkowac czesc rzeczy przewidzianych przez genialny bank na inne transze. Zreszta I transza i tak obejmuje tylko czesc dachu, wiec w przyszlym tyg ruszamy po kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.06.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Ok.Poczekamy i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 16.06.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 No i co? nie ma zdjęć gdzie jest iga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 17.06.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 ZDJęCIA,ZDJęCIA, ZDJęCIA!!!!!! oczywiścia zdjęcia beż opisu się nie liczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.06.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Dołączam się do grupy oczekującej na ZDJĘCIA ! I co - podpisaliście w końcu umowę z instalatorem teścia ? Co z roletami ? Pisz Iga, bo wszyscy ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.06.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Od srody bylam na urlopie, a w domu tepsa odciela nas od internetu - jakis kabalek na trasie sie urwal. A z pracy djec nie bede wklepuwac do albumu i wkeljac na forum - wiec poczekacie Ale mozecie mi wierzyc na slowo - wiezba skonczona. W czwratek lub w piatek dowoaza dachowke Spraw okolo budowlanych mam full: instalacje, elektryk (musze wybrac z dwoch), dzis wybieram kolor rolet (bo doszly nowe mozliwosci) i chyba jade w wnioskiem o kolejna transze. w kasie pustki kompletne Normalnie rak i czas mi brak - jak bede miala swobodny dostep do sieci obiecuje naprawic wszelkie szkody i nadrobic zaleglosci Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 19.06.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 iga najważniejsze że na budowie wszystko posuwa się do przodu i wierzę na słowo.Trzymam kciukasy i na zdjątka poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts