Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iga Miło cię widzieć :lol: , a po urlopie to pewnie wypoczęta i z energią do pracy :wink:, zwłaszcza takiej jak koordynacja kolejnych ekip.

To jest faktycznie w tym wszystkim chyba najgorsze: zaplanowanie tak żeby ekipy się "zgrały", dopilnowanie żeby zrobiły dokładnie to, o co nam chodzi i w terminie. :roll: :wink:

Jak się buduje w jeden sezon, to chyba nie do uniknięcia :-? , ja pocieszam się tym, że instalatorów, róznej maści nie będzie tam juz za góra 2 miesiące. :wink: Potem to już tylko kafelki :lol: ...

Zyczę powodzenia i szybkiego podłączenia do sieci.

W oczekiwaniu na zdjęcia będziemy skandować wyćwiczeni na meczach: TEPSA! ,ZDJęCIA! TEPSA! ,ZDJęCIA!!! :lol: :lol:

p.s. Pochwal się tymi nowymi koncepcjami roletek, jestem osobiście zainteresowana, jeśli są w odcieniach jasnego brązu (nie żółtawego) :wink: :lol:

Ano faktycznie wypoczelam bardzo. Polecam taki dwudniowy wypad: Mabork + 1 nocleg i dzień nad morzem. My akurat bylismy w Kątach Rybackich - hmmm pyszna wędzona i smażona rybka :D

Co do reszty juz robie wpis pisany w dzienniku. W nocy TEPSA nad znow podlaczyla wiec dzis wieczorem beda zdjecia :D

Super, że udało ci się znaleźć rolety czekoladowe (jaki apetyczny opis), na pewno będą ładniej wyglądały nie te niestety prawie czarne.

Ja mam bramy garażowe w ciemnym brązie (neistey tu już w ogóle jet mało kolorów), notomiast przed chwilą dowiedziałam się, że rolet ciemnobrązowych chwilowo brak , za to pojawił się orzech, więc chyba namieszamy ostro i będziemy mieli drewnopodobne orzechowe rolety i inne bramy garażowe, zobaczymy jak to będzie wyglądać :roll:

Świetny pomysł z doświetleniem schodów i tą przestrzenią zamiast stryszku :lol:

Iga ,u mnie w dzienniku znajdziesz kwoty elektryków. NIe bawiłem się w zliczanie punktów tylko od całości. Oczywiście od razy rób inst. antenową, komputerową i alarm ;-)

Jakby co to podam CI namiary na moich, są naprawdę nieźli

Co do wysokiego progu okien tarasowych - wybraliśmy okna z krakowskiego Oknoplastu, z opcją niskiego progu. Bez dopłaty, a fajny patent, nie wiem czy jakikolwiek inny producent to stosuje.

pozdrawiam

gerion

Moje wyceny od elektrykow (oczywiscie plus domofon, kabel do bramy, tv, siec koputerowa i do kina domowego oraz polacznie miedzy kompem a kinem domowym oraz alarm na parterze i na pietrze) mialy ceny: 4.500, 3.000, 3.500 - ta ostatania zbita wlasnie do 3.200. To sama robicizna oczywiscie. Raczej wybiore tego najtanszego - zrbil na mie najlepsze wrazenie - to ten ktorego rady opisywalam kiedys w dzienniku.

To tak informacyjnie dla wszystkich. Widze po gr wlkp., ze te jego 23 za punkt to nie jest tanio, ale za to najkorzystniej dla mnie liczy punkty. Do umowy i tak uslae cene ryczaltowa za calosc wg zalacznika :D

Iga, dużo się dzieje u Ciebie :D. Nie dziwię się, że przy takim tempie budowy jesteś zabiegana . Tyle decyzji i tyle wyborów trzeba podjąć, a czasu na to mało. Gratuluję zamówienia rolet w apetycznym kolorze :wink: :D . Pomysł z doświetleniem klatki schodowej i poddasza bardzo mi się podoba :D . U siebie też o tym myślałam i wpadłam na pomysł świetlików rurowych. Ale ostatecznie chyba jednak z nich zrezygnuję :roll:

Więźba IMPONUJĄCA !!! :D :D :D . GRATULACJE ! :D

A beleczki faktycznie "przy sobie" :wink: :D

Narożnik troszku "kaprawy". Zapytaj kierownika, czy może tak zostać :roll:

Więźba od przyjazdy belek do ukończenia to było u mnie 7 dni roboczych :D

Może jakich spec sie wypowie odnosnie moich szczytów. Po autorytatywnej opinii tescia musze podac konkretny powod, zeby wezwac kierownika budowy :-? Ktry zreszta w dzinnku budowy odebral juz prace murarskie i wezba (nie widzac ich... :-? )

No proszę, i już widać zarys całego domu. Dach sprawia, że dom wygląda już nie jak budowa ale jak dom.

Iga, nie widać tego dokładnie na zdjęciu (tym z dwoma klinkierowymi kominami) - ten drugi komin jest w kalenicy czy koszu?

Co do estetyki na ścianie szczytowej - zatynkuje się i ociepli i nie będzie widać :wink: .

Pięknie u ciebie, pięknie i kominy takie ładne , super. Domek staje się domkiem...jeszcze barrdziej :lol: , a od jutra dachóweczka słyszałam :wink:

Pan R wczoraj chciał z Twoimi dekarzami pogadać i przed czwartą widział tylko jak odjeżdżają. :roll: :lol: Podobno też zrezygnowałaś z dachówek bocznych (czy pan R powiedział Ci że nie ma dwufalowego cosmo? bo ja dowiedziałam się dopiero dzisiaj na budowie :evil: ) Napisz jak wykańczasz szczyty, bo ja przechodzę różne stopnie załamania ( :wink: ) w związku z tą "piękną ozdobną deską" :roll: , która musi być obciągnięta obróbką blacharską, impregnatem o super właściwościach bo jest najbardziej narażona na deszcze itp... :-? :wink:

ps. Rolety mają puszki i prowadnice w orzechu, a pancerz -ciemnybrąz ( :oops: ) (Rolety Portos)

odnosnie pana R juz swoje napisalam w dzienniku. U mnie sie nie sprawdzil - jest nieslowny. Ja tam siemojej ekipie nie dziwie. Sa z robota gruboprzed terminem. takiupal wczoraj. Jak ja koncze prace to tez chceisc do domu a nie czekac, 2 godz i patrzec jak sroka w gant (internetu tam nie maja :wink: ) i czekac na jakas dostawe do firmy :wink: Tym bardziej, ze nie maja tam nic do roboty. A dzis siedzieli i czekali na jego dostwe pare godzin a on nawet nie zadzwonil, ze nie przyjedzie :-? Jestem zniesmaczona i zawiedziona :( Mi tam sie te boczne deskowo-blachowe obrobki podobaja. A impregnacja deski tez sie za bardzo nie przejmuje. Tyle dachow tak sie od lat wykancza i wszystkie dobrze wygladaja :wink: Nie daj sie zwariowac :D A boczne dachowki mi sie po prostu nie podobaja :wink: