iga9 06.07.2006 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Acidtea witam u siebie Nie martw sie na zapas (praktyka i tak da ci sie we znaki ). Zawsze ktos ci tu na forum pomoze zuczek dzis wieczorem pedze na budowe obfotografowac calosc z oknami, wiec zobaczysz i dachowke bagat musze owiedziec, ze dopiero na tym etapie budowy mam na prawde problemy z czasem i odczuwam spore zmeczenie - ale pewnie te upaly sa temu troche winne, i to, ze w pracy wszyscy biora po kolei urlopy, a ja nie i im zazdrosze. Niestetyjak dla mnie 4-5h snu na dobe to zdecydowanie za malo - do tej pory sypialam 6-7h i odczuwam wielka roznice! No ale wszyscy mowia, ze w ogole po mnie nie widac, ze dom buduje, wiec kamuflaz mam niezle opracowany Musze przyznac, ze szkoda, ze tej dachowki nie wezmiesz - teraz bede musiala dopiero zaczac akcje ZWROT i czuje, ze bedzie ciezko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.07.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 iga, za Tobą dziewczyno to nikt nie nadąży. Trzymam kciuki, żeby alarm się nie powtórzył. No i może niech ta nocka się nieco wydłuży, bo 4-5 godzin snu to stanowczo za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 06.07.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Iga nie lotej ino za grzejnikami. Ja w grudniu obcykałem temat. Uderz probnie do Buderusa do tarnowa. Niech Ci wycenią grzejniczki Logaterm (podpowiedź: porównaj grubość ścianek płaszcza grzejnika na przekroju Kermi, Cosmonova i Logaterm) A jeszcze lepiej grzjniki, zasobniczek, osprzęt do podłogowki...(no nie, na piec Cię nie będę namawiał masz pewnie faworytów). Cosmonova to wyłącznie Bims Plus (mój znajomy tam pracuje). Mimo tego nie był w stanie dać mi lepszych cen niż Buderus. A Kermi...Kermi są fajne zdrówka Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.07.2006 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Wiem, ze grzejniki Buderusa wychodzą najtaniej. Rozumiem, że podejscia katowe do grzejników wraz z zaciskami sa wszystkie takie same - bo ja juz zamowilam i mam na budowie takie - a caly czas byla mowa o Cosmonovie. Kermi fakt fajne ale drogie, wiec odpadaja. Jesli te podejscia katowe nie graja roli to sobie jeszcze wycenie i Buderusa. Piec Viessman, bo moj instalator robi ich serwisy i wiem , ze moge zawsze na nim polegac (we dnie, w nocy... ). A podeślesz mi namary do Trnowa? To jakas główna wytwórnia Buderusa w Polsce? A jak z transportem - gratis? Niestey rury i podlogowke kupuje przez instalatora (Kann). Nie dalabym rady teraz tego zalatwic niestety, wiec wiem, ze tu przeplace Wole sie tym jednak nie zadreczac. Sama jedna w Poznaniu, bez samochodu pracujac na full bez urlopu nie dam rady wszystkiego tanio obcykac, wynegocjowac, zalatwic na czas na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.07.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Iga, GRATULUJĘ ! Tyle się u Ciebie dzieje, że nie nadążam . Okienka wyglądają superowo z roletami . Domek jest już DOMEM !!! Fałszywy alarm lepiej, aby się nie powtórzył . Takie rzeczy bardzo stresują ... Podziwiam Cię za obrotność i i trzymanie wszystkiego "pod kontrolą". Z pewnością instalacje i wykończeniówka gładko pójdą przy takiej Inwestorce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.07.2006 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 No Adriano - oby oby Dzieki! W kazdym razie dzis w nocy byl spokojnie. Na szczescie ochrona mnie nie budzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 07.07.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Iga9 Zle mnie zrozumiałaś. Chyba. Pisałaś na gr. wlkp., że masz problem ze znalezieniem ekipy do wykończeniówki na wrzesień i za to trzymam kciuki. My daaaleko w polu. Na razie tylko działka i wz. No i na 99% wybrany projekt. Bardzo dobrze Ci idzie. Jesteś bardzo zaradna i to jest i fajne i przydatne Sama z budową, bez samochodu i jeszcze w normalnej pracy bez urlopu a mimo wszystko umiesz załatwić. Tylko zazdrościć A dziennik sobie podczytuje od czasu do czasu. Nie odzywam się bo nie ma z czym: ja daleko w lesie, Ty za chwilę kończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 07.07.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Dachówka piękna, okna też! Rolety rzeczywiście kolorystycznie idealnie dopasowane do okien. A co do wyzwań... Samozaparcie, silna wola i motywacja są najważniejsze. Wiem co mówię. Właściwie nie wiem czy się chwalić... ale ale ja piąty tydzień nie palę!!! A rzuciłam przed rozpoczęciem budowy, gdy stresów nie brakuje. I dałam radę, więc Wy z dietą dacie tym bardziej! Trzymam kciuki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.07.2006 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 A dziennik sobie podczytuje od czasu do czasu. Nie odzywam się bo nie ma z czym: ja daleko w lesie, Ty za chwilę kończysz. No z tym konczeniem to mi wszyscy na forum kadza, ze niby pierwsza bede Moze i bym chciala, ale spojrzcie prosze na bagat - ta dziweczoyna to dopiero ma speeda! Acidtea pisz zawsze smialo - szczegolnie jak zaczniesz i bedziesz miala problemy to chetnie ci pomozemy I pisz juz teraz - gdybym wiecej pisala na forum moze moja daptacja projektu wygladalaby zupelnie inaczej. A tak - madra blondyna po szkodzie Zreszta my tu na rozne tematy piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.07.2006 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 zuczek to to tzrymamy kciuki. Moja przyjaciolka rzucala rok rocznie 1 stycznia. I wracala. W tym roku jej sie udalo - jak prztrzymasz pelne 3 miesiace ( z jej doswiadczen) - bedziesz uratowana. Choc jak sobie wybralas poczatek budowy na rzucanie to niezly termin - fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 07.07.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 No sama się sobie dziwię, że wybrałam taki termin... Ale tym bardziej doceniam swój wysiłek i tak łatwo go nie zmarnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 07.07.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Iga, co Ty u mnie piszesz, że u Was ugór, jak tam na zdjęciach widać, że takie ładne zielone po płocie się pnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.07.2006 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ta duza zielonosc to u sasiadow wszystko. To co widac na naszym rozklekotanym ogrodzeniu (ktore zniknie na budowe) - to faktycznie jakis pnacze Tylko ja nie wiem czy sie uchowa przyzmianie ogrodzenia No i nie wiem czy to nie chwast jaki? A reszta to same pokrzywy abo zasypana piaskiem ziemia. Zreszta caly nasz teren bedzie podniesiony jakas porzadna ziemia io ok 50-70 cm do gory - do poziomu ulicy To to pnace to chwast czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.07.2006 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Praca wre. Instalacje w toku. Zdjecia pewnie po weekendzie, bo teraz nie woze ze soba aparatu. Jutro spotkanie z jedyna ekipa od wykonczeniowki, ktora slyszac o wrzesniu zechciala spojrzec na moj dom Trzymajcie kciuki, zebysmy sie dogadali, bo wtedy bede mogla spac spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.07.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Na pewno się dogadacie. Ale kciuki trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.07.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Iga, powiem szczerze że ta kwota 20 tys za wszystko wcale mnie nie zdziwiła .. Jeżeli robią tez kompleksowo łazienki to ta kwota za robocizne nie wydaje mi wygórowana.... mojej koleżance facet robi łazienke , tylko łazienkę ok 10 m2 za 7 tys. A Twoja ekipa zrobi Ci wszystko. Ja bym brała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.07.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Iga proszę nie sypać w Swoim dzienniku tekstami typu :Problem polega na tym, ze inne ekipy maja wolne teminy od listopada. I jesli tak to na 100% nie wprowadze sie w grudniu. ZZebym to ja wiedziala, ze ekipy do wykanczania trzeba szukac tyle wczesniej Do poniedziałku policz sobie te metry i wypisz co możecie robić sami i zleć tylko te prace których sami nie dacie rady - cena powinna się zmniejszyć.Trzymam kciuki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 12.07.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Hmm, masz teraz nad czym myśleć... A jak tam dieta? Trwacie w wyzwaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.07.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 No tak, ale: zaba_gonia - tak sobie myśle i cztam (bo puściałam temat po forum) i spróbuję z nimi pogadać, żeby w tej cenie zrobili mi jeszcze jedną łazienkę na poddaszu (bo tam mam dwie) i może wezmę. Jak sprawdzam te ceny pojedynczych ekip to też sa rozbrajające Już l\kilka osób mi mówi, że ta cena to nie tragedia kasia64 ale tu jest problem. Bo Rafła ciągle nie ma - stale w rozjazdach (popatrzcie czy się gdzieś w tym dzinniku pojawia - obecnie powraca tylko na weekendy i to tak wykończony, że potrzebuje dużo snu). Jeśli więc zaczniemy robić sami - też nam ten grudzień nie wypali. Na razie stanęło, że sami ocieplamy w II poł sierpnia poddasze i kładzimy g-k. Wezmi sie na ten cel jakis urlop A co do reszty. Może jak ci mi w tej cenie robia tez i druga lazienka to na pewno zdazymy pokoje na poddaszu sami pomalowac i panele ulozyc zuczek oj mam, mam Ale czasu mi brak - już dziś czuję, że padam na twarz No, ale przeliczyć te wszystkie metry muszę cobym miała jakieś pojęcie. Powiem jedno - ekipy do wykończeniówki szukajcie z min. 3 miesięcznym wyprzedzeniem- a najlepiej jeszcze wcześniej. A nie znka któraś namarów na jakiegoś płytkarza z okolicy. Tego mi bradzo brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.07.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ja tam uparcie trzymam kciuki za grudniową przeprowadzkę Powodzenia i pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts