bagat 26.07.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Iga, prognozy pogody, póki co są bardzo dobre,, a to że trochę chłodniej, to tylko łatwiej będzie wam przeżyć pod namiotem . W przyszłym roku też jedziemy pod namioty, klimat jest fajniejszy (teraz jeszcze dziaciaki są za małe ) Kominki boskie, też się napaliłam na pewien typ (VOLCANO 2P, lub 2P h), do tego stopnia, że pozwoliłam sobie do nich przedzwonić , niestety dla mnie są trochę drogie. Przy okazji sprawdziłam Twoje ceny, kolejno: 7.448, a Exel trochę tańszy: 5,349. Mają ponoć na obornickiej 263 swojego przedstawiciela, warto zobaczyć na żywo te cuda. W ogóle mogłybyśmy razem zakupy robić , bo jak czytałam o dylematach lodówkowych to się uśmiałam. My mając dokładnie takie same "wytyczne" kupiliśmy w maju lodówkę LG GR-P207GTGA. Była promocja (!! ), wyprzedaż z wystawki, a wtedy wydawało nam się, że kaski spokooojnie nam wystarczy (o my naiwni , w sumie dobrze, że jest, bo teraz napewno bysmy już jej nie kupili ). Wygląda tak: http://www.skapiec.pl/site/cat/308/comp/61847, kupilismy ją za 3,500 i specjalnie pod nią przesuwaliśmy okno i ściankę kuchni, więc jak najbardziej zakupy AGD na etapie planowania chatki Pozdrawiam i życzę "okazji i promocji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.07.2006 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Troche za drogie to malo powiedziane No,ale zdecydowani jestesmy na podnoszona do gory szybe to trzeba placic W sumie ten ARISTON kosztuje 4.500, wiec musze sprawdzic rabaty na Obornickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 26.07.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Tynki rewelacja. No i pomysł z "medialną" ścianką kapitalny. Masz więcej takich pomysłów? Wszyscy niecierpliwie czekamy. No i na AGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.07.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ale masz fajny domek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awaj 27.07.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Świercz: roślinki byłam zakupiłam, wczoraj do mnie dotarły kurierem, posadziłam je na razie w dużych donicach, na działkę wysadzę je dopiero na jesieni (mamy tam glinę i teraz nawet szpadla w ziemię się nie wbije - ani roślinki ani mąż mogliby tego sadzenia nie przeżyć ) Kasia64: w temacie rozmnażania roślin, nalezy z tym poczekać do jesieni czy można teraz (no może jak się trochę ochłodzi ) upatrzyłam sobie piękny jaśminowiec w parku i szykuje na niego zamach, ale jakie długie mam obcinać te gałęzie lepiej proste czy rozszczepione wybacz te pytania ale chciałabym to zrobić raz a dobrze (a nie z sekatorem ganiać po parku co tydzień ) Iga9: wybacz że w Twoich komentarzach taką prywatę sieję - wątek o ugorach śledzę z uwagą tam też się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.07.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Iga9: wybacz że w Twoich komentarzach taką prywatę sieję - wątek o ugorach śledzę z uwagą tam też się odezwę A siej - wszystkim sie przeda - a moze nawet cos urosnie sylvia1 dzekuje bardzo tabaluga1 pomysłów to ja mam całą masę - tylko nie moge ich z różnych względów reazlizować A co do AGd - to największy problem mam z lodóką. te, które najbardziej mi odpowiadja są wolnostojące - taka do zabudowy poszła juz w odstawke, bo za waska i za mala - a do tego o głębokości 665 cm. Cała zabudowa mebli będzie więc miała ok 70 cm - a nie jak planowałam wczesnie 60 I to jest dopiero wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 27.07.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 iga lodówka to prawdziwe cudeńko,gratulacje zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.07.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Lodóweczka super. Ja też chcę miec wysoką zabudowę (lodówka i obok słupek z piekarnikiem i mikrofalówką) i również planuję cały sprzęt do zabudowy (zmywarkę już mam). Ale zaczynam się zastanawiać właśnie nad tą nieszczęsną lodówką. Jeśli nie znajdę do przyszłego roku czegoś sensownego w sensownej cenie , to wezmę pod uwagę Twoje rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 27.07.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Świercz: roślinki byłam zakupiłam, wczoraj do mnie dotarły kurierem, posadziłam je na razie w dużych donicach, na działkę wysadzę je dopiero na jesieni (mamy tam glinę i teraz nawet szpadla w ziemię się nie wbije - ani roślinki ani mąż mogliby tego sadzenia nie przeżyć ) Kasia64: w temacie rozmnażania roślin, nalezy z tym poczekać do jesieni czy można teraz (no może jak się trochę ochłodzi ) upatrzyłam sobie piękny jaśminowiec w parku i szykuje na niego zamach, ale jakie długie mam obcinać te gałęzie lepiej proste czy rozszczepione wybacz te pytania ale chciałabym to zrobić raz a dobrze (a nie z sekatorem ganiać po parku co tydzień ) Iga9: wybacz że w Twoich komentarzach taką prywatę sieję - wątek o ugorach śledzę z uwagą tam też się odezwę Jaśminowiec właśnie ukorzeniam ( w/g książki "abc rozmnażania roślin" ukorzenia się w sierpniu) po 3-4 tygodniach pokazują się nowe listki i to znaczy że się przyjęły.Ja odrywam gałązki z piętką dł .ok 15 cm z wierzchołka gałązki trochę rozgałęzione(w kształcie Y).Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.07.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 skoro zrobił się wątek ogrodniczy, to ja też dorzucę swoje trzy grosze Proponuję zastosować ukorzeniacz- dostępne w każdym sklepie ogrodniczym. Ja w zeszłym roku ukorzeniałam sobie bukszpanki- wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.07.2006 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 kasia64 a o co chodzi z ta piektką ??? Co to u licha jest? No i najważniejsze - czy można ukorzenic zdrewniałe łodyki czy tylko takie zielone obrywać? A w ogole wklejcie dziewczyny jak macie zdjecie takiego jasminowca bo ja lajkonik nie wiem czy to krzew czy drzewo czy co tabaluga1 ja ci zycze, aby do przyszlego roku ukazalo sie cos sensownego do zabudowy. Bo jak na rodzine z dziecmi to to, co dostepne na rynku wg mnie jest zdecydowanie za male A ja to wybralam prawdziwy czolg z pulki jednodrzwiowek Poza tym jest to model polecany swego czasu przez slynnych modzalewskich. Reszta tez bede miala w zabudowie - oprocz mikrofali (bo juz mam nowa - z zeeszlego roku - srebrna wolnostojaca samsunga z bajerami- moge smialo polecac ten model ). W gornej lazience bede tez miala wolnostojaca pralke, bo szkoda mi kasy na taka do zabudowy Ale wszystkie te zakupy planuje dopiero ok grudnia - stycznia wiec mam jeszcze czas na decyzje. Bede tez polowac na przedswiateczne propocje. Licze, ze w tym czasie w Pozaniu otworza sklep sieci Electroworl i bedzie taka walka cenowa jak w zeszlym roku w Warszawie. Wtedy udaloby mi sie obkupic na miejscu po korzytnych cenach. Jesli nie - bede robic zakupy w skepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.07.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Lodówka - cudeńko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.07.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Iga, Lodówka ważna sprawa - trochę mnie podłamałaś - bo mi się wydawało (o naiwności moja) że dużą lodówkę do zabudowy to żaden problem nabyć. Ja tez potrzebuję ogromniastej lodówki i zamrażarki. I co nic się nie znajdzie? Może miałaś jakies typy? Bo srebro mi nijak nie pasuje. A jakie będziesz miała fronty w kuchni? W ogóle to dlaczego ja nie jestem taka poukładana jak Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.07.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 kasia64 a o co chodzi z ta piektką ??? Co to u licha jest? No i najważniejsze - czy można ukorzenic zdrewniałe łodyki czy tylko takie zielone obrywać? A w ogole wklejcie dziewczyny jak macie zdjecie takiego jasminowca bo ja lajkonik nie wiem czy to krzew czy drzewo czy co tabaluga1 ja ci zycze, aby do przyszlego roku ukazalo sie cos sensownego do zabudowy. Bo jak na rodzine z dziecmi to to, co dostepne na rynku wg mnie jest zdecydowanie za male A ja to wybralam prawdziwy czolg z pulki jednodrzwiowek Poza tym jest to model polecany swego czasu przez slynnych modzalewskich. Reszta tez bede miala w zabudowie - oprocz mikrofali (bo juz mam nowa - z zeeszlego roku - srebrna wolnostojaca samsunga z bajerami- moge smialo polecac ten model ). W gornej lazience bede tez miala wolnostojaca pralke, bo szkoda mi kasy na taka do zabudowy Ale wszystkie te zakupy planuje dopiero ok grudnia - stycznia wiec mam jeszcze czas na decyzje. Bede tez polowac na przedswiateczne propocje. Licze, ze w tym czasie w Pozaniu otworza sklep sieci Electroworl i bedzie taka walka cenowa jak w zeszlym roku w Warszawie. Wtedy udaloby mi sie obkupic na miejscu po korzytnych cenach. Jesli nie - bede robic zakupy w skepach internetowych. Iga - piętka to kawałek gałązki od której odrywasz mniejszą( ciągnąc w dół).Jaśminowiec to duże krzaczysko o ładnych pachnących na biało kwiatach. Mam zdjęcia sadzonek ale nie chcą się wkleić Spróbuję pozniej wkleić u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.07.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 To pralki też już są do zabudowy??? O pralce wcale nie myślałam. Póki co moja siedmioletnia chodzi (odpukać) jak burza- oprała już dwójkę małych dzieci (czasami trzy razy dziennie prawie codziennie). Mam nadzieję, że jeszcze się nią nacieszymy. Mikrofalówka ma juz parę ładnych latek więc nadaje się do wymiany i chyba jednak zdecyduję się na taką do zabudowy nad piekarnikim. A lodówkę też muszę mieć pojeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemną, bo moi chłopcy niedługo mnie zjedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.07.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 iga znalazłam dla Ciebie zdjęcie jaśminowca http://img66.imageshack.us/img66/4544/philadelphuscoronarius3dl6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.07.2006 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Wow - Kasia! Piekny ten jaśminowiec. I pasuje mi do koncepcji ogrodu, bo wiekszosc kwiatow chcialam mic bialych wlasnie z jakimis sezonowymi kolorowymi akcentami Ja wam mowie wszystkim - jak na zime zaczne ogrod wymyslac to bedziecie mieli ze mna przechalpane - patrz moje dyletanckie pytania w watku o ogrodach Zuzza moze i sa duze (ale na pewno nie az tak jak ta moja wybrana) lodowki do zabudowy. Ale ja po obczytaniu info na ten temat nastawilam sie jesli chodzi o lodowke na 3 producentow (biarac pod uwage: jakosc, awaryjnosc, design, koszty czesci, i cene oczywisie, bo np. na Miele mnie nie stac )- LG, Samsung i Elextrolux. Jeśli o nie chodzi tylko ostatnia ma jakies lodowki do zabudowy (wielu naszych znajomych je ma), ale dla mnie sa za male - nasi znajomi i moje obserwacje "z życia" to potwierdzaja. Tak samo robie z pozostalym sprzetem - najpier analizuje opinie uzytkownikow i pozostale paramety - tak wybieram zestaw producenta, ktorego dany model mnie inetresuje. Pozniej wsrod tych producentow wybiaram Co do kuchni - moja koncepcja satle sie zmienia. Wiem, ze bede miala czesc pomaranczowych scian, bialy sufit i do tego czesc bialych mebli. Dodatki (m.in. zlew) stalowe i stalowe lampy. Do tego dojdzie jakies drewno - chyba w kolorze wenge, ale mysle tez o zebrano. Nie wiem czy robic blat ala drewno, czy pomaranczowy Na ścianie nad ciagiem roboczym i zlewem bedzie biala lub fioletowa okladzina PCV idealnieimitujaca szklo z taka fakturka (wkleje wam w dzianniku)- a prostsza do obrobki - np. kontakow niz szklo. Calosc dodatkow chce tak dobrac, aby kuchnia laczyla w sobie nowoczesnosc z elemetami designu z lat 60-tych i 70-tych. I tak chce miec takze w jadalni i salonie. Kolory z kuchni beda tam sie przewilay. Chyba beda biale krzesla z tworzywa przy drewnianym stole. Jasne ściany i pomaranczoe sofy. No ale koncepcja stale ewoluuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.08.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 No to bombowo.Miłego urlopu i chwili odpoczynku od budowy Zamawiam dla Was słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 01.08.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 No ja też Wam życzę udanego odpoczynku i pięknej pogody My też planujemy wypad nad Bałtyk - na długi weekend w połowie sierpnia Ale na razie nic to pewnego, bo nie wiemy jak z budową będzie Ale trzymam za Ciebie kciuki P.S. Jeździcie konno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 01.08.2006 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Ano jezdzimy - a co? A tak naprawde to mozna powiedziec, ze kiedys jezdzilismy a tarz czasu i srodkow brak Ale na wakacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts