Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Iga - a te panele są sztywne czy takie jak linoleum - gumowate :wink: ?

Ciekawa jestem czy przysłaliby jakąś próbkę, bo ja muszę pomacać żeby zobaczyć :wink: :wink: :wink: .

Bardzo bym chciała jeździć konno, może kiedyś wreszcie mi się uda jak w końcu skończę wykańczać dom i będę mieć więcej czasu na inne zajęcia poza pracą i pilnowaniem wykonawców.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iga,

nie jestem na takim zaawansowanym etapie jak Ty, ale też już zaczynam rozglądać się za płytkami. Jestem mile zaskoczona ofertą Trubądzina i Paradyża. Mają spory wybór, w zasadzie każda kolekcja jest ciekawa i przystępna cenowo.

Gdzie zdecydujesz się zakupić glazurę ? Tam gdzie ja pytałam, nie dają żadnych rabatów :-? .

Wiem, że przy podłogówce powinna być elastyczna fuga, czy wiesz może jakiej firmy jest najlepsza ? Jaką Ty wybierzesz ?

P.S. Twoje zestawienia kolorystyczne są zaskakujące i nietuzinkowe. Jestem bardzo ciekawa co ostatecznie wybierzesz i jak to wszystko wyjdzie "na gotowo" ???

Pozdrówka ! :D

Ooo jak to bedzie wygldalo to ja tez jestem ciekawa :D

Jaka bedzie fuga to nie mam pojecia. Zdam sie na to, co poleca mi w punkcie gdzie kupie plytki :D

Jak swego czasu chodzilismy w lutym za plytkami to od razu nam mowiono przy sprawdzaniu ce, jak slyszeli ze potrzebujemy plytki do wykanczanaia domu, ze to cena do negocjacji i daja rabaty. Znajomy wykonczeniowiec ma ok 14% upustu. Licze, ze tez tyle wytarguje. Zawsze moge sprobowac kupic przez sklep tomsan z forum. U niego takie rabaty mam pewne. Mam tez namiar z allegro na firme, ktora ma akurat siedzibe i sklep w Poznaniu. Poszukaj Adriano, na pewno cos u siebie znajdziesz. W koncu pewnie w tym samaym punkcie kupisz bialy montaz, armature, zlew, a to dla nichh duzy zysk. Trzeba negocjowac :D

Sonika napisalam ci cus w twoich komentarzach :wink:

Oj iga strasznie ci współczuję tych bojów z instalatorem, takich "fachowców" to można powystrzelać :evil: ,normalnie nóż się w kieszeni otwiera :evil: :evil: . Dobrze, że masz wszystko tak dokładnie obwarowane umowami i dokumentacją, bo faktycznie gościu powinien za to odpowiedzieć :roll: :evil:

Przynajmniej kasę zwróci, tylko "straty moralne" są nie do odrobienia :roll: :wink: . Stres makabryczny, nic dziwnego, że nerwy puszczają. Ja i tak podziwiam cię za panowanie (pomimo takich przypadków) nad wszystkim: planowaniem kolejnych etapów, kontrolowaniem obecnych, no i w ogóle :wink: :) .

Jestes bardzo dzielna i na pewno dasz sobie radę :wink: ,a to sa chwilowe trudności :wink:

Jeszcze tylko kilka miesięcy i będziesz siedziała przed kominkiem :wink: , swoim...

Powodzenia

Oj iga strasznie ci współczuję tych bojów z instalatorem, takich "fachowców" to można powystrzelać :evil: ,normalnie nóż się w kieszeni otwiera :evil: :evil: . Dobrze, że masz wszystko tak dokładnie obwarowane umowami i dokumentacją, bo faktycznie gościu powinien za to odpowiedzieć :roll: :evil:

Przynajmniej kasę zwróci, tylko "straty moralne" są nie do odrobienia :roll: :wink: . Stres makabryczny, nic dziwnego, że nerwy puszczają. Ja i tak podziwiam cię za panowanie (pomimo takich przypadków) nad wszystkim: planowaniem kolejnych etapów, kontrolowaniem obecnych, no i w ogóle :wink: :) .

Jestes bardzo dzielna i na pewno dasz sobie radę :wink: ,a to sa chwilowe trudności :wink:

Jeszcze tylko kilka miesięcy i będziesz siedziała przed kominkiem :wink: , swoim...

Powodzenia

oj, iga, widzę, że dłół budowlany dopada nawet najwytrwalsze budowniczki :( . Bądź dzielna, bo trudności są tylko przejściowe. Na pewno świetnie sobie ze wszystkim poradzisz, tak, jak radziłaś sobie do tej pory. Całe szczęście, że nie zapłaciliście całej kwoty instalatorowi, bo przynajmniej jest szansa na zmniejszenie strat.

Oj - najchetniej oskubalabym biedaka i pusciala w skarpetkach. Dzieki niemu mam 2 tyg opoznienia w pracach :roll: Za to i ze okna w wykuszu musialam jednak wymierzyc bez wylewek - nikt mi zadoscuczynienia nie da :roll: Po pismie jakiemu puscialam mysle, ze on sie obrazi na dobre i zerwie umowe - wtedy zaplacji jezcze dotakowo kare umowan - 10% wynagrodzenia :wink: Nawet chcialabym zeby tak bylo :wink:

Dzieki dziewczyny za wsparcie - bardzo mi sie teraz przydaje :D

Niestety tak to już jest, że każda poprawka zniechęca, czasami wszystkiego się odechciewa :( Wiem, bo my już też mieliśmy pierwszą, co prawda małą, poprawkę, ale jednak. Po prostu trzeba chyba sobie uzmysłowić, że takie rzeczy się zdarzają, choć oczywiście nie powinny mieć one miejsca, w końcu zlecamy te prace ludziom, którzy powinni się znać na swojej robocie. Przykro mi, że musiałaś trafić na takiego lewusa :( :evil:

Pozdrawiam

iga, masz bardzo poważny argument w postaci umowy. A to bardzo dużo, bo odzyskasz zniszczony materiał i część pieniędzy. A gość może następnym razem mocno się zastanowi, zanim podejmie się zakładania podobnych instalacji. Wiem, że czasu straconego przez takiego palanta nie da się odzyskać, ale i tak w przyszłym roku będziesz już w swoim domku. A czy miesiąc w tą, czy w tą...

Instalatora zostawilam wczoraj na glowie teścia i meza. Teraz maz na wyjezdzie wiec bede sie dalej bic sama :wink: Wczoraj sciagnal rurki. A dzis lub jutro ma wymienic kanalize z 35 na 50 i wkuc ja odpowiednio w podloge, coby powyzej 8 cm nie wystawala :roll: Na razie obylo sie bez awantur :roll: . Zobaczymy jak będzie póxniej :roll: Weszta dzis tez ekipa p. Darka. Bedzie skuwac tynki i rozpocznie ukladanie folii.

A z dobrych rzeczy to dzieki opoznieniu wylewek zamowilam u moich dekarzy wstawienie pod koniec tego tygdonia okien polaciowych. Bedzie troche jasniej na poddaszu :wink:

Wszystkim dziękuję za wsparcie :D

Okienka cudne. Zaraz pokażę fotki mężowi, bo on w ogóle nie chce dachowych :( :( :( :cry: :cry: :cry: :( :( :( :cry: :cry: :cry:

A u Ciebie jeszcze ten widok zieleni przez okienka połaciowe robi wrażenie.

Co do drzwi, to trudno mi coś doradzić, ale zdaje się, że będę miała podobny dylemat. U mnie wejściwe mają 110cm. Wydaje mi się jednak, że drzwi wejściowe powinny być nieco szersze, bo właśnie wniesienie mebli do domu, itp. Zresztą nawet ładniej się prezentują szersze (ale to oczywiście sprawa gustu i nie tylko)

A co to za góra piachu przed domem?