Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to super - rafal tez chce wieksze drzwi i a i otworu nie trzeba bedzie przerabiac- zostaja 100 :D

tabaluga1 tez maialam u siobie w projekcie 110, ale juz na poczatku powiedzialam murarzom, ze maja docelowo zrobic 100. e 110 to juz chyba przesada :wink: No, ale Archon tak juz ma - przewymiarowane okna i drzwi widac tez :lol: Ja mam korytarz szer 90 cm, wiec na co mi drzwi 110 jak przez korytarz cos mi nie przejdzie :o :lol: A okna dachowe to bajka :D

Ten piach to material ekipy wylewkarzy - przeciez wylewki mialy byc 17.08, wiec juz sobie przywizli. Lezy i czeka - mam nadzieje, ze juto zaleja mi w koncu te podlogi :roll:

K74 na faktycznie moj poryw 160 cm wzrotu mial znaczenie przy wyborze okien :wink: Dlatego zrezygnowalam z Veluxa. A moj dekarz to czlowiek, ktorego moge z czystym sercem polecac dalej wie jak bedziesz szukala ofert zglos sie do mnie. Nie jest tani ale tez mozna mu powierzyc budowe nawet bez kontrolowania :wink: I do tej pory dostal tylko 1/2 kasy a zobaczcie kiedy dach mi skonczyl :wink: Powiedzial, ze czesc po oknach dachowych a ostatnie 500 zl jak zrobi rury pionowe przy rynnach po elewacji :D

Iguś, okno dachowe prezentuje się bardzo ładnie. W ogóle idziesz piorunem z pracami :) Wierzę, że w tym roku uda Wam się zamieszkać w nowym domku.

Odnośnie drzwi zewnętrznych. Dlaczego wszędzie dziwią się z szerokości 100 cm? To jakiś niestandardowy wymiar? :roll: My też mamy takiej szerokości i nie chciałabym ich zwężać.

Pozdrawiam

Ano 100 jest wymarem niestandardowym :o No ale wszystko oczywiscie ci zrobia na zamowienie :D Tylko zaplacic za to trzeba :wink:

I niestety Gerda liczy sobie za te swoje drzwi :roll: No ale 30-40% zniżki przy ubezpieczaniu rocznie, wiec po paru latach sie zwroci, a takie drzwi to na wiecznosc mam nadzieje :D A i okleina orzechowa idealnie nam pasuje do okien :wink:

No, ale stalowe drzwi z wyprzedazy (tylko nie taki wymiar i bez wyboru koloru i wzoru drzwi mozna kupic juz za 2000. Plus montaz jakies 300 zł...

Ja jednak przy wejsciowych nie chce kombinowac :wink:

Heath Wszystko, co bylo nam potrzebne do montazu okien oprocz ew. obrobek blacharskich bylo w komplecie z oknem i kolnierzem. Jaka to dokladnie tasma nie wiem, bo nie mam jej jakos nigdzie wyszczegolnionej w zamoweniu :roll: Ale jesli cie to bardzo innteresuje to moge zapytac dekarza? :wink: Taką samoprzypelpną taśmą dołączaną do zamówienia z mambraną dachową zakleja sie na bieżaco wszystkie dziurki w trakcie ukladania folii i dachowki. Ta przy oknach to cos podobnego. Jest ona samoprzylepna z jednej strony i mniemam, ze jak membrana paroprzepuszczalna :wink:

Iga co masz za trójniki w warstwie posadzki, od czego te rury - ogrzewania grzejników czy zimnej i ciepłej wody? Nie lepiej zrobić to rozdzielaczami bez połączeń pod posadzką?

Czy ja dobrze widzę, że podłogówka jest ułożona bezpośrednio na betonie, bez styropianu?

Na przyszłość bierz majstrów znajdywanych i dogadywanych swoją metodą, teściowi wychodzi to gorzej od ciebie 8)

Duży Boban rury od cieplej i zimnej wody oraz co wygladaja u mnie tak samo. A rozdzielacz od podlogowki i co jest ponad poziomem posadzki. Reszta juz pod... A ryrki od podlogowki leza wszystkie na styropianie z folia [tylko ona taka szara] wieec moze nie jest tak tragicznie :roll: 8)

Juz mi nic nie mow o tym instalatorze bo brak mi slow!!! :evil: I zadnych wiecej namarow od tescia!!! 8)

Heath Wszystko, co bylo nam potrzebne do montazu okien oprocz ew. obrobek blacharskich bylo w komplecie z oknem i kolnierzem. Jaka to dokladnie tasma nie wiem, bo nie mam jej jakos nigdzie wyszczegolnionej w zamoweniu :roll: Ale jesli cie to bardzo innteresuje to moge zapytac dekarza? :wink: Taką samoprzypelpną taśmą dołączaną do zamówienia z mambraną dachową zakleja sie na bieżaco wszystkie dziurki w trakcie ukladania folii i dachowki. Ta przy oknach to cos podobnego. Jest ona samoprzylepna z jednej strony i mniemam, ze jak membrana paroprzepuszczalna :wink:

dzięki. Do Fakro niestety nie dają takiej taśmy, myślę że to zwykła samoprzylepna. Co do zaklejania dziurek zamawiam na Allegro polecane na forum paroprzepuszczalne Coroband i Coromix.

Iga idziecie jak burza! :lol:

Gratuluję wylewek!!!! :lol: :lol: :lol: Może jakieś zdjątko jak podeschną i czekam na ciąg dalszy,pozdrawiam :wink: :wink: :wink:

Burza z dwutygodniowym opóznieniem :D Postaram sie dzis robic jakies zdjecie chociaz garzu jak sie wyrobie z pracy przed zmierzchem i nie bedzie tak lało :wink:

Ale nie bojcie nic - w ten weekend bedzie trwac akcja sprzatania dzialki ze wszystkiego bo chcemy nawiezc ziemie :wink:

To prawda. Choc mimo wielu przyjemnosci jakie nas spotkaly (np. widok rosnacych muru i pokrycie ich dachem naleza zdecydowanie do najprzyjemniejszych widokow w zyciu :D ) to nie chcialaby teraz wrocic do etapu wyjsciowego - szczegolnie papierologii :p

My chcielibysmy juz dni odliczac do przeprowadzki :D

Iga,

GRATULUJĘ tak posuniętych prac. Wylewki śliczne. W ogóle wszystko nabiera kształtów i domek się "udamawia".

Przejściowymi niepowodzeniami się nie martw. Każdy przez to przechodzi, a Ty jesteś wyjątkowa i radzisz sobie wspaniale ! :D

Trzymam kciuki za dalsze prace i Waszą przeprowadzkę , która jest już coraz bliżej .

Pozdrówka ! :D

Iga, przepiekne posadzki! :lol: . Fajne to jest jak już w końcu są... :wink: , prawda :lol:

My zamówilismy baramy garażowe Wisniewskiego, segmentowe,ocieplane,też takie"imitujące drewno", sztuk dwie, baz automatyki ( ach te oszczędności) za 4200 . Będą ja montować za 2 tygodnie, to będę mogłą coś więcej o firmie powiedzieć :lol: