kasia64 28.08.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Okna cudaśne Co do drzwi też wydają mi się lepsze szersze bo praktyczniejsze ale nie bez znaczenia jest fakt że ładniej się też prezentują takie szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.08.2006 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 No to super - rafal tez chce wieksze drzwi i a i otworu nie trzeba bedzie przerabiac- zostaja 100 tabaluga1 tez maialam u siobie w projekcie 110, ale juz na poczatku powiedzialam murarzom, ze maja docelowo zrobic 100. e 110 to juz chyba przesada No, ale Archon tak juz ma - przewymiarowane okna i drzwi widac tez Ja mam korytarz szer 90 cm, wiec na co mi drzwi 110 jak przez korytarz cos mi nie przejdzie A okna dachowe to bajka Ten piach to material ekipy wylewkarzy - przeciez wylewki mialy byc 17.08, wiec juz sobie przywizli. Lezy i czeka - mam nadzieje, ze juto zaleja mi w koncu te podlogi K74 na faktycznie moj poryw 160 cm wzrotu mial znaczenie przy wyborze okien Dlatego zrezygnowalam z Veluxa. A moj dekarz to czlowiek, ktorego moge z czystym sercem polecac dalej wie jak bedziesz szukala ofert zglos sie do mnie. Nie jest tani ale tez mozna mu powierzyc budowe nawet bez kontrolowania I do tej pory dostal tylko 1/2 kasy a zobaczcie kiedy dach mi skonczyl Powiedzial, ze czesc po oknach dachowych a ostatnie 500 zl jak zrobi rury pionowe przy rynnach po elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.08.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Namiar na dekarza chętnie przyjmę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 29.08.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Iguś, okno dachowe prezentuje się bardzo ładnie. W ogóle idziesz piorunem z pracami Wierzę, że w tym roku uda Wam się zamieszkać w nowym domku. Odnośnie drzwi zewnętrznych. Dlaczego wszędzie dziwią się z szerokości 100 cm? To jakiś niestandardowy wymiar? My też mamy takiej szerokości i nie chciałabym ich zwężać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.08.2006 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ano 100 jest wymarem niestandardowym No ale wszystko oczywiscie ci zrobia na zamowienie Tylko zaplacic za to trzeba I niestety Gerda liczy sobie za te swoje drzwi No ale 30-40% zniżki przy ubezpieczaniu rocznie, wiec po paru latach sie zwroci, a takie drzwi to na wiecznosc mam nadzieje A i okleina orzechowa idealnie nam pasuje do okien No, ale stalowe drzwi z wyprzedazy (tylko nie taki wymiar i bez wyboru koloru i wzoru drzwi mozna kupic juz za 2000. Plus montaz jakies 300 zł... Ja jednak przy wejsciowych nie chce kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 29.08.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Iga, mam pytanko o te tasmy dookoła okien dachowych. mniemam ze służą zatkaniu rozcietej folii dachowej. Czy ta taśma to jakaś specjalna, czy zwykła samoprzylepna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.08.2006 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Heath Wszystko, co bylo nam potrzebne do montazu okien oprocz ew. obrobek blacharskich bylo w komplecie z oknem i kolnierzem. Jaka to dokladnie tasma nie wiem, bo nie mam jej jakos nigdzie wyszczegolnionej w zamoweniu Ale jesli cie to bardzo innteresuje to moge zapytac dekarza? Taką samoprzypelpną taśmą dołączaną do zamówienia z mambraną dachową zakleja sie na bieżaco wszystkie dziurki w trakcie ukladania folii i dachowki. Ta przy oknach to cos podobnego. Jest ona samoprzylepna z jednej strony i mniemam, ze jak membrana paroprzepuszczalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 30.08.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Iga co masz za trójniki w warstwie posadzki, od czego te rury - ogrzewania grzejników czy zimnej i ciepłej wody? Nie lepiej zrobić to rozdzielaczami bez połączeń pod posadzką? Czy ja dobrze widzę, że podłogówka jest ułożona bezpośrednio na betonie, bez styropianu? Na przyszłość bierz majstrów znajdywanych i dogadywanych swoją metodą, teściowi wychodzi to gorzej od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.08.2006 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Duży Boban rury od cieplej i zimnej wody oraz co wygladaja u mnie tak samo. A rozdzielacz od podlogowki i co jest ponad poziomem posadzki. Reszta juz pod... A ryrki od podlogowki leza wszystkie na styropianie z folia [tylko ona taka szara] wieec moze nie jest tak tragicznie Juz mi nic nie mow o tym instalatorze bo brak mi slow!!! I zadnych wiecej namarow od tescia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.09.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Miejmy nadzieję, że efekty mojej pracy zobaczymy wkrótce Miejmy taką nadzieję. Cieszę się, iga, że wylewki to już przeszłość. To teraz już tylko upiększanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 01.09.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Heath Wszystko, co bylo nam potrzebne do montazu okien oprocz ew. obrobek blacharskich bylo w komplecie z oknem i kolnierzem. Jaka to dokladnie tasma nie wiem, bo nie mam jej jakos nigdzie wyszczegolnionej w zamoweniu Ale jesli cie to bardzo innteresuje to moge zapytac dekarza? Taką samoprzypelpną taśmą dołączaną do zamówienia z mambraną dachową zakleja sie na bieżaco wszystkie dziurki w trakcie ukladania folii i dachowki. Ta przy oknach to cos podobnego. Jest ona samoprzylepna z jednej strony i mniemam, ze jak membrana paroprzepuszczalna dzięki. Do Fakro niestety nie dają takiej taśmy, myślę że to zwykła samoprzylepna. Co do zaklejania dziurek zamawiam na Allegro polecane na forum paroprzepuszczalne Coroband i Coromix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.09.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Iga idziecie jak burza! Gratuluję wylewek!!!! Może jakieś zdjątko jak podeschną i czekam na ciąg dalszy,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 01.09.2006 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Iga idziecie jak burza! Gratuluję wylewek!!!! Może jakieś zdjątko jak podeschną i czekam na ciąg dalszy,pozdrawiam Burza z dwutygodniowym opóznieniem Postaram sie dzis robic jakies zdjecie chociaz garzu jak sie wyrobie z pracy przed zmierzchem i nie bedzie tak lało Ale nie bojcie nic - w ten weekend bedzie trwac akcja sprzatania dzialki ze wszystkiego bo chcemy nawiezc ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.09.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Co by nie pisać,macie fajowo,dobry kawał pracy za wami Za pogodę trzymam cały czas kciuki - potrzebna jest nam wszystkim budowniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 01.09.2006 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 To prawda. Choc mimo wielu przyjemnosci jakie nas spotkaly (np. widok rosnacych muru i pokrycie ich dachem naleza zdecydowanie do najprzyjemniejszych widokow w zyciu ) to nie chcialaby teraz wrocic do etapu wyjsciowego - szczegolnie papierologii My chcielibysmy juz dni odliczac do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 01.09.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 witam iga. wiem że niepowodzenia wkurzają... ale najważnieajsze to oby do przodu a u ciebie wygląda to coraz lepiej - dom pięknieje i nabiera kształtów tzn pachnie niedaleką wprowadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Iga będziemy trzymać za Was kciuki i liczyć razem z wami dni do przeprowadzki Powodzenia i pogodnych dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 02.09.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 http://img103.imageshack.us/img103/6817/kciuk2lz5.gif GRATULUJĘ PIĘKNYCH,PIĘKNISTYCH WYLEWEK !!!!! http://img103.imageshack.us/img103/6817/kciuk2lz5.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.09.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Iga, GRATULUJĘ tak posuniętych prac. Wylewki śliczne. W ogóle wszystko nabiera kształtów i domek się "udamawia". Przejściowymi niepowodzeniami się nie martw. Każdy przez to przechodzi, a Ty jesteś wyjątkowa i radzisz sobie wspaniale ! Trzymam kciuki za dalsze prace i Waszą przeprowadzkę , która jest już coraz bliżej . Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 03.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Iga, przepiekne posadzki! . Fajne to jest jak już w końcu są... , prawda My zamówilismy baramy garażowe Wisniewskiego, segmentowe,ocieplane,też takie"imitujące drewno", sztuk dwie, baz automatyki ( ach te oszczędności) za 4200 . Będą ja montować za 2 tygodnie, to będę mogłą coś więcej o firmie powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts