Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Iga popieram, posadzki takie ładne, gładkie, równe, pięknie! :) Domek z tynkami i posadzkami wygląda zupełnie inaczej niż taki "surowy". Po prostu coraz bardziej przypomina dom :)

Okna radziłabym Ci reklamować, bo skoro jest wada, w dodatku nie w jednym, ale w kilku oknach, to trzeba ją usunąć. W końcu płaciłaś za pełnowartościowy towar i usługę, więc wymagaj pełnowartościowego towaru i usługi. Wiem, że z takimi rzeczami to zawsze dodatkowy stres, ale chyba lepiej załatwić to raz i mieć święty spokój niż później cały czas się wkurzać na te uszczelki - to będzie kosztowało więcej stresu :( :x Trzymam za Ciebie kciuki :wink:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki za gratulacje!!! :D :D :D

Okna już zgłoszone do reklamacji - maja poprawiac przy montazu okien wykuszowych. sama jestem ciekawa jak bedzie :roll:

Powiem wam, za jak sie chodzi po domu z tynkami i wylewkami to juz to wszystko zupelnie inaczej wyglada - czuje sie pomieszczenia i oczami wybrazni widzi juz kolory scian i meble :D

Teraz ruszy elewacja - materialu juz zamownione. Tylko jeszcze tynk zamowie, ale to spokojnie bo w Humie robia w 1 dzien.

bagat czekam na informacje odnosnie Wisniowieckiego :wink:

Iga - gratulacje i pozdrowienia!!

Widzisz- wszystko jakoś jednak się posuwa do przodu - nie ma co się martwić. Tempo naprawdę masz zawrotne. Ja okna bedę miała dopiero za dwa miesiące....

Teraz Ci wszystko zdąży super wyschnąć zanim będzisz wykończenie robić. Ale Ci zazdroszczę :-)

Drzwi to chyba im większe tym lepsze :-) Ja mam 200x240 a co! ;-)

No ale masz dwskrzydlowe :wink: a z 100 nie da sie ich zrobic :wink:

Jednak bedziemy zmniejszac chyba na 93. Bo taki najwiekszy typowy wymar ma Juwent. Bede jednak drzwi stalowe... Nie sa takie ladne- plaskie skrzydla. Ale za to w tej samej klasie antywlamaniowosci co Gerda o ponad 2000 tansze :wink: I nie mosimy placic zadnej zaliczki (a akurat transza sie nam skonczyla i jedziemy na oparach :wink: wiec sami rozumiecie... A ja wole wydac 2000 na jakies lampy lub krzesla niz drzwi wejsciowe, ktore docelowo i tak zostana zasloniete dobudowanym wiatrolapem...

Tylko blagam nie mowcie pozniej , ze mam paskuden drzwi! :D

Iga- ja mam też jednokskrzydłowe ;-)

Ja tam się nie przejmuję antywłamaniowoscią drzwi wejsciowych - złodzieje i tak nie będą wchodzić przez drzwi... Raczej przez okna...

Najważniejsze żeby się Tobie podobały :-)

Dobierz tylko kolor - ja mam teraz takie drzwi - ale mają paskudny odcień brązu - bardzo ich nie lubię, za to teściowej kupiliśmy też stalowe, ale zupełnie inny głęboki ciemny kolor i róznica jest piorunująca.

Mnie nie naich antywlamaniowosci zalezy - wiem ze i tak wlamuja sie przez okna :wink: - ale na znizkach w ubezpieczeniach. W naszej ubezpieczalni 20% skladki rocznej, wiec to nam sie oplaca. A glownie zalezy nam na kasie. Za cale te dzrwi w okleinie orzech (ale ten orzech taki se...) z montazem zaplacimy ok 1.500 zł. A taka Gerda 3.700, wiec nas obecnie na nia nie stac... :roll:

Trzymajcie kciuki, zeby nam zwiekszyli kwote kredytu, bo inaczej bedziemy sie musieli wprowadzac do pustego domu bez mebli i nie wiadomo kiedy sie ich dorobimy splacajac kredyt... :roll: Dzis idziemy zlozyc wniosek do banku :wink:

Iga, nie sądzę, aby odmówili Wam dokredytowania. Przecież Bank też chce i zależy mu na tym byście jak najszybciej mogli się wprowadzić, czyli aby jak najszybciej nastąpił odbiór domu i byście zaczęli spłacać kredyt. To leży w ich interesie, więc się nie denerwuj. Twoje podanie z pewnością zostanie pozytywnie rozpatrzone . Wierzę w to ! :D

Tylko, aby nastąpiło to jak najprędzej !

Iga - Ty mnie jak zwykle dołujesz..... Już drzwi wewnętrzne? Ja dopiero zacznę myslec o drzwiach wewnętrznych w przyszłym roku i to latem... A prawdopodobnie wcale nie będzie mnie już na nie stac ;-) Bez drzwi mieszka się chyba super. W nowym domu na pewno mieszka się super - nawet na betonie... :-)

Iga piekne macie wylewki. Czy u ?Was tez troche pila? U nas troche piasku schodzi, zwlaszcza jak zamiatam.

Iga, czy moglabys w dzienniku zmniejszyc te rzuty domu - elewacji, bo sa takie duze, ze potem nie da sie czytac dziennika bez ciaglego przesuwania

myska w prawo, w lewo...Troche to mniej wygodne jest....

Zuzza z ta kasa wiczne problemu :roll: :D

Ale masz racje, ze w dom mieszka sie super nawet bez wilu rzeczy, ktore mamy teraz :wink: Tam mysle :D

Zeljka u mnie na razie nie ma co pylic. Wylewki maja rowny tydzien i dopiero schna. raz byly opryskane woda (po 2 dniach od wylania).

Uprzyjemnianiem czytania dziennika juz sie zajmuje - usunte te zdjecia, bo nie mam czasu ich zmniejszac :wink:

Hej Iga!

Dawno mnie u ciebie nie było, a tu takie zmiany!!!!

Gratuluję postępów, gratuluję pracowitego taty i w glębi serca zazdroszczę, że ktoś ci sie "przytula do murów".

Ja mam wrażenie, że każda oznaka "niby - radości" pomieszana jest z jakąś niezdrową zazdrością. To przykre :( :-?

A tobie i tak gratuluję i czekam na cd...

Pozdrawiam!

Iga, w nawiązaniu do poprzednich postów ( :wink: ), naprawdę szczerze cieszę się Twoimi postępami na budowie :lol: :lol: , niech wam domek piknie rośnie :wink:

A tak na marginesie, nic nie "uskrzydla" bardziej niż sprzątanie własnej działki, lub działki bliskich,

Teraz już wim coś o tym, bo choć po sobotnim sprzątaniu byłam usztywniona dzisiaj ( i pewnie przez najbliższe kilka dni kręgosłup nie pozwoli mi sie schylić), nie żałuję.... :wink:,

Twój tata pewnie podobnie....

Właśnie zamontowali nam bramy garażowe z Puszczykowa i myślę, że mogę ich polecać . Wszystko tak, jak było umówione, bez niedoróbek, dopłat, zamontowane przed terminem, ogólnie OK. :lol:

• 2 weeks później...

Iga, nie martw się , głowa do góry.

Jakoś tu pusto ostanio było bez Ciebie ;-)

Pomyśl, ze masz już dom prawie gotowy :-)

Ja też mam trochę dosyc -tego że nie mam wcale normalnego zycia. Ale pocieszam się , że to w końcu się skończy, a efekty pozostaną :-)

Wrzucaj te zdjęcia elewacji szybko! My właśnie robimy casting elewacyjny. Jakoś rzeczywiście drogo i kiepsko...

Małżonek chce te droższe (ale on od początku budowy ciągle chce to co droższe i lepsze tylko kasy nie wydaje :wink: )

Eh ci Małżonkowie. Mój też chce wszystko co najdroższe, a później pyta, na co tyle kasy poszło :o :wink:. Ale w sprawie płytek też bym nie oszczędzała. Mają być na lata.

Kiedy nasz dom zaczął już nabierać kształtów, też spędzam sporo czasu na wymyślaniu wnętrz, ale jednego dnia podoba mi się styl rustykalny a drugiego nowoczesny :-? . To dopiero klops :( .

Kasia normalnie nic mi nie mow :wink: Ja mam kompletny metlik w glowie, bo cigle cos zminiam w tych wnetrzach. To kolory, to plytki, to styl minimalistyczny a to kolorowy plastik lat 60-tych. I tyle rzeczy mi sie podoba, tyle kolorow a musze sie w koncu zdecydowac i wybrac coby haosu nie bylo :wink: Trzeba liczyc, ze dokonamy slusznych wyborow :D