bagat 28.09.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 iga, pieknie opisałaś uczucia do "rosnącego" domku, Dzisiaj, kiedy położyłam "pierwszą wycieraczkę" w progu (co by się błocko płytkarzowi nie nanosiło ), to czułam..., ach... jasne, że nie do porównania jest mieszkanie w deweloperskim, a w "własnoręcznie" wybudowanym domku i te łzy naprawdę wiążą , ja mam ostatnio, co prawda chwile zwątpienia, "po co to wszystko", i " największemu wrogowi nie życzę..." ( ),ale to z powodu dosłownie zabójczego tempa Mija dokładnie 5 miesięcy od "wbicia łopaty", za 3 tygodnie się wprowadzam, a rok temu nie myslałam jeszcze w ogóle o budowie domu. (tzn wiedziałam, że kiedyś na pewno , ale to był "plan pięciletni") Kiedy się wprowadzę to oszaleję z pewnością, oby ze szczęścia... Pozdrawiam P.S. Niestety moje dzieciaki (5 i 3 lata ) są niezwykle absorbujące, czas, energie, uwagę, więc nie byłam dyspozycyjne tak jak bym chciała A pomysły na kuchnię :super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 28.09.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Iga, nasze marzenia o własnym domku są tak WIELKIE, że i emocje, jakie towarzyszą temu największemu i najpiękniejszemu przedsięwzięciu budowanym własnymi rękoma - są NAJWIĘKSZE i NAJWSPANIALSZE. Nawet kłopoty i problemy nie są w stanie zmniejszyć naszego SZCZĘŚCIA (nawet je potęgują ). Mam podobne odczucia jak Ty. Też , jak tak się głęboko zastanowię, przystanę, zadumam, nie chce mi się wierzyć, że dzieje się to wszystko naprawdę, że właśnie buduję swój dom... Życzę Ci jak największego zwariowania - ze szczęścia oczywiście !!! Wreszcie zamieszkacie we WŁASNYM DOMKU ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.09.2006 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Ech normalnie jak sobie o tym wszystkim pomyle to mi sie miekko na sercu robi Jak na razie scigam elektryka, ktory w srode zostawil zogrzebana robote (i przy oknach wykuszowych tynkowanie stoi! , na zewnatrz na 1 scianie zreszta tez )- obiecal byc dzisiaj a go nie ma i nie odbiera telefonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.09.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Iga, to ściganie fachowców i czekanie, aż łaskawie się zjawią i wykonają swoją robotę jest okropne . Najbardziej nie lubię zwodzenia, kłamstwa i niesłowności. A teraz to jest na porządku dziennym. Czy nie ma już rzetelnych i słownych ludzi do pracy ? Jakie masz plany oświetlenia wykusza ? Co jeszcze Ci będzie kończył elektryk ? Miejmy nadzieję, że szybko się znów pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 01.10.2006 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Hmm... Napislam w koncu eketrykowi ok. 15 sms, ze jak nie skonczy roboty do soboty to biore inna ekipe i obciaze go kosztami. On za poprzedniej bytnosci nie zrobil oswietlenia na zewnatrz domu [lampy na scianie przy tarasie i nad drzwiami fronotymi, gniazdko przy tarasie] i nie wyciagnal kabli do rolet w wykuszu, a tam mamy juz silniczki elektryczne Wiec teraz musi polaczyc te silniki z przygotowanymi wczesnbiej puszkami pod wlaczniki. Na szczescie przy innych oknach go pilnowalam i mam juz przygotowane kable do wszystkich rolet, w razie jak bedzie mnie stac na pozostale silniki Tam juz sa zatynkowane. W kazdym razie elektryk mial skonczys wszystko jeszcze przed montazem okien[19.09] a sami widzicie. Tynkowanie w srodku i na zewnatrz w tych miejscach stoi... Jak w pt. elektryk wlaczyl w koncu telefon to mi odpisal zeebym postrzymala emocje, bo nie ma zlych zamarow tylko malo czasu Ma ostateczny termin na poniedzialek, wiec zobaczymy... Uswiadomilam go, ze przestoje w budowie tez kosztuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.10.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Iga, i dobrze zrobiłaś. Niech wie, że liczysz czas i pieniądze. Ciekawe jak on będzie liczył przy wycenie swojej pracy ? Poniedziałek już jutro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 05.10.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Iguś Twój domek coraz piękniej wygląda Tak ładnie ostatnio napisałaś o uczuciach, które zostają wpisane w mury... To święte słowa, te wszystkie nasze radości i smutki przy budowie sprawiają, że nasz dom nie jest tylko martwym przedmiotem, ale żyje razem z nami. Trzymam za Was kciuki, za dalsze prace, żeby wszystko szybko się zrobiło bo wiem jak Wam zależy aby szybko tu zamieszkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 05.10.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Iga piękne tynki a Twój opis projektów łazienek i kuchni tak mnie zaciekawił że poszę ,może wkleisz jakiś rysunek? Pozdrawiam i czekam na dalsze zdjątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 06.10.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mam już docelowe i prawdziwe klucze do do domu!!! Hura!!! Tak to jest radość . Sama pamiętam tę chwilę.No i do zamieszkania już niedaleko. Kiedy przeprowadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.10.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 zuczek a dziekuje Mi tez sie podoba A powiem ci, ze czytasz w moich myslach - ostro juz przebieramy nogami do przeprowadzki W marcu mina 3 lata jak mieszkamy z tesciami - mam nadzieje, ze nie doczekam tej rocznicy kasia64 Z tym wklejaniem ciezko, bo musialabym zrobic skany. A skenr mam dostepny tylko w pracy , a czasu brak, zeby podziedzic dluzej i sie tym zajca. Teraz juz o 18 sie ciemno robi, wiec bardzo sie staram, zeby o tej 17 wyjsc i jeszcze zdazyc cos na budowie zobaczyc Jak widzicie zdjec mniej bo przy tym pochmurnym niebie i zmierzchu niestety nie ma jak fotografowac (np. wczorajsze zdjecie ofoliowanych drzwi jest w trybie nocnym ). Czemu ten dzien taki krotki! Wwiola dzieki Ja tam z ostroznosci juz nie wyznaczam zadnej daty Po cichu nadal marze o koncu grudnia, ale sa to chyba marzenia scietej glowy Styczen wydaje sie byc bardziej realny... Ale moze byc tez luty. W koncu pojecia nie mam z czym ekipa od wykonczeniowki wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 06.10.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Iga, czekam na dalsze zdjęcia elewacji zwłaszcza jak ten okap został wykończony. Bardzo fajnie wygląda taka podbitka otynkowana. Chyba też tak zrobimy... Ale jeszcze się waham... Życzę juz dalej zero stresów - samych miłych i kompetentnych fachowców i samych dobrych wyborów hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.10.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Iga trzymam kciuki za MS i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 06.10.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Iga, a masz jakiś skanik tych rysunków kuchni? Zbieram inspiracje do przemyśliwania w długie zimowe wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 06.10.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Iga Życzę z całego serca, żeby ta trzecia rocznica była już we własnym domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.10.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Iga, GRATULUJĘ drzwi wejściowych i kluczy do WŁASNEGO DOMU ! To musi być wspaniałe uczucie! Pozazdraszczam Otynkowana podbitka wygląda bardzo fajnie. Przyznam, że takiego rozwiązania nigdy nie brałam pod uwagę, a jest ciekawe i niebanalne. W ogóle domek już "pierwsza klasa", taki wychuchany, wygładzony ... śliczny ! Trzymam kciuki za jak najszybsze uwzględnienie reklamacji okien i ich wymiany. Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.10.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Iga, Twój domek już jest sliczny, a co dopiero będzie po wykończeniu Podziwiam w Tobie to jak wspaniale potrafisz sobie ze wszystkim radzic. I zycze szybkiej przeprowadzki do tak wyczekiwanego domu B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 07.10.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Iga, pięknie jest u ciebie , elewacje ekstra, a domek nabrał elegancji w tych szarościach i nawet bez kolorków wygląda super. Bardzo fajna jest ta otynkowana podbitka, nie sądziłam, że to tak ładnie będzie wyglądać , zwłaszcza z tymi stalowymi obróbkami blacharskimi, super Gratulki "z udanej" reklamacji , no i "docelowych kluczy" , JEstem w stanie wyobrazić sobie jaka to radość (klucze), po prawie trzech latach mieszkania u teściów , iga jestem pewna, że długo przed "rocznicą" będziecie u siebie A co do pomiarów drzwi wewnętrznych, to faktycznie lepiej być przy tym, bo pada duzo różnych pytań i wychodzi trochę "kwiatków" przy okazji , więc lepiej pewne sprawy od razy wyjśnić Iga mam pytanie odnośnie czerpni powietrza do kominka. Czy ty miałaś wylot niżej i "podniosłaś" go do góry?, ja też mam na takim poziomie, że obawiam się, że mi go ziemia w przyszlości zasypie i myślę o "podneisieniu" Napisz co zrobiłaś i jaką masz kratkę (radzą mi metalową przed gryzoniami ), jeśli możesz... Trzym się cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 08.10.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Gratuluję KLUCZY DO DOMKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miło że kciuki pomogły,będę trzymać dalej,pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.10.2006 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 dzieki, dzieki! Dziekuje wszystkim za gratulacje kluczy i trzymanie kcikow za sprawy rozne Ja wierze, ze dobre wibracje na okolo nas pomagja w roznych przedsiewzieciach i milo mi pomylec, za czasem ktos nawet w innym zakatku naszego kraju wspomni o moim domu Zobaczymy jak to bedzie z ta reklamacja - mysle, ze przed czwratkiem sie nie odezwa... K74 skanow na razie nie mam, ale postaram sie cos zalatwic w tym tygodniu bagat masz racje, co do tych pomarow drzwi. Odbylo sie w sobote i faktycznie bylam niezbedna Czerpnia powietrza do kominka (ryra powadzona pod chudziakiem) faktycznie wypadla mi ponizej poziomu gruntu. Wiedzialam o tym od poczatku, ze bede to musiala podniesc w gore. Sa dwa rozwiazania. Poprowazic rure dale pod ziemia i gdzies na ogrodzie wyjsc w gore robiac czerpnie z daszkiem. Ja zastosowalam czerpnie na scianie budynku- ale zyby wyjsc w gore musilama to zrobic rurami i kolankami wentyacyjnymi o przekroju prostokatnym. Mamy wiec wyjscie ruru (ma mam bardzo duza bo fi 160) - dajemy kolnako wentylacyje w gore, kawalej rury idzie w gore i kolejne kolanko, aby wyjsc od poziomu. Kretke mam zwykla - plastikowa. Nikt mnie nie pytal o zdanie - i nie jestem zadowolona a tej kratki. Moze faktycznie pmetalowa lepsza Za zaluzja mam takia siatke - jako filtr i zabezpieczenie przed owadami. Trzeba pamietac, ze kazde kolanko zmniejsza ciag powietrza, ale przy miom fi jak sie tym nie przejmowalam za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.10.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Iga, dobrze, że pomimo wyjazdu męża, nie jesteś osamotniona w trzymaniu ręki na pulsie w sprawach budowlanych . Szkoda, że nie udało Ci się zamówić drzwi, ale "co się odwlecze, to nie uciecze" Możesz napisać jakiej szer. masz otwory drzwiowe i jakiej szer. drzwi chcesz montować ? Ja zostawiłam 90 cm otworu na drzwi 80-tki. Nie jestem pewna, czy trafiłam i może trzeba będzie podkuć, albo dobudować . Słyszałam, że każda firma podaje inne wymiary otworów potrzebnych do montażu drzwi i ościeżnicy. Ja jeszcze nie zadecydowałam jaką firmę wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts