JoShi 22.10.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 W sumie kto powiedzial, ze na gorze musza byc drzwi identycznejak na dole- skoro tych pierwszych z dolu nie widac? Nie twierdze, że muszą. Nie znam rozkładu pomieszczeń i jakoś więcej niż dwa rodzaje drzwi trudno mi było sobie wyobrazić. Stąd też pytanie, które nie było żadną krytyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.10.2006 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Caly wieczor mysle nad tymi drzwiami, az sie meza nie moglam doczekac zeby to omowic I dziekuje wam za porady JoShi wszelkie sugestie sa mile widziane i absolutnie nie odebralam twoich rad jako krytyki. Zreszta krytyka konstruktywna zawsze wskazana Macie racie, ze rozne koloory drzwi w korytarzu to zly pomyls. Zmienilam wiec koncepcje i robimy wszystkie rowne Ale Rafal nie dal sie przekonac na wszystkie biale i beda jednak wenge. Co prawda wenge takie troche oszukane jest u Dre ,ale w sumie kazda taka okleina syntetyczna tak sztucznie wyglada Postanowilam ten temat kiepskich drzwi jakos przebolec, bo absolutnie nie uzbieramy na wymarzone drzwi Dewro lub Interdoora wiec wole juz o ich okleinach nie myslec Sonika turkus w sypialni zostaje to moje marzenie Juz nawet wybralam odcien ncs i mam wzorniki w domu A w ogole to ja taka pokrecona jestem, ze mysle, ze kolorowe okna pewnie by mi sie podobaly, choc inna kwestia jest, ze po 3 miesiacach chcialabym je przemalowac na jeden kolor Mi tam kolorystycznie ciezko dogodzic Ale lecze sie Adriano brame kupilismy z automatyka, tylko na razie jest zdemontowana i czeka u nas. Nie cjcielismy dawac wykonawcom pilota a i tak pelna regulacja bylaby po polozeniu plytek. Cena nie jest tajemnica pisalam juz o niej na forum. Za brame segmentowa z automatyka w kolorze ciemny braz, wzor deski 2500 x 2200 zaplacilam 3.300 zł brutto już w montazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.10.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Pokażę Ci jakie drzwi są u nas. Są to drzwi z z płyty fornirowane drewnem a nie wykańczane okleiną. Płaciliśmy około 350 za sztukę. Jedyny mankament to fakt, że były w stanie surowym i sami je wykańczaliśmy. Wyglądają tak: http://www.bexlab.pl/foto/drzwi_0001.jpg http://www.bexlab.pl/foto/drzwi_0003.jpg http://www.bexlab.pl/foto/drzwi_0002.jpg No i można wykończyć na dowolny kolor. Zastanów się, bo może warto za cene dodatkowej pracy kupić coś co wygląda chyba lepiej niż sztuczna okleina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.10.2006 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 JoShi twoje drzwi rezentuja sie faktycznie imponujaco. Tylko, ze ja pojecia nie mam jak by sie zabrac do tego wykanczania Bo wiesz - ja tam sie nadaje do mazania po scianach, odnawiania mebli przecierka lub zamalowywania plam Ale fornirowanie drewnem No i duzo pracuje, tzn. duzo czasu spedzam w drodze i w pracy. A maz zupelnie dwie lewee- bez urazy ale nawet z wywierceniem dziury w scianie ma problem - taki typ intelektualisty. Biale rekawiczki porzuca tylko w czasie ekstremalnych podrozy i sportu. Ale od majsterkowania jest daleko- nawet mi go ciezko namowic na samodzielne malowanie i kladzenie paneli Takze u nas taka opcja odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.10.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Bo wiesz - ja tam sie nadaje do mazania po scianach, odnawiania mebli przecierka lub zamalowywania plam Ale fornirowanie drewnem Nie nie... źle mnie zrozumiałaś. Fornirował je producent. My je tylko malowaliśmy. Malowanie, szlifowanie, malowanie, szlifowanie malowanie i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 24.10.2006 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Iga, pięknie się prezentują Twoje elewacje Wyglądają na drobnoziarniste. Szukam takich gładkich, bo na moim domu będzie sąsiadował tynk tradycyjny (na cegle) z jakimś cienkowarstwowym (na lukarnie o konstrukcji drewnianej) i za nic nie wiem jak zrobić aby te tynki były podobne. A odnośnie drzwi - mi też się wydaje, że jeden kolor na poddaszu będzie wyglądał bardziej harmonijnie. I jeszcze gratuluję postępów na budowie, u nas idzie to wszystko jakoś bardziej ślamazarnie, brak takiej dobrej organizacji jak u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.10.2006 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Iga, pięknie się prezentują Twoje elewacje Dziekuje Mi tez sie podoba To jest uziarnienie 1,5mm chyba najgaldsze mozliwe na domu jednorodzinnym (choc niektorzy mowiaz, ze powinno sie robic 2mm, ale to juz bylo dla mnie zbyt duze ). Szkoda, ze nie piszesz dziennika- mozna by bylo sledzic wasze poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 24.10.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witaj Iga. Poznałyśmy się przy wymianie uwag na temat AGD. Przeczytałam twój dziennik budowy i jestem pod wrażeniem. radzisz sobie super. Nie będę kadzić bo wiadomo jak jest ale mi zaimponowałaś. Mój mąż też wyjeżdża i jest mi wstyd jak sobie przypomnę jak ja sobie wtedy radziłam.Też wyrażę opinię na temat drzwi. Moim zdaniem winny być takie same przynajmniej na jednym poziomie. Wiem, że rozpiera cię energia i nie mogę doczekać się żeby zobaczyć już urządzone wnętrza. Ale w tym przypadku warto zachować umiar. Warto pamiętać, że rozwiązania wybieramy na lata a szaleństwo może dotyczyć dodatków np. dywaników, lamp, dekoracji okna, bibelotów, obrazów itp.. Coś co można wymienić po pewnym czasie lub bez żalu oddać np. rodzicom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.10.2006 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witaj Eluś super, ze do mnie wpadlas Twoje uwagi sa bardzo cenne, bo w koncu ty juz doswiadczona domowniczka jestes Wiem, ze masz racje Jak zreszta pozostali Wiec do holu na poddasze zamowilam wszystki rowne drzwi - wszystkie Kanony DRe w kolorze wenge. Zamowienie podpisane, wyslane, zaliczka wplacona wiec nie ma odwrotu Co do tych prezentow - ja juz teraz mam do oddania prezenty, ktore dostalismy na dom ale nie mam serca oddac- i to ze wzgledu na ofiarodawca jak i ewentualnego nowego wlasciciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 24.10.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Będę czasami wpadać bo się tu zadomowiłam i tak sobie myślę, że smutno mi będzie bez tej mojej budowy- przebudowy. Moja jednak dała mi trochę w kość więc na razie nie tęsknię. Zresztą jestem w trakcie rozwiązywania przedostatniego problemu budowlanego.Powiedz mi jak to jest ? jak ty to robisz? zaglądam do ciebie czytam o problemie z drzwiami a za chwilę proszę zamówione i po problemie to czuję powiew działania werwy no i nie ukrywam, że trochę mi zaraz raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 24.10.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Hmm.... orient, egzotyka... Brzmi gorąco zwłaszcza w sypialni Ciekawa jestem efektu końcowego Elewacja nabiera rumieńców, pozazdrościć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.10.2006 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Eluś wpadaj wpadaj Ze co jak ja robie? Przeciez ja nad tymi drzwiami debatuje juz pare tygodni Co ma czlowiek robic - problemy sa po to, zeby je rozwazywac Rafal sie smieje, ze jak nie mam zajecia to gasne w oczach i wynajduje sobie sztuczne problemy i cos w tym jest A tych drzwi to najbardziej nienawidzi moja ekipa, ktora co chwile dostawala inne informacje co do ich wymiaru az w koncu postanowila czekac z kuciem na ostateczne decyzje zuczek tez jestem ciekawa efektu Ale ja lubie gorace kolry w sypalni- maialm juz sypalnie rozowa z czerownymi akcentami (ludzie wynajmujacy po nas to mieszkanie mieli problem z tymi rozowymi scianami ). Teraz mam okolice lozka w dosc ascetycznym stylu japonskim wiec chce znowu zaszalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 24.10.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Oj czuję, że zaszalejesz .Kiedy się masz zamiar wprowadzić? Czyżby Boże Narodzenie w nowym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 25.10.2006 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Szkoda, ze nie piszesz dziennika- mozna by bylo sledzic wasze poczynania Iga, Nie piszę, bo czasu brak, wydatnie sie do tego przyczynia potomstwo małe sztuk dwie. Choc czasem żałuję, fajnie jest tak dokumentować budowę . Za to jestem wierną czytelniczką kilku dzienników, w tym Twojego . Może się chociaż kiedyś zbiorę i pokażę jakieś zdjęcia w galerii - jak juz będzie co pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 25.10.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 no prosze juz elewacja! kiedy zamieszkamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.10.2006 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 zamieszkac to chcialabym chocby od zaraz Tylko warunkow w srodku brak Ale przeznacie, ze z zewnatrz wyglada juz zapraszajaco Caly czas marzy mi sie przeprowadzka na koniec roku - choc 24.12 to wersja chyba zbyt optymistyczna Wszystko sie wyklaruje, jak w koncu zobacze moja ekipe wykonczeniowa w akcji Skad moge teraz wiedziec jak szybka beda pracowac Na razie cisza, wiec czekam na listopad. Bede jednak musiala goscie przycisac, zeby podpisac umowe wczesniej- coby sie nie okazalo, ze wejdzie do mnie w grudniu Na razie po sotanim spotkaniu, na ktorym wyliczyl materialy i dalam mu umowe z zalacznikiem - nie odzywa sie Mam nadzieje, ze nie ucieknie Misiowa koniecznie powklejaj zdjecia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 25.10.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 masz podobne marzenie - zresztą chyba jak tu wszyscy.... ja jak jade z małżą na budowe to najchetniej już byśmy stamtąd nie wracali.... Ale postanowiliśmy że na wiosne - PRZEPROWADZKA! niezależnie jak bedzie w "Świerczówce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 25.10.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Boże Narodzenie 2005 w naszym wyremontowanym domku to też był nasz bardzo ambitny plan( w sumie 4 miesiące). Niestety nie udało się. Nawaliła ekipa od dachu która rozpoczęła późno prace a potem ślimarczyła się. No i plany wzięły w łep. Dobrze, że meble dojechały w połowie grudnia a płyta została podłączona w przeddzień świąt. Generalnie jednak wielka nerówka. Jak np. na sprzęt w sklepie internetowym czekało się 3 dni to wszystko w grudniu brało w łeb i terminy wydłużały się niemiłosiernie. Na 4 małe narożniki gres szkliwiony czekaliśmy chyba z 2 tyg. Dlatego ja radzę żeby nie dać się zwariować. Ale łatwo mi pisać jak już mam to za sobą. Ale to co we wrześniu czy październiku jest oczywiste na pewno w grudniu takim nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.10.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Totez i my doszlismy do wniosku, ze nie ma co nekac wykonwcow i ich pospieszac- bo wiadomo, ze jak ktos sie za bardzo spieszy to i wieksze prawdopodobienstwo, ze zrobi nie dokladnie lub jeszcze gorzej W sumie mamy gdzie mieszkac- mieszkamy w takich warunkach prawie 3 lata to ew. 2 miesiaca poslizgu nic nam nie zrobia Choc jak czlowiek na to wszystko patrzy, to juz bardzo chcialby tam zostac Ale wole sie wprowadzac bez stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.10.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 iga, na szczęście pozostały Wam już jedynie prace wewnątrz domku więc można spokojnie wykańczać wnętrza bez w/g na pogodę. Myślę, że nawet jak będzie jakiś "poślizg" to nic strasznego się nie stanie . I tak jak piszesz - lepiej niech wykonawcy zrobią wolniej, ale dokładniej. Zwykle zbyt duży pośpiech odbija się na jakości ich pracy Trzymam kciuki za terminy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts