Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Adriano Komputero no mysle :wink: :lol:

Zuzza no tak - tylko w srodku jeszcze dlugo bedzie inaczej :roll:

K74 - beda osiedle budowac. Ale jak cos u ciebie sie dzieje to koniecznie idz zagadaj, co robia z ziemia i czy chca sie pozbyc. My wlasnie tak szukalimy i szukamy caly czas.

Co do Kaczej to dobrze trafilas- to taka mala firemka. A chwala ja ci, ktorzy wlasnie Jungmeiera chca kupic. Bo na forum jest kilka osob ta wlasnie dachowka zachwyconych :wink: Facet ma tez dobre folie dachowe.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

iga,

jeśli pantera nie ma domu, to wydaje mi się, że powinniście ją zaadoptować. Skoro towarzyszy Wam w budowie od samego początku, to znaczy, że Was polubiła i chciałaby z Wami zamieszkać.

Jest śliczna , wygląda jak prawdziwa pantera :wink: .

Zazdraszczam Ci tego wspaniałego kominkowego ciepełka... ach! już sobie wyobrażam ja to miło ... i myślę, że kocyk byłby zbędny :wink: 8)

Z niepokojem patrzę co dzieje się na rynku pracy. Fachowcy będą niedługo deficytowym 'towarem". W zasadzie już są :-? .

Dobrze, że macie już końcówkę 8) .

Trzymam kciuki za kanalizę i dalsze prace wykończeniowe. Powodzenia !

Kurcze Aga - z tymi fotkami nie ma patentu. Ja pamietam jak jedyna na forum mialam problemy z obejrzeniem fotek Adriany... niezbadane sa sciezki netu...

Ma ktos jeszcze problemy z ogladaniem zdjec w moim dzinnkiu?

Moze to chwilowe :roll:

Ach ten luty- marza mi sie walentynki :oops: Trzy lata temu w walentynki pierwszy raz sie przeprowadzalismy, zeby wspolnie zamieszkac, w zeszlym roku lecilemy razem do Londynu. To pomijajac swoeto z hameryki- bardzo znamienna dla nas data, choc zdnych wydarzen specjalnie nie plaunejmy :wink: W kazdym razie te walentynki chcialabym juz spedzic przed naszym kominkiem- bez kocyka :wink:

Ale po cichu marza mi sie juz moje urodziny w domu. Ale 24 styczen to chyba zbyt ambitna data :roll:

Tak mi się tli po głowie, żeby przygarnąć panterę do nas do domu

Iguś ja myślę, że Panterze to samo chodzi po głowie :lol: 8) Na pewno chciałaby się powygrzewać na Twoich kolanach jak siedzisz przed kominkiem :wink: Śliczny kiciak. I kominek - no właśnie mają już kominek, ale zazdroszczę :oops: :wink: Macie doświadczenie w paleniu, czy dopiero się uczyliście? Jest z tym jakiś problem, bo ja z kominkiem nie miałam do tej pory do czynienia i trochę się boję tego palenia, że sobie nie poradzę :oops: :( :wink: Udzielisz instrukcji...? :) :roll:

zuczek w zyciu nie palialm w kominku :wink: Ale na obozach letnich rozpalalam wielkie ogniska, wiec mysle, ze kominek to proszcz. Grunt, to suche drewno i dobry nawiew powietrza - wtedy samo sie rozpala. Choc na razie rozpalalam raz wiec za duzo nie powiem w tym temacie- ale w przyszlym roku kto wie :roll: Moze bede w domu kursu organizowac - wtedy masz wstep za friko :lol:

Iga ,nic się nie przejmuj swoimi płytkami w II gat -od 7 lat leżą sobie takie z II gat na naszym obecnym tarasie w mieszkaniu-mialy byc na chwilke,do wymiany oczywiscie nigdy nie doszło i sa super. przezyły mnóstwo imprez, jazdy na rowerku dziecka i wiele innych dziwnych rzeczy.

Czy Twój domek jest na Winogradach? jestem Poznanianka od 8 lat na "wygnaniu zawodowym" w wawie, dlatego b.lubie zagladac do Twojego dziennika.

powodzenia w dalszych pracach

aga

mencel takie pocieszanie to lubie :D

Mowisz, ze pracujesz w stolicy... gdyby nie dom totez bym pewnie o tym pomyslala. Bo tam mialabym wieksze szanse na prace w zawodzie, a w moim rodzinnych i kochanym miescie musze niestety zadowolic sie tym co mam. A natlok budowlanych obowiazkow nie pozwala niestety za bardzo skupic sie na zmianie pracy - choc powiem szczerze, ze ostatnio powanie juz o tym mysle... Czlowiek musi chwytac zycie za kzdy ogon :D A najlepiej to w domku otworzyc jakas wlasna firme :D

Grunwald dobra dzielnica tam sie urodziłam i mieszkałam aż do liceum -potem oczywiscie Rataje i wreszcie na swoim na Piatkowie .cały przegląd dzielnic.

jestem agnieszka z lat 70-tych wtedy było to b.popularne imię ,mi się podoba nadal.

W wawie wyladowaliśmy przez męża to on zaczął sie wspinać i tak tu już troche siedzimy. Pomimo,że tu urodziła się nasza Iga(nie w daliach ) a za max 2 tygodnie urodzi sie Matylda, mamy mieszkanie i budujemy dom to do Poznania wróciłabym natychmiast!! Zreszta nasz dom jest w zach części wawy w drodze na P-ń.Mieszkanie w Poznaniu trzymam i nie sprzedam,zreszta nadal jestem tam zameldowana, co niestety komplikuje wiele spraw, ale co tam w poznaniu lepsza wiara nie identyfikuje sie z wawką. zreszta teraz to juz z pracą nie jest tutaj tak różowo a i płace w poznaniu coraz lepsze, a życie jednak ciut tańsze.

Pozdrawiam

aga

Płytki są śliczne. Wyglądają na takie cieplutkie i przyjemne w dotyku. Gratuluję zakupów i pierwszego rozpalenia domowego ognia. Cały czas zachwycam się Twoją elewacją i tą podbitką. Jeszcze raz dzięki za instrukcje, bo pewnie z nich skorzystamy. Decyzja już zapadła.

pozdrowionka

Kanaliza jest- szczegoly w dzienniku.

To jest dla mnie wazny temat, bo tu gdzie teraz mieszkamy kanaliza zapych się (i wywala w naszej piwnicy) ostatnio średnio co 3 tygodnie. Dzis wlaśnie tez byla 2 godzinna akcja odtykania i następnie moje sprzątanie :roll: Mówie wam- mam nadziej, ze moja kanalizacja w domu bedzie lepiej zrobiona :roll:

No, ale was nie zameczam moimi tematami na topie :wink:

Rabaty są fajne, b mam fajne miejsce, które polecila nam bagat. Co prawda dostawy ida bezposrednio z sanpolu i pierwsza im nie wyszla (pomylili rury do gazu), a na piec czekamy juz 2,5 tyg.- ale to akurat wina Viessmanna. Teraz wiec mozna trzymac kciuki za dostawe pieca :wink: bo prawmocne zgloszenie rozpoczecia budowy wew. instalacji gazowej tylko na piec czeka :roll:

A plytki polskie akurat kupowalam w Vbudzie, bo dali mi nawet nizsza cene niz Felix.

tabaluga1 ciesze sie, ze decyzja zapadal. Jak bedziesz w okolicy zapraszam na ogledziny :D plytki sa fajne tylko po tych wszystkich narzekaniach tescia teraz az mam watpliwosci, ze taka ciemna podloga nie zmniejszy pomieszczen... ale klamka juz zapadla i nie ma odwrotu :roll:

Misiowa kupowac to wszystko bedziesz szybciej niz ci sie wydaja- sama wspomnisz moje slowa :wink:

mencel nie watpie, ze z mediami mialas przeboje :roll: Miejmy nadzieje, ze dalej pojdzie lekko :wink: Co do warszawy- na forum jest mnostwo fajnych ludzi z tego miasta i fajne zakatki pokazane z dzialkami w okolicy. Zawsze jednak do rodzinnych stron sentyment pozostaje :D I do wiary tej :wink:

A ty Aga J.G co za imieniem nie przepadasz! :roll: Wstydz sie! :p fajne jest :lol: Sama patrz ile fajnych Ag na forum :wink: :lol:

iga,

Zazdraszczam Ci tego wspaniałego kominkowego ciepełka... ach! już sobie wyobrażam ja to miło ... i myślę, że kocyk byłby zbędny :wink: 8)

Adrinko, ja zrozumiałam, że kocyk miał być, żeby przed rozpalonym kominkiem tego... , no... 8) Igę rozpalić :oops:

:wink: :lol:

A jeśli już o kominku mowa, to Iga namotałaś mi w głowie tą Tarnavą. Przez kilka miesięcy, właściwie od ponad roku, od momentu kiedy czytuję forum, byłam zdecydowana na Tarnavę Comfort, ze względu na proste kształty i dużą szybę.

Nawet oglądałam tę twoją na stronie internetowej Tarnavy, ale tam mi się nie podobała (jakaś srebrna taka). A tu z zaskoczeniem odkryłam, że jest całkiem całkiem.... do rzeczy, i teraz sama nie wiem, co wybrać :roll: Comfort czy Premium?

Cieszę się, że wasza przeprowadzka już tuż tuż. Cieszę się i zazdroszczę!

iga,

Adrinko, ja zrozumiałam, że kocyk miał być, żeby przed rozpalonym kominkiem tego... , no... 8) Igę rozpalić :oops:

:wink: :lol:

Właśnie, właśnie. Tylko, że skoro będzie grzał kominek, to igi, już nie będzie musiało nic dodatkowego "rozpalać" , bo "rozpali" ją kominek, więc kocyk będzie zbędny :wink: 8) :oops:

iga,

GRATULUJĘ kanalizy !

Teraz trzymam kciukasy za piec ! :D