Gerion 11.12.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Czesc Iga Kiedy przeprowadzka? Ależ Ty masz tempo ... Cieszysz się, że idą święta? Ja wymiękam...poznaję upływające lata po świętach grudniowych...jakoś mnie to przygnębia. Jak będziecie opijać Sylwestra to się nie pomyl i nie chciej rozbijać butelki szampana o ścianę Szkoda elewacji;) A względem ogrzewania - to może kominkiem byś mogła? W jakim jest on stanie? pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 11.12.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Iga, fajnie z tymi schodami, jeszcze trochę a będziesz biegała w szlafroczku z kawką w ręku a perspektywa "sylwestra w domu" , bo na pewno nie skończy się na "odwiedzinach" o północy - przefajna, zadbajcie tylko o sprzęt grający, np radioodbiornik marki GRUNDIK a z kominkiem Gerinon ma rację, jeśli on jest do użytkowania to opalajcie chatkę nim bo wszystkie kleje, fugi, farby będą też schły,a schody drewniane... proponuje już we dwojkę w nowy rok, kiedy "towarzystwo wyjdzie po imprezie" dla zuzzy (iga opiszę, bo też jestem zachwycona Twoją bramą ) to wiśniowski ciemny brąz, w realu też piekny, brama segmentowa wzór "nie kasetony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.12.2006 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Zuzza tak jak napisala bagat (jakbys sie nie domyslila ma identyczna brame - miala nawet wczesniej niz ja ) brama Wiśniowiecki, segmentowa - ciemny brąz - jest to standardowy kolor (razem z białym) sprzedawany w wileu firmach. Zawsze na miejscu mozna sobie obejrzec probke koloru. W realu kolor tez jest super- ja jestem zachwycona Wzor imitujacy drewniane deski w moim przypadku tez niczego sobie - znacznie tanszy niz kasetony a i bardziej pasujacy do mojej elewacji. Gerionprzeprowadzka to jeszcze odlegle i blizej nieokreslone tematy Nie pytaj mnie kiedy tylko za ile A co do kominka to jasne- caly czas nim dom jest wlasnie ogrzewany. Tylko tak naprawde to mam dgp do 3 pomieszczeń + oczywiscie ogrzewanie slonu, kuhni i holu, ale łazienek na górze juz nie ogrzeje Ale wlasnie instalator dal znaki zycia. Ma wejsc jeszcze w tym tygodniu. W swieta bedziemy wiec pewnie w ciepelku montowac gniazdka A cos ty Gerion w takim przygnebiajaco - swiatecznym nastroju? Cieszyc sie trzeba, bo to dobrze wplywa na urode A i lat wtedy ubywa Co do twojej uwagi na temat rozbijania butelek szampana (swoja droga trzeba bedzie jakis chrzestnych wybrac ) bede pamietac o twoim ostrzezeniu bagat wiesz my to peenie bysmy i dluzej zostali, ale dla pozostlych uczestnikow sylwestrowej imprezy perspektywa nie bedzie juz tak zachwycajaca A oni nas latwo ze swych szponow nie wypuszcza Co najwyzej zamiast wracac po nocy do piwnicy mozemy sie przekimac na workach od welny Wszystko sie jakos na budowie zaczelo ukladac, wiec sie ciesza, bo trzeba dostrzegac pozytywne aspekty zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.12.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Iga, tak to już jest , że zwykle na finiszu sił mniej i chęci też. Ale Ty się trzymasz wspaniale . Sił i animuszu Ci nie brakuje. I tak trzymaj, bo już za chwilę Twoja obecna piwnica będzie tylko wspomnieniem Trzymam kciuki za wszelkie prace i jak najszybszy finisz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.12.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Iga ja wiem że u mnie jeszcze dużo do zrobienia ale mnie te mury jakoś tak kręcą A ogród to bbbbrrrrryyyyy przeraża mnie, jak nic w tej budowie Gratuluje postepów i trzyma kciukasy żeby wszytsko szło zgodnie z planem Pespektywa nocy sylwestrowej bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.12.2006 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Iga - bardzo lubię czytać Twój dziennik. Jest taki pełen optymizmu i radości, chociaż czasami zdarzają się jakieś zawirowania. Ja też trzymam mocno kciuki za szybki finisz A i jeszcze muszę napisać, że masz przepiękną elewację - cud, miód . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.12.2006 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Sonika a dziekuje dziekuje za komplementy- tez o elewacji z twoich ust to pradziwy zaszczyt Moj dzinnik jest ja - typowa kobieta - sa w nim powazne wahania nastrojow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.12.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Dzięki za info bramowe Musimy w końcu podjąć decyzję i bramę zamówic - i powinno to byc jutro... Myślę, ze na 99% zdecydujemy się na taki ciemny kolor. Ale może z kasetonami... Chyba nam kasetony będą bardziej pasować. No to życzę dalej dużo optymizmu Trzymam za Ciebie kciuki cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.12.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Iga, taka wanna to dobra jest do ... no wiesz... wspólnych kąpieli Może mąż ci nawet wybaczy ten kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.12.2006 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Dominika- ja to napawde nie wiem, gdzie maz bedzie wolal- przy kominku czy wannie Zreszta nieukrywam, ze wielkosc wanny byla projektowana pod katem pomieszczenia meza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.12.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 No to bedzie sie działo A ja mam pytanie co do montazu parapetow zewn. U ciebie zakładali je po ociepleniu? czy parapety są wcięte w warstwę ocieplenia? Jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 13.12.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Hej! Nie wiem jak u innych ale u nas parapety zewnętrzne będą montowane pod ramą okienną tzn.najpierw parapet a na to nakładana rama i uszczelnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 13.12.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Iga, przejedźcie się może do tego opiekuna kredytu. Wielce prawdopodobne, że Pan już tam nie pracuje i może trzeba komuś przypomnieć, żeby przejął Waszą sprawę. Wyobrażam sobie, jak może denerwować brak pieniędzy (zwłaszcza przy końcu budowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.12.2006 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 K74 wczoraj dodzwonilam sie do oddzialu - pan pracuje, ale akurat wczoraj mial 1 dzien urlopu. Masakra - zastanawiam sie nam refinansowaniem kredytu... dominikams u mnie jak widac parapety byly montowane duzo pozniej niz okna. No i mam parapety z plytek klinkierowych, ktore sie po prostu klei, i nie sa one ciezkie. Parapety stalowe czy kamienne mocuje sie w zupelnie inny sposob i trzeba pilnowac, aby stryropian sie nie ugial. Wiadomo, że te czesc tez oklada sie siatka i masa zbrojaca. A przestrzen przy oknie pewnie wypelnia sie pianka - ale u mnie przy parapetach nie byla ona chyba wykorzystywana. Ale od razu mowie, ze sie nie znam na tym i prac nie widzialam, powiewaz byly wykonywane podczas naszego pobytu w pracy- takze zawsze widzialam juz gotowy efekt. Wiem, ze plytki parapetow byly przyklejana i ze aby wykonac odpowiedni spadek parapet strasznie duzo tego kleju mi zuzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.12.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Trzymam kciukasy żeby pan szybko wrócił z urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.12.2006 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 No to wrocil Ech... opisze wszystko zaraz w dzinniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.12.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 iga Przeczytałam i ręce mi opadły a w kieszeni otworzył się nóż W życiu nie pomyślałabym, że można tak potraktowac klienta. A nas pewnie czeka podobny manewr, tyle tylko, że trochę później (chyba, że wcześniej sprzedamy mieszkanie). Naprawdę nie sądziłam, że bank może okazac się takim pasożytem, teraz to już chyba nic mnie nie zdziwi. Zaczynam rozumiec, dlaczego na początku przyznają mniejszy kredyt (po baaardzo czasami preferencyjnych warunkach), celowo zaniżają wartośc przyszłej inwestycji, bo wiedzą, że klient i tak wróci i będzie się ubiegał o podwyższenie kredytu. A wtedy mają go w ręku Wyjątkowo perfidne zachowanie. Ale głowa do góry, znając Ciebie (z postów oczywioście) nie dasz sobie w kaszę dmuchac, iga. Trzymam kciuki za pozytywną reklamację. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.12.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Iga, bardzo mi sie podoba Wasza Tarnawa, co jest dokladniej???? Jaki wklad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.12.2006 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Zeljka przepraszam, że z takim opóznienim odpowiadam, ale przez chorobę i jakieś próby przygotowywania kartek świątecznych dla rodziny, czas mi przez palce przecieka. Mój wkład do Premium 16 KW firmy Tarnva (nie myslić z Tarnawa, bo oni akurat tego wkładu nie mają w ofercie, a Tarnava i Tarnawa to była kiedyś jedna firma, która jakiś czas temu rozdzieliła się na dwie spółki i dwie fabryki). Tutaj masz link: http://www.tarnavakominki.pl/index.html?grp=403 Do tego kupiłam u nich jeszcze orginalny stojak pod wklad. Na stronie maja ceny katalogowe. Mi sie udalo nam sam wklad uzyskac 7% rabatu, ale kominkarze jak kupuja to dostaja z 15%. ale u nas rynek ma taki zbyt, ze na rzeczy od wykonczeniowki nie ma co liczyc na duze rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.12.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 dzieki Iga, juz zagladam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts