Aga J.G 17.01.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ja też czekam na Twoje wariacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.01.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ej- spokojnie Na gorze lekko odbiegajaca od standardu to moze byc tylko sypalnia. Reszte maluje na bialo Kto wie jak docelowi loktorzy beda chcieli pozniej pomalowac sciany A na dole bedzie glownie pelny spokoj- jane krem i tylko male kolorowe akcenty. Kiedys to chcialam zaszalec, ale jak sie ma caly salon z jadalnia 24m2 to nie mozna malowac scian ciemnymi kolorami albo na czerwono Tym bardziej, ze mamy ciemna podloge Ty Aga lepiej u sibie wiecej maluj i wklejaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ja czekam na ferie Będzie więcej luzu Ale na moje wariacje została już tylko sypialnia, bo dziewczyny wariują same co prawda mam prawo głosu -pytanie tylko czy głos zostanie wzięty pod uwagę Pozyjemy zobaczymy Co prawda do pomalowania oprócz naszej sypialni i pokoi dziewczynek zostanie garaż i pom. gospodarcze i tutaj dopiero mogą byc wariacje (spowodowane względami oszczędnościowymi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.01.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Bierzesz wszystkie resztki farb, ktore ci rostaly i maluje artystyczna przecierka za pomoca gabek. Dopiero by wyszla teczowa sciana Swoja droga jakies takie maziaje w garazu to fajny pomysl- nie widac sladu od opony lub kola roweroego na scianie. Tylko niekomy nie chce sie tak bawic w garazu Moj tata pracowal kiedys w firmie i zajmowal sie sprzedaza farb- byly to bardzo drogie farby holenderskie. Dzieki znizce dla pracownikow rodzice wymalowali sobie takimi lateksowymi farbami cale mieszkanie- czesc pomieszczen przy uzyciu specjalnego pistoletu z mieszalnikiem, co tworzylo na scianie kompozycje wilokolorowych kropek(kolory oczywiscie wg wyboru). Swietnie sie to sprawdzilo w kuchnii i w korytarzu- wyglada nawet teraz po 7 latach jak nowe. I takie cos byloby idealem w garazu- u mnie np. kompozycja w kilku odcianiach bezu i brazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 19.01.2007 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 pomysł z malowaniem "resztkami" farb jest super a jesli pistoletem to już w ogóle , kumpela pomalowała korytarz w "skrzydła motyle" (czarne obwódki -wbrew przewidywaniom wygląda świetnie) Iga, a gruntowanie jest dużo prostsze niż malowanie, jesli gościu w porządku to tylko pokaże Ci proporcje i to jest nawet mniej sterujące , machasz pędzelkiem , nie widzisz efektów i tek ma być ,żartuję Wasza sypialnia wydaje się być bardzo intryującą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.01.2007 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 bagat wrocilas Widzialam u ciebie mebelki- bardzo mi sie podobaje te w wiatrołapie i choinkę WIELKĄ 3m u mnie nie weszłyby na pewno Jak dzieciaki zakladaly czubek Życze powodzenia z gazem i odbiorem i milego uruchamiania pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.01.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 U nas a garazu ściany są tak pozasłaniane że każda farba będzie dobra Ale pom. gosp. powinno chociaż jakoś wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 19.01.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dawno nie czytałem Twojego dziennika.Pózno, bo pózno, ale wszystkiego najlepszego na ten rok i zadowolenia z zamieszkania w nowym domie. Nie wiem, czy już się wprowadziliście? Niestety nie widzę zdjęć Twoich schodów, a jestem ich ciekaw.Współczuje przebojów z bankiem, my właśnie jesteśmy przed decyzją ile wziąć tak, żeby w miarę starczyło. Ile Was z grubsza kosztowała budowa do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.01.2007 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Acidtea trudno tak powiedziec. Zalezy od wilekosci i standardu wykonczenia domu. Ceny wielu materialow tez poszly ostro do gory- np. ja za calosc okien placilam 14 tys, a teraz byloby tak o 2 tys. wiecej. Tak samo w pustakami, styropianem, welna na ocieplenie dachu (ja welne kupowalam w marcui teraz cena jest smiesnie niska w porownaniu do obecnej). Jak nie robicie czegos sami, lub nie macie gratis od znajomych to mysle, ze 300tys. jest obowiazkowe. A jak mozecie to bierzcie wiecej- jak kasa zostanie to zawsze mozecie zrobic wczesniejsza splate (tylko aby byla bez dodatkowych kosztow) czescie kredytu. Ale to sie nie oplaca. To najtansza gotowka na rynku. Jak ci z 20 tys. zostanie pakujesz w jakis fundusz stabilnego wzrostu lub zrownowazony i on ci zarabia na odsetki od kredytu- przynajmniej czesciowo. JA bym tak teraz rzobila- tylko wtedy nie mielismy takiej zdolnosci kredytowej Tobie tez wszystkiego najlepszego w Nowym Roku A do przeprowadzki jeszcze daleka droga- mysle, ze min. 2 miesiace. Jesli chodzi o schody- musisz byc cierpliwy i zagladac. Aga tez miela takie problemy, ale w koncu sie jej ukazaly Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.01.2007 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 U nas a garazu ściany są tak pozasłaniane że każda farba będzie dobra Ale pom. gosp. powinno chociaż jakoś wyglądać A co ty bedziesz wieszac na tych scianach w garazu? Fotki piesia, czy sprzet ogrodniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.01.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Z tym oczkiem wodnym, to nieźle . Trzeba liczyć min. pół roku, żeby można się było nim trochę pocieszyć . Może, jak tylko śnieg stopnieje, to wykopię jakiś dół (niech sobie osiada) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.01.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 U nas a garazu ściany są tak pozasłaniane że każda farba będzie dobra Ale pom. gosp. powinno chociaż jakoś wyglądać A co ty bedziesz wieszac na tych scianach w garazu? Fotki piesia, czy sprzet ogrodniczy Nic nie wieszam ale mój mąz jest tak zdolny że tak pięknie ściany zastawia że już ich prawei nie widać Jak tak dalej pójdzie to niedługo nawet okna zastawi Ale żeście się uparły na te ogrody znowu będę mieć kompleksy Klub SS jest bardzo zadowolony z takich prób Ale Ty zdolna jesteś Teraz czekam na efekty końcowe łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.01.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ja tam mam wrazenie, ze ni tak niezle zapozniona z tym ogrodem jestem Bo ja naiwnie myslalam, ze wiosne sie prae rzeczy zrobi i na lato piekny ogrod gotowy Wlasciwie to wsiekla jestem, ze zima przyszla- tak zaczelabym od razu od nawozenia i ksztaltowania ziemi Ja juz taka glupiutka jestem, ze jak sie za cos zabieram to odrazu cala soba- z ogrodem tez tak mam. Czuje sie jakbym projektowala drugi dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 25.01.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Iga, to dziel się pomysłami ogrodowymi - ja chętnie posłucham Roslinki, pomysły itp. My już mamy wyczyszczone, przekopane i wyrównane pół ogrodu. No i śnieg spadł - teraz da się tylko planować. A kiedy planujesz rozpocząć prace ogrodowe? Słyszałam, że najlepiej do kwietnia wsadzić rośliny, żeby się przyjęły... JA zamierzam jeździć po szkółkach na początku marca - żeby coś pooglądać najpierw A do tego czasu dokładny projekt.... Śliczne lustro... Do mojej łazienki też by pasowało.... Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.01.2007 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Zuzza na razie czytam duzo o roslinkach. U nas jeszcze ziemia nie nawieziona. Jak sie juz zebralam w sobie, zeby to zalatwic to nagle przyszla zima i spadl snieg Mam spisane nazwy latwych w uprawie powojnikow (ze stronki o powojnikach podanej w Klubie przeksztalcajacych ugory... - jest tam lista powojnikow dla poczatkujacych), troche kwitnacych a troche zimozilonych. Z innej stronki (link tez podalam w Klubie...) wybralam sobie roslinki do oczka wodnego. Z opisow na allegro wybieram jakies kwitnace byliny. W donicach palnuje posadzic ziola: kilka odmian miety, szalwia, bazylia. W donicach chce tez sprobowac takie pomodorki koktailowe i pnace truskawki. Po drugiej stronie ogrodu bezkolcowe maliny, malino-jezyna, borowka amerykanska i jakis krzeczek agrestu. Szukam jakis ciekawych namarow na opisy odmian iglakow i zminiaturyzowanych drzewek wisniowych i innych owocow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 25.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 iga, piękne lustro zrobiłaś . Te suszone bratki są takie słodkie , przypominają lato ... Super pomysł i wykonanie ! Gratulacje !!! Ty już myślisz o roślinkach - ja jeszcze nie. Tyle roboty w domu ... myślę, że dopiero jak zamieszkamy będę działać , a sadzić zapewne dopiero na jesień Swoją drogą bardzo bym już chciała zająć się ogrodem i zazdraszczam ci tych pomysłow i planów . My najpierw musimy wylać tarasy i podjazd oraz nawieść duuużo ziemi by wyrównać teren i usypać skarpy. Nie mogę się już doczekać tego etapu, który zmieni plac budowy w wypielęgnowany trawnik i rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.01.2007 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Adriano no wlsanie ja juz tez sie nie moge doczekac tego etapu Bo juz chcialam pod koniec lata mieszkac w jakims przyjaznym otoczeniu. No, ale podejrzewam, ze bedzie jak z budowa i wykonczeniowka- czyli z ambitnych planow nic nie wyjdzie i tez sie moze przesunac wszystko na jesien My tez musimy zrobic taras, mamy sproro ziemi do nawiezienia i nawet jak sie uda nawiezc ja w marcu [nie wiadomo jaka zima bedzie w tym roku ] to trzeba ja bedzie jeszcze rozparcelowac i pewnie poczekac, az osiadzie zanim zaczniemy sadzic rosliny. ALe za to plan juz bede miala Ciesze sie, ze lustro sie wam podoba. To moje pierwsze dzielo tego typu, wiec baral sie krytycznych ocen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 26.01.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Hej, Widze że ja jestem najwiekszą optymistką W domu nic się nie dzieje, a prace wykończeniowe zaczną się nie wiadomo kiedy, ale ja wierzę że ogród zrobimy w kwietniu... Przynajmniej tę część z tyłu, gdzie już nic nie wjedzie, nie popsuje. U nas są jeszcze sterty ziemi, materiałów budowlanych, śmieci, desek, i sprzątać to będziemy dwa miesiące Ale ja wiem, że zamieszkamy w czerwcu i widok na ogród muszę mieć A za prace ręczne trzeba się zabrać - to jest dobry pomysł... Dzięki Iga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 27.01.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Lustro piękne , baaardzo podobają mi się te spękania, a wkomponowanie w to "żywych - suszonych" bratków jeszcze bardziej chciałabym się też tak pobawić , Zazdroszcze Ci tez myślenia nad ogrodem , pewnie od razu staje się przez to bliższy, bardzie realny, a że w rzeczywistości na "oczko: trzeba "czekać" 6 miesięcy..., czas szybko leci , przykład budowa domu Dziel się pomysłami ogrodowymi, tez jestem ich ciekawa . Byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.01.2007 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Dzieki za motywacje Mozemy sobie na forum zrobic linki do stron o decoupage. Jest chyba juz taki temat na forum- musze tam wkleic swoje lustro Teraz zabralam sie za robienie bizuterii i zaczynam sie wtajemniczac w witraze. Jak juz bedzie tego troche to pewnie dam wam linki do zdjec Niestety na naszym budowalnym horyzoncie pojawiły się chmury- ale to opisze niedlugo w dzinniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts